TSH 0,005 30.09.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Avastati juhuslikult TSH tase veres 0,005. Täiendavad analüüsid olid: T3 7.7 ja T4 24.0, TPO 259.
Hetkel põhiline häiriv sümptom on südamekloppimine, kiire pulss ka puhkeolekus. Võtan Propanoli. Visuaalselt kilpnääre nähtav ei ole.

Kuna riiklikud, tasuta ajad endokrinoloogile on mõne kuu pärast, siis küsimus on et kui ohtlikud minu verenäitajad hetkel on? Kas tasuks esimesel võimalusel pöörduda siiski tasulisele vastuvõtule?
Kui kiiresti võib seisund kehvema poole progresseeruda?

Ette tänades!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tegemist on kilpnäärme mõõduka ületalitlusega. Eluohtlik noorele inimesele see seisund ei ole. Sõltub, kas suudate normaalselt tööl käia ja igapäevarutiiniga hakkama saada. Kui tulete toime, võib oma vastuvõtuaja ära oodata. Kui enesetunne peaks halvenema, soovitan pöörduda tasulisele vastuvõtule. Tegelikult võib ka perearst kilpnäärme ületalitluse raviga alustada või endokrinoloogilt e-konsultatsiooni abil varasemat vastuvõtuaega paluda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Sõlmed kilpnäärmes

Lp dr Anu Ambos!


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: