Rasedus ja TPO antikehad 05.05.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 37 aastane naine ja esimest korda rase (IVF). Minu TSH tulemused on olnud 2.7 kandis, aga 3 kuud enne rasedust tehtud tulemus oli 4.54 (3 nädalat enne testimist oli 5-päevane vertigo). Raseduse 6ndal nädalal mõõdeti TSH 2.9 ja 10ndal nädalal 3.23. Nüüd 13ndal nädalal avastati TPO antikehad. Rasedus on kulgenud probleemideta, väsimust ja pea paksust ikka on kohati, süda paha pole, kõik vere ja uriini näidud korras. Söön mitmekülgselt ja tervislikult ning võtan ka vitamiine (sh seleeniumit 50 mcg). Haige olen minimaalselt ja rohte olen elu jooksul väga vähe vajanud. Kas soovitate levothyroxine võtta 50 mcg? Kas suurem 200 mcg seleeniumi doos aitaks kilpnäärme funktsiooni naturaalsemalt toetada? Täna algas 14's nädal rasedust. Ootan beebit väga.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TPO antikehad on Teil tõenäoliselt alati kõrged olnud, kuid nüüd siis tehti vastav analüüs. Enamus kilpnäärme spetsialiste soovitaksid selles olukorras L-türoksiini võtta, vähemalt kuni sünnituseni. Seleen on hea küll, kuid L-türoksiini see ei asenda. Samas kulgab rasedus suure tõenäosusega ka ilma L-türoksiinita normaalselt. Nii, et siin on patsiendi ja tema raviarsti vahelisee arutelu koht. Kaljukindlaid tõendeid selle kohta, et L-türoksiin on Teile möödapääsmatult vajalik, ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre.

Kas peaks laskma lisauuringuid teha?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH muutus on minimaalne ja Teie vaevusi ei seleta. Siiski võiks igaks juhuks tõepoolest määrata ka FT4 ja FT3, korrata TSH, määrata kilpnäärmevastased antikehad, Tg-AK ja TPO-AK ning teha ...

Loe edasi

Kilpnäärme TPO antikehade tõusnud tase

Tere!
Mul on olnud juba kuid sellised sümptomid nagu paanikahood (peapööritus, veri ei käi ringi, hingeldamine ja südamepekslemine), ärevus ning väga kiire ainevahetus (vahel ka mitu nädalat kõhulahtisus), ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei tea, kas asi on psüühikas või mitte, kuid kilpnäärmes asi ei ole. Teie hormoonanalüüsid on ideaalses korras ja mingeid vaevusi Teie kilpnääre Teile praegu põhjustada ei saa. TPO-AK kõrge ...

Loe edasi

Rasedus ja TPO IgG

Olen 17 nädalat rase ja tehti kilpnääre näitajate peale vereproov Amülaas (pankreasespetsiifiline) 19,9 , fT3 3.76, fT4 9.06 , TSH 3.72 ja TPO IgG 317.96. Võtan aastaid juba 50 mikrogrammiseid L-Thyroxini ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie juba aastaid kestnud kilpnäärme alatalitluse põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit. TPO-AK kõrge tiiter näitab, et see haigus Teil tõepoolest on ja rohkem ei midagi. Ma tegelikult ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja rasedus

Esimese kirjas unustasin lisada analüüside tulemused) 11,07,16( 7+2n)
ANALÜÜS LOINC JÄRGI(11,07,16) REFERENTSVÄÄRTUS TULEMUS

ft3 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik, mis sai vastatud eelmisele kirjale, jääb kehtima ka lisainfo valguses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Subkliiniline hüpotüreoos.

Tere.
Vereanalaüüs näitab: TSH- 4,74; vaba T4 - 14,0; vaba T3 - 4,81 ja TPO vastased antikehad 17.
UH näitab kilpnäärme struktuuri ebaühtlane ja hüpoehhogeenne.
Kas selliste näitude puhul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui vaevused puuduvad ja kasutate usaldusväärseid rasestumisvastaseid vahendeid, ei ole asendusravi tingimata vajalik. Jälgimine on siiski asjakohane - kord aastas tuleks TSH määrata.
Tervitades,
Loe edasi

TPO antikehad

Andsin vereproovi, kuna kahtlustasin enesetunde järgi kilpnäärmehaigust. Analüüsi vastuse sain perearstilt telefonitsi. Ütles, et kõik näitajad on OK, aga TPO antikehi on veres väga väga palju. Neid tohib ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO (kilpnäärme peroksüdaasi vastased) antikehad on Teil kõrges tiitris positiivsed tõenäoliselt juba 20 aastat (puberteedi lõpust alates) ja selle pärast pole küll vaja ultraheliuuringut ...

Loe edasi

Kõrged kilpnäärme antikehad ja kaasuvad ravimid

Tere Lp. Anu Ambos,

Olen 17 a. noor neiu. Tehti analüüsid ja selgus: TPO-ak / türeoidperoksüdaasi vastased antikehad on suurem kui 1000. (Norm alla 35).

FT4 - 11.8
FT3 - ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO tiitrit vähendada ei ole võimalik. Tegelikult ei ole see ka vajalik, sest antikehad on kilpnäärmespetsiifilised ja teisi organeid ja kudesid ei kahjusta. Vajalik on jälgida kilpnäärmehormoonide ...

Loe edasi

S-anti TPO

Tere,

Vastavalt perearsti juures tehtud vereanalüüsi tulemusele jäi TSH etteantud normide piiresse aga S-anti TPO -kilpnäärme peroksüdaasi vastased antikehad - oli 173. Mida antud näitaja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Normist kõrgem TPO tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Korras hormoonanalüüs näitab, et hoolimata türeoidiidist töötab kilpnääre normaalselt ja ravi Te momendil ei vaja. ...

Loe edasi

?

Tere!

Perearst laskis teha vereanalüüsid.
TSH - 10, 700
TPO - Ak - 1000
Palun kas Te saaksite täpsemalt selgitada, mida see tähendab?


Lugupidamisega

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kroonilise autoimmuunse türeoidiidi (kõrged TPO antikehad) ja sellest põhjustatud tagasihoidliku kilpnäärme alatalitlusega. Tõenäoliselt vajate asendusravi L-türoksiiniga (sünteetilise ...

Loe edasi

kilpnääre

TSH 12,4, TPO- ANTIKEHAD 54, NAISTERAHVAS 40A.RAVI VEEL EI OLE.MIDA ARVATE? OLEN VÄSINUD, HIGISTAN RAHUOLEKUS.GLÜCOHEMOGLOBIIN 6,8. GTT 6,1-II 8,4.DIEET 6 KUUD. NÄITAJAD SAMAD.HARJUTAN METFORMINIGA 850X2 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on piisavalt kõrge, et diagnooside kilpnäärme alatalitlust, mille tõenäoliseks põhjuseks on krooniline türeoidiit (TPO tiitri tõus siiski tagasihoidlik). Vajate ka asendusravi L-türoksiiniga, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: