TSH, TPO-IgG ja rasestumine 24.10.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 3-aastase tütre ema ja juba üle 2 aasta ei ole õnnestunud uuesti rasestuda.
Naistearst on teinud kõik proovid ning avastas, et TSH on normist kõrgem: 5,26. Olen nüüd kuu aega võtnud l türoksiini ning näit langenud 2,56 peale. Viimases vereproovis testiti ja TPO igG näitu ja see oli 126.8. Mida see näitab? Kas rasestumine võib ikka olla raskendatud?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TPO IgG kõrge tiiter viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele ja seega on TSH mõõduka tõusu põhjuseks autoimmuunne türeoidiit. See tähendab, et L-türoksiini peaksite TSH normis hoidmiseks jätkuvalt tarvitama. Rasestumist kõrge TPO ei takista.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

kilpnääre TSH 1.50 TPO lgG 226.0 muud näitajad korras

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonid korras. TPO IgG kõrge tiiter viitab autoimmuunsele türeoidiidile.
Ravi Te ei vaja. Jälgimiseks TSH 1 kord aastas perearsti juures.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!

Sooviksin tagasisidet enda kilpnäärme näitude kohta. Ise saan aru, et kõik on vägagi normis, kuid TPO IgG ei saa aru.
Näidud:
TSH 1.07 mIU/l 0.40-4.00
fT4 12.3 pmol/l ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik on vägagi normis, kaasa arvatud ka TPO IgG! Selles analüüsis mingeid viiteid kilpnäärmehaigusele ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Proovi tulemused 5.10.21. seisuga on TSH 5,53; fT4 11,94 -TPO IgG 972.
TSH on vähenenud kahe kuuga - algselt oli 6,86. Ravimit pole võtnud.
Kilpnääre UV normaal suurusega.
Palun selgitust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii TSH vähene tõus kui ka kõrge TPO IgG viitavad kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Seega on Teil u. 10 korda kõrgem kilpnäärme alatalitluse risk kui madala TPO IgG-ga isikutel ja ...

Loe edasi

kilpnäärme proovid

Tere!
Küsiks kas minu kilpnäärme proovid on korras:?

TSH-0.78
fT3-4.66
fT4-13.69
TPO IgG-28
Tänan teid Väga!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, kilpnäärme proovid on korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Analüüsid

Tere
Küsiks kas minu kilpnäärme proovid on korras:
TSH-0.51
fT4-15.6
TPO IgG-7

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, Teie kilpnäärme analüüsid on korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärmepakett

Tere,
kas peaksin muretsema. Perearstil tehtud
kilpnäärmepakett ja tulemused järgmised.
TSH 1.82 mIU/l
fT4 13.8 pmol/l
TPO IgG 338 kU/l
Saan aru , et TPO IgG tulemus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras - muretsemiseks pole põhjust. Kõrge TPO IgG viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele. Ravi Te ei vaja, küll aga jälgimist. Edaspidi on vajalik kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
kas peaksin muretsema. Synlabis tehtud
kilpnäärmepakett ja tulemused järgmised.
TSH 1.42 mIU/l
fT4 14.82 pmol/l
TPO IgG 116 kU/l
Saan aru , et TPO IgG tulemus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhjust ei ole. Kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras - kilpnäärme talitlus seega normaalne. TPO IgG tiitri tõus viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele - pärilikule riskiseisundile. ...

Loe edasi

Raseduse algus ja kilpnäärmenäidud

Tere!
Hetkel olen rase umbes 5 nädalat. Rasestumine toimus kunstliku viljastamise teel. Küll aga on minu kilpnäärme näidud vist kergelt paigast ära.

19.02 tehtud kilpnäärme testi vastused ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hetkel kilpnäärme hormoonanalüüsides midagi katastroofilist ei ole, kuigi raseduse korral võiks TSH olla veidi madalam ja FT4 veidi kõrgem. Kuna rasedus on esile kutsutud kunstliku viljastamise ...

Loe edasi

Kilpnääre ja rasestumine

Tere. Mu vereproovi tulemused viitavad autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele TPO IgG oli 152 (ref väärtus <34klU/L) ja Türeoglobuliini IgG 338.1 (ref väärtus <=115 IU/ml), ning fT4 on üsna madal, nimelt 12.0 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne kilpnäärmehaigus ei takista Teil rasestumist nii kaua kui hormoonid püsivad korras. Haiguse ravimiseks rohtusid võtta pole mõtet, sest seda haigust välja ravida ei saa. Kui peaks ...

Loe edasi

Kilpnäärme hormoonid ja rasestumine

Tere!

Tegin vereanalüüsid:
Tsh 1.35 (0.27-4.2)
Ft3 2.7 (3.1-6.8)
Ft4 14 (12-22)
TPO IgG 67

Mõned aastad tagasi sain autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raseduse planeerimiseks asendusravi vaja alustada ei ole. TSH 1,35 mIU/l on ideaalses vahemikus.
Hüperkolesteroleemia ei ole seotud kilpnäärmega - kilpnäärme talitlus on praegu täiesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: