Thyroxini määramine rasestumise sooviga. 16.12.11 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Minu TSH analüüs oli 3,43 ning günekoloog kirjutas välja Thyroxini, kuna on soov rasestuda. Kuid olen nii palju vastupidiseid arvamusi kuulnud, et kui hakkad ravimit kasutama, siis pärast kilpnääre ei suuda enam ilma selleta ise toime tulla ja tulebki jääda ravimit kasutama, mis pidi omakorda olema jällegi organismile väga kahjulik. Mida arvate, kas peaksin ikka neid tablette võtma ainult seetõttu on on soov rasestuda?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Soovitan järgida günekoloogi soovitust ja väises annuses sünteetilist kilpnäärmehormooni võtta. Kahju see Teile ei tee. Samaaegselt soovitan pöörduda perearsti poole ja lasta teha täiendavad kilpnäärmeuuringud (TPO tiiter, FT4), et selgitada välja, kas tegemist on kilpnäärmehaigusega. Kui Teil tõepoolest on krooniline autoimmuunne türeoidiit, on L-türoksiini võtmine Teile praegu ja ka hiljem raseduse ajal kindlasti kasulik ja vajalik. Kui kilpnäärmehaigust ei leita, tuleb hormoonanalüüse lihtsalt mõne aja möödudes korrata ja pikemaajaline L-türoksiini tarvitamine pole tõenäoliselt vajalik.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Hüpotüreoosi ravi

Perearsti poolt tehtud kilpnäärme analüüsidest (ainult) TSH (esmakordne määramine-varasemalt ei ole kontrollitud), mis olnud 5,51 mIU/l- sellega alustatud hüpotüreoosi ravi tbl.L-thyroxini 50 mcg x1. Samal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel on Teil krooniline autoimmuunne türeoidiit ja selle seisundiga kaasneb tõepoolest oluline kilpnäärme alatalitluse risk. Siiski arvestades Teie vanust ei ole TSH väärtus ...

Loe edasi

kas rohu võtmine vajalik?

Tere

Soovin kindluse mõttes teise arsti arvamust. Kuna on pikemat aega rasestumise soov, tehti kilpnäärme hormooni analüüsid. Tulemused olid: TSH 2,75 mU/l, norm 0,4-4 mU/l ja FT4 14,9 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärmehormoonid on täiesti korras ja nende alusel Teil kilpnäärmehaigust tõenäoliselt ei ole. Samas on tõepoolest leitud, et minimaalne annus L-türoksiini võib mõjuda rasestumist ...

Loe edasi

madal insuliin

Olen 28 aastane naine. Oleme mõnda aega üritanud mehega last saada. Minul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus. Manustan iga päev L-Thyroxini 75mikrogrammi. Kilpnäärme hormoon on korras.
Viimane ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie veresuhkru väärtused on korras, ei oma insuliini määramine mingit diagnostilist tähendust. Kindlasti ei ole sellel mingit seost kilpnäärme alatalitlusega. Sarnaselt Teie naistearstiga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: