Kõris poov tunne 27.06.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, juba pikemat aega kõris selline kägistav või poov tunne, nagu midagi oleks kõris, vahepeal kaob ära ja siis mingi aeg jälle, käisin perearstil tegi kilpnäärme proovi see korras, võttis ka põletiku vereproovi arst ütles et see oleks pidanud 10 olema aga minul 12 et kas kuskil on olnud või on põletik ja rohkem midagi. Kuidas seda tunnet kõris leeventada või mis ise saab teha .

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ebamugavus- või survetunne kõris on üks sagedasemeid psühhosomaatilisi vaevusi s.t. stressi kehalisi väljendusi. Igaks juhuks võiks siiski teha kaela ultraheliuuringu, mis ei võta palju aega ega koorma ka perearsti eelarvet, et olla päris kindel tõeliste mahuliste muutuste puudumises. Silmas tuleks pidada ka võimalust, et mõnikord tekitab "poomistunnet" hoopis mao-söögitoru reflukshaigus ja siis on abiks mao happesust vähendavatest ravimitest.
Tervitades,
dr. Anu Ambos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus

Tere

Minul kilpnäärme alatalitlus, nüüdseks olen ravimit võtnud u 7 aastat (50mg L-THYROXINI iga hommik). Kunagi mingeid sümptomeid esinenud ei ole, aga nüüd on juba pikemat aega pidev purjus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on L-türoksiini tavapärase annuse foonil normis, siis ei seostu enesetunde muutus kilpnäärmega ja tuleb otsida muud põhjust. Kui seda pole varem tehtud (või ...

Loe edasi

Poomis tunne kõrisõlmel ja kolmnurgas näriv valu.

Poov tunne on juba pikemat aega kilpnäärme arst ütleb kõik korras.Kolmnurgas valu juba neli kuud sapikive pole aga arvan , et see on järsku kõhunääre sest veresuhkur on hommikul tühja kõhuga 6,6 6,4 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võin veelkord kinnitada, et kilpnääre Teie vaevusi ei põhjusta. Kui valud püsivad, tuleb ikkagi uuesti perearsti või gastroenteroloogi poole pöörduda. Kõhunäärme põletiku olemasolu saab kontrollida ...

Loe edasi

Mul on kurgus on takistus / lämmatus tunne?

Tere.
Mul on suur mure.
Mul on olnud pikemat aega juba kurgus / kõris takistus tunne - lämmatus tunne.
Kohati on ja kohati ei ole.
Vahepeal oli nüüd 1 kuu paus sees, ei olnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Et kindlaks teha, kas kilpnääre võiks olla Teil esinevate vaevuste põhjuseks, oleks vaja teha kilpnäärme ultraheliuuring. Vereanalüüsi alusel saab selgitada kilpnäärme talitlust, kuid mahu ...

Loe edasi

Poomistunne kurgus

Tere
Mul on kilpnäärme alatalitlus, viimase kuuga on tekkinud poomistunne ja neelamisraskused kõris. See kõik on suhteliselt kiiresti arenenud.
Kilpnäärme ületalitlus algas 10 aastat tagasi, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nn. tükitunne kurgus on üks kõige sagedasemaid psühhosomaatilisi avaldusi s.t. stressi kehaline väljendus. Radiojoodravi järgselt kilpnääre tavaliselt väheneb mahuliselt olulisel määral ja ...

Loe edasi

poomistunne

Tere.

Olen 29-aastane naine. Paar päeva olen tundnud sellist ebameeldivat survet, poomistunnet kõris ja rinnus (rindade kõrgusel või natuke üleval pool). Olen juba paar aastat käinud kilpnäärmega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et survetunne kõris pole seotud kilpnäärmega. I-II astme struuma ei tähista tegelikult tingimata kilpnäärme suurenemist. Pigem tasuks huvi tunda kilpnäärme mahu vastu ultraheliuuringul, ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Peale üldmassažis käimist olen kahel korral tundnud kaela ( kõri ) piirkonnast neelatades segavat tunnet. Nagu oleks mingi tükk söögitoru vastas. Tunne kaob 3-4 päeva peale massaži. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt ei ole tegu kilpnäärmeprobleemiga. Igaks juhuks võite lasta perearstil siiski kilpnääret katsuda või teha kilpnäärme ultraheliuuringu.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kõris poomis tunne

tere, olen 29 aastane ühe lapse ema. Mul on pidevalt on olnud kõris selline poomis tunne, on tehtud vereproovi kilpnäärme osas ja see oli korras, nüüd on olnud hääl ära juba vasrti üle kuuaja, rääkida ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Minu soovitus oleks teha kaela piirkonna ultraheliuuring ja paluda perearstilt saatekirja nina-kugu-kõrvaarsti juurde. Kilpnäärmehaigus võib olla hääle kadumise põhjuseks üksnes hiidstruuma ...

Loe edasi

kilnääre

Nimelt on mul kõrisõlmest allpool pitsitustunne. Keegi nagu pigistaks kaela või kraabiks seda (selline tunne nagu oleks midagi kõris ees). Hingamine on raskendatud. toimub ka pidev köhatamine. samuti on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Millest sellised vaevused tingitud võivad olla, on ilma Teid nägemata ja lihtsamaidki uuringuid tegemata võimatu öelda. Soovitan pöörduda oma perearsti poole ja alustada tavalisest vereproovist.
Loe edasi

kõris poomis tunne

Minul selline mure, et kõris poomis tunne ja kui pea kuklasse kallutan, siis on lõua all tunda suurt kühmu. Algul mõtlesin, et äkki lõualott, aga nüüd kaldun arvama, kas kilpnääre või kõrivähk, see muidugi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaldun arvama, et muretsete ülearu. Klomp kurgus aeg-ajalt ja kohe endale 22 aasta vanuses kõrivähi diagnoos pandud...
Kilpnäärme suuruse hindamiseks on kõige käepärasem ultraheliuuring. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: