Rassstumisvastased pillid 05.08.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Kas diabeet võib rasestumisvastaseid pille vähem efektiivseks teha?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Lühike vastus on - ei! Küll võib halvasti kompenseeritud diabeet ise rasestumisvõimekust pärssida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Pillid ja vereanalüüs

Tere. Ma sooviksin teada, et kui ma kasutan rasestumisvastaseid pille (kombineeritud pillid), kas ka siis saab mõõta suguhormoonide taset veres? Kas need ei mõjuta tulemusi mingil moel? Ning kuhu ma pean ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Rasestumisvastased pillid mõjutavad kindlasti suguhormoonide taset ja pillide foonil pole nende mõõtmisel mingit mõtet. Adekvaatse vastuse saamiseks peab vähemalt 2-3 kuud pillidest hoiduma ...

Loe edasi

pillid

Tere! Kas sos-pillid võivad kahjustada kilpnääret. Hüpotüreoos on mul.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
SOS-pillid (ega ka mistahes muud hormonaalsed kontratseptiivid) kilpnääret ei kahjusta.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: