Kilpnäärme näitajad vereanalüüsi põhjal 05.02.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Kaks nädalat tagasi hakkasin tundma väsimust, kohati isegi jõuetust, südame rütmihäireid (EKG oli korras, Holter uuring tuleb alles järgmise nädala kolmapäeval), pulsi sagedus tavalise 55-57 asemel on kohati 70. Vererõhk normis.
Perearst lasi teha laia vereanalüüsi. Muid andmeid mulle ei avaldanud, kuid saatis SMS sõnumiga kilpnäärme andmed:
TSH - 0.8 (Norm 0.4-4.0)
fT3 - 2 (Norm 3.5-6.5)
fT4 - 12.62 (Norm 11.5-22.7)
Kuna perearsti vastuvõtule saan alles 12.02. või isegi 15.02., sooviks teada, kui hull see fT3 näit on, mida see tähendab, kui teised näitajad on normis. Olen väga mures ja kardan, et järgmise reedeni jõuan ennast päris haigeks muretseda.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teil pole vaja muretseda, sest Teie näidud on korras. Olukorras, kus TSH ja FT4 on korras, ei oma normist veidi madalam FT3 kliinilist tähendust. Kilpnääre ei ole kindlasti Teie vaevuste põhjuseks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

L-Thyroxini doos

2008. a kevadel eemaldati mul kilpnääre, olen sellest ajast võtnud L-Thyroxini ja aeg-ajalt käinud vereanalüüsi andmas, et õiget doosi kontrollida. Alustasin annusega 100, siis otsustas perearst 5-6 a ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,23 mIU/l on normi alumisel piiril, mistõttu perearst ka vähendas veidi L-türoksiini annust. Suure tõenäosusega ei ole väsimus kuidagi kilpnäärme hormoonasendusega seotud. Siiski võiks ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemus oli madalam normist

Tere,
andsin vereanalüüsi, immuunuuringud...

TSH TULEMUS 0,293mlU l peaks olema 0,400-4,000

SEE PIDI OLEMA KILPNÄÄRME ANALÜÜS..
NATUKE ON ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on siiski tegemist normis analüüsiga. Kilpnäärme ületalitlust on põhjust kahtlustada, kui TSH on alla 0,1 mIU/l. Sellised minimaalsed kõrvalekalded nagu Teil tavaliselt mingit ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere,
olen Teile varem ka kirjutanud. Mul on kilpnäärme alatalitlus ja minu näitajad on olnud järgmised:
27.12.2010.a. TSH 2,70; Vaba t4 17,9 L-Thyroxini kogus 175;
01.02.2011.a. TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie probleemiks ei ole kilpnäärme alatalitlus, vaid psüühikahäire. Soovitan kõike seda, mid siin minule kirjutate, arutada oma psühhiaatriga.
Teie kilpnäärme alatalitlus on adekvaatselt ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Tere!
Olen ülekaaluline ja andsin kindluse mõttes vereanalüüsi kilpnäärme uuringuks. Sain vastuseks TSH 1,95 - on see hea näitaja? Minu perearsti õde on piiratud eesti keele oskusega ja ta oskas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on normis ja kilpnäärme talitlus seega korras. Ongi "Okay!"
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme pahaloomuline kasvaja

Kaks kuud tagasi avastati mul pahaloomuline kilpnäärme kasvaja. Kõik vereanalüüsi näitajad olid korras, selgus, kui tehti UH ja võeti biopsia. Suguvõsas on paljudel kilpnäärmega probleeme, kuid keegi neist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lõikus (kilpnäärme ja kaelapiirkonna lümfisõlmede eemaldamine) ei ole raske. Lõikus tehakse üldnarkoosis. Peale lõikust saate samal päeval juba süüa ja rääkida. Ka radiojoodravi pole patsiendile ...

Loe edasi

kilpnääre?

TERE.PEREARST DIAGNOOSIS VEREANALÜÜSI PÕHJAL KILPNÄÄRME ÜLETALITLUSE.MIDA SEE DIAGNOOS KAASA TOOB?PRAEGU EI TUNNE PEALE VÄSIMUSE JA SELLE ,ET SILMAD "HÕÕRUVAD" JA ON PAISTES MIDAGI KA KEHAKAAL ON LANGENUD.FOORUMIT ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt tuleb selgitada, missugune kilpnäärmehaigus ületalitlust põhjustab ja kui suure ületalitlusega tegemist on. Väsimus, kaalulangus ja silmade ärritus on tõenäoliselt ületalitlusest ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsid

Tere! Lasin teha verest kilpnäärme analüüsid. Näitajad on: vaba T3- 4,61 pmol/L vaba T4- 15,91 pmol/L TSH- 1,59 mlU/L Kas need näitajad on normaalsed? Ette tänades!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on hormoonanalüüside alusel täiesti korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

hüpotüreoos

Dispanseeringul vereanalüüsi näitajad FT 4,94 FT3 3,19 TSH>100. Olen hüpotüreoosiga ka varem hädas olnud ja raviks oli L-Thyrixin. Endokrinoloogile saamise aeg on veninud 2 kuu peale, kas võin hakata ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on kilpnäärme alatalitlus ja see on seisund, mis vajab asendusravi kogu elu jooksul s. t. L-türoksiini tuleb võtta pidevalt ilma vaheaegadega kogu edaspidise elu jooksul.
Võite ...

Loe edasi

kas näitajad korras?

tere,
lasin teha vereanalüüsi kilpnäärme talituse uurimiseks. perearsti sõnul on näitajad väga korras. oleksin aga tänulik kui Teie kui ekspert näitajad üle vaataksite. olin tookord enne vere andmist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüsi vastuseid söömine-joomine ei mõjuta. Analüüsid on tõepoolest korras. Tervitage oma tublit perearsti!
Jõudu soovides,
dr. Anu Ambos

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere! Olen 23. aastane naine, küsisin teilt korra kliinik.ee vahendusel küsimuse, mis puudutas seda, et mul on peale sünnitust tekkinud kilpnäärme ületalitluse sümptomid ja perearst ütles, et peale sünnitust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Cito saatekirjaga saab tulla ka varem. Kui saate, tulge minu vastuvõtule 07.04.2004 12.00-18.00. Pöörduge lihtsalt registratuuri ja öelge, et dr. Ambosega on kokku lepitud. Kui see aeg ei sobi, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: