TSH taseme langemine 27.09.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere
Kirjutasin varasemalt murega, et TSH tase oli 8,48 mU/l. Käisin murega arsti juures ära, ning tuli välja, et 90% minu kilpnäärmest on läbi, seega töötab 10% kilpnäärmest. Sain peale rohud L-Thyroxin 50mg, võtan neid nüüd elulõpuni. Kuid ei leidnud kuskilt vastust, kui kiiresti peaks TSH näit normaliseeruma, st normi minema? Kahe nädala möödudes oli TSH näit 6,81 mU/l. Kas see on piisavalt kiiresti või pigem liiga aeglaselt?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH muutub väga aeglaselt. Langus 8,48-lt 6,81-le kahe nädalaga on päris ootuspärane. Järgmine kord on mõtet TSH-d kontrollida 2 kuu möödudes.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus

Tere
Võtan juba 2 aastat L-Thyroxini 50mg ,
TSH : mai 2015- 7,86 , august 2015-1,66 ,
veebruar 2016- 36,17
T3 -veebruar 2016 - 1,44
T4 -veebruar 2016 -71,2
Millest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on kilpnäärme alatalitlus võrreldes varasemaga mõnevõrra progresseerunud, kuid mul on siiski raske TSH väärtust tõena võtta, sest samaaegselt määratud T4 ja T3 väärtused on normis. ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Tere!
Neli aastat tagasi enne rasestumist käisin endokrinoloogi juures seoses kõrgendatud tsh-ga. Endokrinoloog tegi kindlaks, et tegemist on autoimmuunse türeoidiidiga, ning määras l-türoksiini, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui TSH on tõesti normis, pole praegu L-türoksiini vaja võtta. Igaks juhuks soovitan siiski raseduse esimestel kuudel analüüsi korrata. Mõnikord esineb eelkõige noortel patsientidel ajutisi ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere, lasin tehe vereproovi. TSA 9.8, võtan juba 4 aastat L-Thyroxini. Algul võtsin 50, nüüd 100, aga TSA ikka kõrge ja jube väsimus on. Millest see on tingitud?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui olete L-türoksiini korrapäraselt võtnud ja ravikatkestusi pole esinenud, näitab TSH (türeostimuleeriv hormoon) taseme tõus hüpotüreoosi alakompensatsiooni ja L-türoksiini annust on vaja ...

Loe edasi

TSH

Kuna ei ole kunagi mingit kilpnäärme ravi saanud, sooviksin teada, kas kuu aega tagasi tehtud vereanalüüsis TSH näit 5,88 mU/l on normaalne? Ise arvasin, et mul on kerge ületalitlus, kuna olen kergesti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH väärtused välistavad kilpnäärme ületalitluse. Vaevused viitavad pigem klimakteerilisele sündroomile ja igaks juhuks soovitan oma günekoloogiga nõu pidada.
TSH taseme mõõdukas ...

Loe edasi

Langev TSH

Tere!

2004. aastal jäin väga jõuetuks ja apaatseks, TSH tõusis üle 5, diagnoositi kilpnäärme alatalitlus. Sain hormoonasendusravi ja paari kuuga hakkasin end tundma hästi - energilise ja rõõmsana. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH üle 5 mIU/l on väga minimaalne tõus ja üldjuhul kilpnäärme alatalitlust veel ei tähenda. Enamasti on teised kilpnäärmehormoonid (FT4 ja FT3) siis korras ja asendusravi määratakse üksnes ...

Loe edasi

kilpnäärme probleem

58 aastane naine, kergelt ülekaaluline. Tehti põhjalik vereanalüüs - kõik näitajad ideaalses korras, sh üldkolesterool 5,0, HDL-kolesterool 1,59, LDL-kolesterool 3,14, glükoos 5,5. Mure kilpnäärme pärast, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. TSH taseme langus on mõõdukas ja FT4 normi piires. Soovitan kindlasti ära teha ka kilpnäärme ultraheliuuringu. Võimalik, et tegemist on sõlmelise struumaga ja ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Lp.doktor.Olen juba pikemat aeg hädas oma tervisega kuna kannatan pikemat aega kilpnäärme alatalituse all on mul pidevalt halb enesetunne,süda on paha,pidevalt on nõrkus ja värisen ja TSH tase pidevalt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitlus ei põhjusta adekvaatse asendusravi foonil patsiendile mingeid vaevusi. Seega arvan, et Teie halva enesetunde põhjused on hoopis mujal. TSH taseme väiksed kõikumised ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
Olen 27 aastane naine.
Mul on viie aasta jooksul kaks korda diagnoositud kroonilisest türeoidiidist põhjustatud türeotoksikoos. Praegused näitajad on TSH 0,047; FT4 15; antikehad üle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie FT4 on normis ja kui tunnete ennast hästi, pole tõepoolest momendil türeostaatilise ravi vajadust. Antikehade tiitrit raviga nagunii mõjutada ei saa. TSH supressioon aga püsib kuid peale ...

Loe edasi

ripsmete välja langemine

Tere! Mul on sekundaarne hüperparatüreoidism, saan ravi calcigraniga. Küsimus on selline, kas see haigus võib põhjustada ripsmete väljalangemist? Kas calcigrani tarvitades peaksid vaevused, sealhulgas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See haigus ei põhjusta ripsmete väljalangemist ja Calcigrani abile ripsmete suhtes lootma jääda ei saa.
Nagu nimetuski ütleb, on sekundaarne hüperparatüreoos sekundaarne nähtus s.t. ...

Loe edasi

TSH tase

Olin mures oma 13a. lapse lühikese kasvu pärast (141cm),endokrinoloogilised uuringud tehtud ja saadud tulemuseks,et THS 8,550 .Kolme nädala möödudes tehti uus analüüs ja see näitas THS 3,500. Seda seletati,kui ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui uuringud tegi lasteendokrinoloog, võite arsti usaldada. Nii Tallinnas kui Tartus töötavad lasteendokrinoloogid on väga kompetentsed ja kogenud. Tõenäoliselt ei võetud Teie lapsel mitte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: