Vajalik uus visiit? 26.05.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Kuna olin ülekaaluline kaasnevate haigustega (diabeet,artroos),siis 21.mai oli mul barriaatriline operatsioon (baypass).Veresuhkur on olnud igapäevaselt 4,3-5,3,tähendab tablette pole ma võtnud juba alates 20.mai.Kuid mul on ka kilpnäärme ületalitlus,mis on kontrolli all igapäevaselt L-Thyroksiiniga,koguses 150 mg.Kas oleks nüüd vaja uuesti endokrinoloogi vastuvõtule minna?Kas see operatsioon võib muuta minus midagi,et ravimikogus jääb suureks-väikeseks?Või peaksin laskma perearstil teha vereanalüüsid,et teada kas kõik normis?Kui jah,siis mis aja pärast?
Vastuse eest ette tänades.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui saate asendusraviks sünteetilist kilpnäärmehormooni, peab Teil olema kilpnäärme ala-, mitte ületalitlus. Esialgu jätkake L-türoksiini samas annuses.
Kordusanalüüsi peaks tegema 3-6 kuud peale bariaatrilist lõikust, kui kehakaal juba mõnevõrra on langenud. Kas vajate annuse muutmist, ei oska öelda. Mõnedel minu patsientidel on annus koos kaalulangusega vähenenud, mõnedel mitte.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

veresuhkur

Olen 32.st nädalat rase ja mulle tehti uus veresuhkru analüüs ja seda siis kui olin 2 tundi tagasi söönud. Uus test tehti, sest vana oli kaduma läinud ja see oli söömata tehtud ning selle tulemust ei tea. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raseduse ajal on veresuhkru normväärtused mitterasedatega võrreldes rangemad. Lisaks oli sedagus Teie analüüsidega. Igaks juhuks soovitan GTT ära teha. Pole mõtet rasedana tervisega riskida.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: