Kõrge TG Antibodies 24.01.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Minu vereanalyys näitas kõrget TG Antibodies 466(norm<115)
Mida see näit tähendab ja kas on muretsemiseks põhjust. Viibin momendil välismaal ja eriala arstile ei pääse. Muud näitajad on
TPO -20
FT4-11.1
Tsh-3.3
Ft3-4.2

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tähendab see seda, et Teil on krooniline autoimmuunne türeoidiit (pärilik kilpnäärme talitlushäirete riskiseisund). Soovitav on kontrollida kilpnäärme talitlust perearsti juures 1 kord aastas. Muretsema ei pea, kuna praegu on kilpnäärme hormoonanalüüsid korras ja mingit ravi Te ei vaja.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Veresuhkur

Veresuhkur tihti kõrge, täna näiteks 15,6, väga halb olla, pea küb ringi ja kõnnin nagu vatis. Nii kõrge polegi olnud - on üle 10. Ei ole söönud midagi erilist, mitte rohkem ka magusat. Kui algab väga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkur 15,6 mmol/l on väga kõrge! Palun pöörduge võimalikult kiiresti täiendavateks uuringuteks ja vajadusel ravi alustamiseks oma perearsti poole. Seni tuleb magusast täielikult loobuda.
Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

Tere!
Käisin perearsti juures ja lasin teha vereproovi ka kilpnäärme kohta. Sain vastuseks, et antikehasid on 808. Kas see näitaja on väga katastroofiline? Ei ole ennem sellist kogemust.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge antikehade tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Oluline on antikehade tiitri tõusu fakt. Sellel, kui kõrge tiiter just on, pole suuremat tähendust. Edaspidi peate ...

Loe edasi

Kilpnaarme alatalitus

Olen 28a naine. Mul on nuud 2 a. poeg ja olen 7.kuud lapse ootel. 3aastat tagasi (2002a)avastati mul kilpnaarme alatalitus (TSH oli 93,51 ja T4,FREE 0,6). (Enne rasedust).
Alles paar kuud tagasi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole oluline, mis oli 2002a, vaid oluline on, mis on nüüd. Kui praegu on L-türoksiini annus adekvaatne ja hormoonid korras, pole karta midagi ja Teile võib üksnes oodatava rõõmsa sündmuse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: