TPO,TSH ja rasestumine 30.10.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! 18.02.2016 tehtud analüüs näitas, et TPO näit oli Ak >1300 kU/L ja 21.04.2016 tehtud analüüs näitas,et TSH 3.54 mU/l . Tehti ka kilpnäärme UH ja see oli korras.Mingit ravi peale ei pandud, öeldi ,et pean kord aastas vereproovi andma. Küsimus on, et kas antud näitudega võib rasestumine olla raskendatud?
Selle konkreetse teemaga arsti juurde pöördunud ei ole. Mõtlesin, et kui siit tuleb vastus, et oleks midagi vaja teha, siis koheselt pöördun perearsti poole.
Olen proovinud rasestuda 4 kuud ja kui muidu on rasedustest alati negatiivne olnud, siis viimane kord näitas test kaks päeva positiivset vastust, aga kaks päeva hiljem hakkasid siiski päevad - seetõttu hakkasin uurima erinevaid põhjuseid miks see nii juhtus ja mõtlen, et kas äkki antud näitajad võivad olla põhjuseks, miks rasestumine ei õnnestu. Muidugi annan endale aru, et 4 kuud on väga lühike aeg, et paanikasse sattuda, aga just see viimane kord kus test juba näitas pos vastust ja siis ikka hakkasid päevad - see paneb mind murtsema ja mõtlesin, et igaks juhuks uurin siit ka, et äkki antud näidud on liiga kõrged, et rasestumine õnnestuks. Eelmine rasedus oli 6 aastat tagasi, siis õnnestus rasedaks jääda 2-kuul ja rasedus kulges tõrgeteta.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõrge TPO tiiter näitab, et Teil on tegemist autoimmuunse türeoidiidiga - päriliku kilpnäärme talitlushäirete riski seisundiga. TSH 3,54 mIU/l on normi piires ja seega on kilpnäärme talitlus praegu korras. Kilpnäärme talitlust tuleb Teil kindlasti tulevikus kord aastas kontrollida, kuid rasestumisele ei tohiks praegu kilpnäärme poolt takistusi olla.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Raseduse algus ja kilpnäärmenäidud

Tere!
Hetkel olen rase umbes 5 nädalat. Rasestumine toimus kunstliku viljastamise teel. Küll aga on minu kilpnäärme näidud vist kergelt paigast ära.

19.02 tehtud kilpnäärme testi vastused ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hetkel kilpnäärme hormoonanalüüsides midagi katastroofilist ei ole, kuigi raseduse korral võiks TSH olla veidi madalam ja FT4 veidi kõrgem. Kuna rasedus on esile kutsutud kunstliku viljastamise ...

Loe edasi

Kilpnääre ja rasestumine

Tere. Mu vereproovi tulemused viitavad autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele TPO IgG oli 152 (ref väärtus <34klU/L) ja Türeoglobuliini IgG 338.1 (ref väärtus <=115 IU/ml), ning fT4 on üsna madal, nimelt 12.0 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne kilpnäärmehaigus ei takista Teil rasestumist nii kaua kui hormoonid püsivad korras. Haiguse ravimiseks rohtusid võtta pole mõtet, sest seda haigust välja ravida ei saa. Kui peaks ...

Loe edasi

TSH, TPO-IgG ja rasestumine

Tere. Olen 3-aastase tütre ema ja juba üle 2 aasta ei ole õnnestunud uuesti rasestuda.
Naistearst on teinud kõik proovid ning avastas, et TSH on normist kõrgem: 5,26. Olen nüüd kuu aega võtnud l ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO IgG kõrge tiiter viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele ja seega on TSH mõõduka tõusu põhjuseks autoimmuunne türeoidiit. See tähendab, et L-türoksiini peaksite TSH normis hoidmiseks ...

Loe edasi

TSH näit

Tere!
Küsimus oleks selliste näitude kohta.
TSH 3.58 mU/l [norm 0.40 - 4.00]
TPO Ak <28 kU/L [norm ... - 60]
Arst küll midagi ei öelnud, et oleks valesti, kuid hakkasin ise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii TSH 3,58 mIU/l kui ka TPO AK tiiter alla 28 kU/l on mõlemad normaalsed tulemused. Põhjust muretsemiseks ei ole ja tõsiseltvõetavat "hoiatust" ma siin ei näe.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme hormoonid ja rasestumine

Tere!

Tegin vereanalüüsid:
Tsh 1.35 (0.27-4.2)
Ft3 2.7 (3.1-6.8)
Ft4 14 (12-22)
TPO IgG 67

Mõned aastad tagasi sain autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raseduse planeerimiseks asendusravi vaja alustada ei ole. TSH 1,35 mIU/l on ideaalses vahemikus.
Hüperkolesteroleemia ei ole seotud kilpnäärmega - kilpnäärme talitlus on praegu täiesti ...

Loe edasi

Kilpnääre ja rasestumine

Kilpnääret kontrollides sain järgmised tulemused. TPO-Ak on juba aastaid kõrge, kuid kilpnäärmehäiret tekkinud ei ole. Kas need numbrid on normaalsed, et ilma probleemideta rasestuda või oleks vaja siiski ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge TPO-AK tiiter kinnitab veelkord kroonilise autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi. TSH ja FT4 on normis - kilpnäärme osas Te ravi ei vaja. Võite rahulikult pere juurdekasvu planeerida.
Loe edasi

Klipnäärme alatalitus

Tere


Sooviksin teada, kas minu näidud viitavad kilpnäärme alatalitusele:

Analüüs 11.08.2017

TSH: 2,44mlU/L

fT4: 16,6 pmol/L

TPO ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
11.08.17 tehtud analüüsid kilpnäärme alatalitlusele ei viita - talitlus on korras. TPO tiitri umbes 2x tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile - vajate regulaarset jälgimist perearsti juures ...

Loe edasi

analüüside vastused

analüüsi tulemused
anti-TPO 1300,0
FT4-10,58
toxoplasma gondii vastased 48,6
TSA-2,456

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esiteks, toksoplasmoosil ja kroonilisel autoimmuunsel türeoidiidil puudub mistahes seos.
Teiseks - dr. Kerge rääkis õigust. Teie vanuses, kus rasestumine on juba vähetõenäoline, ei ole ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere!
Oleme üritanud juba pea 2 aastat teist last saada, aga siiani tulemusteta.
Põen kilpnäärme alatalitlust ja mul on ka autoimuunne türeoidiit (kui asjast õigesti aru saanud olen:)). Viimased ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga noortel naistel, kellel on viljastumisega probleeme, on soovitav hoida TSH väärtus vahemikus 0,4-2,5 mIU/l. Seega võiksite Te tõepoolest võtta väikeses ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere!
Nimelt diagnoositi mul kilpnäärme alatalitlus.Analüüsi näidud järgmised:FT4:13,5pmol/l; FT3:4,67pmol/l; TPO-AK:677IU/ml; TSH:8,07mIU/I
Ravi:L-Thyroxin 50mkg 1 tbl.hommikul,mida olen võtnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil diagnoositud kilpnäärme alatalitlus on minimaalne. Kuna saate nüüd veel ka asendusravi, võite tõepoolest rasestuda kasvõi kohe ilma eelnevat korduvat hormoonanalüüsi tegemata. Kui rasedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: