Väga madalad kilpnäärme näitajad ja tunne et tükid kilpnäärme piirkonnas. 20.12.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,olen 25-aastane noor naine ja mul on painav mure oma kilpnäärme pärast nimelt olid minu kilpnäärme näitajad väga madalad perearsti poolt tehtud vereproovi põhjal,kui hiljuti perearsti külastasin. Perearst pani mulle kohe aja kilpnäärme ultraheli uuringule peale vereproovi vastuseid ja hiljuti käisin ka seal ära uuringu käigus tegi uuringut läbi viiv arst mitmest kohast pilte ja ütles et vastused lähevad nüüd kohe arstile edasi ja tema edastab need mulle .Seega tahaksin teada mis puhul on kilpnäärme näitajad väga madalad ja mis puhul suunatakse kilpnäärme pildiga uuringule?
Ja veel sooviksin teada millest võib tingitud olla neelamisraskused mis aastatega aina süvenevad et isegi toit ja antibeebipillide või peavalu rohtude neelamine on raskentatud ükskõik kui palju vett peale ei jooks
Lisaks sooviksin veel teada miks tekib pidev neelamistunne ja tunne nagu oleks kilpnäärme piirkonnas tükid mis magama heites magamist lausa segavad juba iga öö ükskõik mis küljele keeran ja väiksed uneprobleemid on mul ka sellega seoses tekkinud ja kael ka turses .Lisaks on hakanud minu hääl tihti kähisema ja imelik köha tekkinud mis on nüüd kestnud juba kaks kuud.Kael veidi valus ka iga külje pealt

Lugupidamisega

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Sellise umbmäärase jutu peale ei oska kohe midagi öelda... Mida tähendab "kilpnäärme näitajad olid väga madalad"? Millised "näitajad"? Kui TSH oli madal, tähendab see ületalitlust, kui FT4 on madal, siis alatalitlust. See, et perearst suunas Teid kilpnäärme ultraheliuuringule, on väga hea - ultraheliuuring annab infot kilpnäärme suurusest ja võimalikest sõlmelistest muutustest kilpnäärmes.
Hääle kähisemine, köha ja neelamistakistus on vaevused, mis tavaliselt ei seostu kilpnäärmega. Teatud düskomforditunnet võib patsient oluliselt suurenenud kilpnäärme puhul tunda. Kui kilpnääre on oluliselt suurenenud, võib see ka kaela kuju moonutada. Kilpnäärme ületalitluse korral võib esineda unehäireid ja ärevust.
Soovitan ikkagi selguse saamiseks oma perearstiga uuringute tulemused läbi arutada. Vajaduse korral suunab Teie perearst Teid kindlasti ka endokrinoloogi vastuvõtule.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus

Tere,

Pöördusin 2 aastat tagasi esmakordselt väsimuse kaebusega perearsti poole. Perearst suunas mind tegema vereanalüüsi kontrollimaks kilpnäärme talitlust, analüüside vastused tookord olid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kuigi teatavat "ebakõla" võib Teie viimases kilpnäärme hormoonanalüüsis leida, on kõige tõenäolisem seletus siiski, et Teil ei ole ei üle- ega alatalitlust, vaid tegemist on kliinilist tähendust ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Lasin perearstil teha üldvere analüüsi. Muud näitajad korras, aga ütles et kilpnäärme tulemused vajavad endokrinoloogilist nõustamist,ja suuna endokrinoloogi vastuvõtlule, kelle juurde sain aja alles dets. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, seega talitleb Teie kilpnääre normaalselt ja ravi Te ei vaja.
Anti-TPO tiitri tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. See on ...

Loe edasi

Prolaktiin seerumis kõrge

Tere,

minu arst (günekoloog) ütles vereanalüüside tulemuste kohta, et kilpnäärme talitus võiks olla aktiivsem, muidu midagi märkimisväärset pole. Kodus siiski vaatasin, et mõned näitajad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Prolaktiini tõus on minimaalne ja kliiniline tähendus sellel puudub. Tsüklihäireid nii väike tõus ei põhjusta ja ravi ei vaja. Teised suguhormoonid on sõltuvad menstruaaltsükli faasist. Kuna ...

Loe edasi

Pressiv ja tükitunne kilpnäärme piirkonnas

Tere!

Olen korra juba kirjutanud, nimelt pärast pikka depressiooniperioodi on mul hakanud esinema pressiv ja tükitunne kilpnäärme piirkonnas, seda just siis kui olen olnud mõnda aega arvutis. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie arst leidis kilpnäärme katsudes normisuuruse olevat, pole ultraheliuuringut tõepoolest mõtet teha. Kui ka hormoonanalüüsid olid korras, võib Teie kilpnäärme terveks tunnistada. Teie ...

Loe edasi

Pressiv tunne kurgu piirkonnas

Tere!

Probleem selles, et olen olnud pikalt depressioonis, nüüdseks on see hakanud vaikselt taanduma, kuid on säilinud imelikud sümptomid, nimelt arvuti taga olles
hakkab kõri piirkonnas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võib kilpnäärme ultraheliuuringu ju teha, kuid korras hormoonanalüüs näitab kilpnäärme normaalset talitlust ja seega ei saa kilpnääre olla nõrkuse, väsimuse ja kaalulanguse põhjuseks. ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

tere
viimasel ajal on väsimus, päevad tihedalt (iga 3.nädal) ja väga vähe verd, töötan ka palju, vahel käin jooksmas. 2 aasta eest sai tehtud analüüsid ja prolaktriin oli körge, kilpnäärme alatalitlus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite mungapipra ekstrakti rahulikult tarvitada üheaegselt L-türoksiini ja rauapreparaatidega. Kordusanalüüside tegemine 2 kuu möödudes on kõigiti asjakohane ja loodetavasti on siis Teie ...

Loe edasi

tükk kurgus?

Tere, olen 21 aastane neiu.
Minu mure seisneb selles, et aegajalt tunnen kurgus mingisugust klompi.Selline tunne nagu mingi toidu tükk oleks kurgus kuid kui neelan on ta ikka seal, ei oskagi seda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teil on diagnoositud kroonilist autoimmuunset türeoidiiti, võib kilpnääre olla suurenenud või kilpnäärme kude sedavõrd tihkemaks muutunud, et tunnete aeg-ajalt kerget ebamugavustunnet ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsid

Tere! Lasin teha verest kilpnäärme analüüsid. Näitajad on: vaba T3- 4,61 pmol/L vaba T4- 15,91 pmol/L TSH- 1,59 mlU/L Kas need näitajad on normaalsed? Ette tänades!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on hormoonanalüüside alusel täiesti korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

klomp kurgus

käisin Lor konsultatsioonil, seal poolt kõik ok, veres kilpnäärme näitajad tiba madalad. kas see tükki tunne kurgus võib olla põhjustatud ka kilpnäärmest?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei oska Teie "tiba madalaid" hormoonanalüüse kuidagi hinnata. Peaksin neid siiski ise nägema, et otsustada, kas kõik on korras või mitte. Kilpnäärme talitlus (mida näitavad hormoonuuringud) ...

Loe edasi

analüüsi vastused

tere

perearst tegi kilpnäärme vereproovi ja tulemused on: TSH: 2,63 T4: 80,9 T3: 1,19 Saatis konsultatsioonile ja muud midagi ei seletanud. kas näitajad väga paigast ära ? NB. isa on mul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näitajad on täiesti korras. Suhkurtõve ja kilpnäärmehaiguste vahel seos puudub.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: