Tiotil ja rinnaga toitumine 06.10.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Sünnitasin 4,5 kuud tagasi. Toidan rinnaga. Kuu aega tagasi hakkasin mul juuksed välja langema. Hakkasin kohe võtma vitamiinid. Kuid see eriti ei aidanud. Pöördusin perearsti poole, kes soovitas kilpnäärme kontrollida. Analüüsid on sellised TSH väiksem kui 0,01 mIU/l ja FT4 23.68 pmol/l. Kirjutas mulle välja Tiotil. Küsimus: kas tõesti juukse langetus võib olla tingitud nendest analüüsidest? Väga ei taha seda preparaati võtma hakata nii kaua, kui on toidan last!!! Äkki juukse väljalangemine on ajutine asi ning on seatud raseduse ja sünnitamisega. Teised sümptoomid mul puuduvad. Soovitage palun midagi. Endokrünoloogi arsti aeg on alles 31.10....

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tõenäoliselt on Teil autoimmuunne kilpnäärmehaigus, mis on sünnitusjärgselt ägenenud ja põhjustanud mõõduka ületalitluse. Kuna vaevusi Teil ei ole (peale juuste väljalangemise, mis on tõenäoliselt hoopis imetamisega seotud), ei soovita esialgu veel tiotiili võtma hakata. Kui jõuate 31.10 endokrinoloogi vastuvõtule, teeb tema tõenäoliselt kordusanalüüsid ja selgub, kas ületalitlus on süvenenud või hoopis möödunud. Juhtuda võib nii ühte kui teist ja kui ületalitlus tõesti süveneb, võib imetamise kõrvalt ka mõõdukas annuses tiotiili võtta - rinnapiima satub seda vähe ja last see ei kahjusta.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme analüüsid

Kui laps oli 4k.vana mul diagnoositi kilpnäärme ületalitust TSH-0,093, T3-12,14,T4-25,83. Arst kirjutas Tiotil 2 tbl päevas, 3 nädalat hiljem TSH-0,010, T3-13,34, T4-30,86. Arst kirjutas Thirozol 2 tbl ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunse kilpnäärmehaiguse ägenemine peale sünnitust on üsna tavapärane. Arst on korraldanud ületalitluse ravi üsna väikeses annuses (tõenäoliselt toidate rinnaga), mistõttu ravi mõju ...

Loe edasi

Kas võib olla asi kilpnäärmes?

Tere!

Mul mure seisneb selles, et olen äsja imetamise lõpetanud (laps on 6-kuune) ja hakkasin nüüd oma toitumist jälgima ja trenni tegema rohkem. Olen seda teinud umbes kuu aega, aga kehakaal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võiks kilpnäärmehormoone (TSH) ju kontrollida. Samas soovitan olla kannatlik. Peale sünnitust ja rinnaga toitmise lõpetamist kulub organismil taastumiseks oma aeg. Lisaks on Teie ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Kas ravimit tiotil tuleb võtta enne või peale sööki?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Peale sööki.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme kohta

Käisin arsti juures ja lasin võtta vereproovi, et uurida, äkki pole kilpnäärme alatalitlust, kuna on mitmeid nähtusi, mis vihjaks et võiks äkki olla. Nagu pidev külmakartlikkus, ülekaal ja väsimus, aga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Umbes 10%-l patsientidest võib kilpnäärme ületalitlus kaalulanguse asemel põhjustada kaalutõusu. Seega pole võimatu, et kilpnäärme ületalitlus Teie kaalutõusule kaasa aitas. Kindlasti jäid ...

Loe edasi

Tiotil 50mg.?

Kas peaks enne laskma teha täpsemaid uuringuid kilpnäärmele, kui Tiotil 50mg tablette välja kirjutada? Minul tehti vaid vereproov ja rohkem midagi ei tehtudki..... Kas peaksin ainult selle vereanalüüsi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veelkord, kilpnäärme talitlushäiret diagnoositaksegi hormoonanalüüsi abil veeniverest. Täpsem enam olla ei saa. Kilpnäärme ultraheliuuring, punktsioon jne. kilpnäärme talitluse kohta informatsiooni ...

Loe edasi

metformin

olen terve elu olnud parajalt priske,oma 165 cm juures kaalusin enne rasedust 75kg, nüüd, kui laps 10 kuune kaalun 116 kg,olen kaalu jälginud, shapingus
käinud,isegi äärmuslike dieete proovinud,kuid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas olete diabeetik? Metformiin on tegelikult suhkurtõve ravim ja kaalulangetajana on seda mõttetu kasutada, sellel ravimil puudub oluline kaalu langetav toime. Reduktiilil on selline toime ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!

Käisin arsti juures ning tehtud analüüsidest selgus, et mul on kilpnäärme põletik. Arst kirjutas välja ravimi Tiotil 50 mg, kuid kuna ma last rinnaga toidan, siis ei saavat ma seda normaalses ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teile vajalik tiotiili annus sõltub Teie hormoonanalüüside vastustest. Tõenäoliselt ei olnud ületalitlus kuigi suur, kui endokrinoloog Teile nii väikese tiotiili annuse (75mg päevas) määras. ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere! Mure on selline,et mul on 10 nädalat rasedust ja enesetunne väga halb. Avastati,et on probleem kilpnäärmes näitaja oli TSH 0,019. Arst kirjutas mulle rohu nimega Tiotil 50mg. Aga lugesin ravimi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite julgest tiotiili tarvitada. See ravim läbib minimaalselt platsentaarbarjääri ja loodet ei kahjusta. Ka annus on mõõdukas. Raseduse edenedes ületalitlus tavaliselt taandub ja viimastel ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,

Olen mures seoses sellega et pool aastat tagasi käisin uuringutel ja avastati et kilpnäärmega ei ole kõik korras- TSH 0,09. Pool aasta olen saanud ravi (Tiotil)ja nüüd uutel uuringutel, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega. Tiotiil on kilpnäärmehormoonide sünteesi pidurdav ravim. Teie kirjast ei selgu, mis haigus on ületalitluse põhjuseks, kui suures annuses tiotiili Te ...

Loe edasi

tiotil ja imetamine

Tere
Kilpnäärme ületalituse tõttu kirjutas perearst välja Tioitil tab. 3 tk 2korda päevas. olen 9 kuuse tita ema. Laps saab ka veel päeval väheses koguses rinda kuid öösel on ta suur tissi sõber. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paanikaks pole põhjust. Tiotiil ongi kilpnäärme ületalitluse valikravimiks rasedatel ja rinnaga toitvatel emadel. Väike kogus ravimit satub rinnapiimaga ka lapse organismi, kuid mingeid kahjustusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: