östradiool 05.06.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere

minu vere analüüs näitas östradiooli taset 33 pmol/L. (Testosteroon oli 16 nmol/L)
Norm peaks vist olema 40-160 vahel. Millest tingituna östradiooli tase võib langeda, ja mis selleks tuleks teha et see normi saada. Samuti mida see organismile tähendab

Tänud ette

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Naissuguhormooni östradiooli tase ei tohiks olla libiido languse ega erektsioonihäirete põhjuseks. Testosterooni väärtus tundub piisav olevat, kuigi konkreetse labori normivahemikku ma ei tea. Seega pole probleem tõenäoliselt hormoonides. Soovitan pöörduda androloogi (meestearsti) vastuvõtule, et probleemile laiema vaatega läheneda ja võimalik lahendus leida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Meessuguhormoonid

Tere!

Mind paneb muretsema meessuguhormoonide hulk veres, arst ütles, et mul on neid rohkem kui keskmiselt, aga midagi hullu pole ja et see olevat minu eripära. Tahaksin siiski igaks juhuks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Testosterooni vähene tõus võib olla seotud sidusvalgu sisalduse muutusega vms. Teised näitajad on kõik korras ja progesterooni tõus luteaalfaasis ovulatsioonile ...

Loe edasi

Kõrge östradiool

Tervist,

Mõned aastad tagasi tundsin märgatavat elukvaliteedi langust. Pidev väsimus, libiido langus, suurenev unevajadus, muutuvad tujud. Üritasin ise olukorda lahendada ja tegin elus palju ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge östradiooli tase meestel võib olla tingitud munandite või neerupealiste kasvajatest, maksahaigustest, alkoholi liigtarbimisest, kilpnäärme ületalitlusest, rasvumisest. Loodetavasti on ...

Loe edasi

Prolaktiin seerumis kõrge

Tere,

minu arst (günekoloog) ütles vereanalüüside tulemuste kohta, et kilpnäärme talitus võiks olla aktiivsem, muidu midagi märkimisväärset pole. Kodus siiski vaatasin, et mõned näitajad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Prolaktiini tõus on minimaalne ja kliiniline tähendus sellel puudub. Tsüklihäireid nii väike tõus ei põhjusta ja ravi ei vaja. Teised suguhormoonid on sõltuvad menstruaaltsükli faasist. Kuna ...

Loe edasi

Hormoonid

Viimasel ajal rinna piirkonnas pistab ja süda ka vahepeal. Mõni kord on olnud nagu raskem hingata. Kunagi olin ülekaalus ka päris palju, siis käisin hormooni arsti juures ka. Näidud olid mul:
ALAT ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda uuringud määranud arsti poole ja lasta nende tähendus endale lahti seletada. Mingeid saatuslikke kõrvalekaldeid ma tehtud analüüsides ei näe ja Teie vaevustele tulemused ka ...

Loe edasi

Suguhormoonide tasemed

Tere päevast!
Olin 2008.-2009.a. tugevalt alakaaluline. Mul diagnoositi ka anoreksia ning viibisin seetõttu ka haiglas. Nüüd olen saavutanud peaagu normkaalu ja püsinud selles ca 2-3 kuud (KMI 19,1).

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mai analüüsides on võrreldes jaanuariga paranemine olemas. Siiski tuleks täpsustada, milliseid plaastreid kasutate (östrogeenplaastried?) ja mida plaastrid ordineerinud günekoloog nende toimest ...

Loe edasi

Aromatase Excess Syndrome meestel

Tere,

kas Eestis on sellise haigusseisundiga üldse kogemusi? Olen mees, 19a. Aromatase Excess Syndrome - kehas on liiga aktiivne aromataasi ensüüm, mis muundab testosterooni östrogeeniks. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Aromatase Excess Syndome on pärilikult determineeritud ensüümdefekt ja Eestis esineb seda väga harva. Seega on ka meie endokrinoloogidel ja androloogidel sellega vähe kogemust.
Arvan, ...

Loe edasi

Madal testosteroon ja kõrge östradiool

Olen mees, 19a.
vereanalüüsi tulemused:
testosteroon: 10,5nmol/l
östradiool: 144pmol/l

Raviks 2,5 kuu jooksul: 1tbl Vasonit päevas + 150mg C ja E vitamiini 3 korda päevas.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei taba ma probleemi olemust. Nii Teie testosterooni kui östradiooli väärtused on täiskasvanud mehe jaoks normi piires. Vitamiinid ja verevarustust parandav Vasonit ei tee Teile kahju, ...

Loe edasi

Kas sellised näitajad on normaalsed?

Tere! Olen 16-aastane ja käisin hiljuti arsti juures ja tahaksin teada, kas sellised testi tulemused on normaalsed:
S-FSH - 7,84 U/I
S-LH - 3,71 U/I
S-Prolaktiin - 188,00 mU/I
S-Progesteroon ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüs on korras, progesterooni väärtus vastab tsükli I (follikulaarsele faasile). Täpsemalt seletab Teile uuringu määranud arst.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: