Veresuhkru tõus 27.06.12 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Minu hommikused veresuhkru näitajad on olnud vähemalt kolmel korral üle 7, seekord 8,27 - erinevad analüüsid on tehtud u pooleaastaste vahedega.

Kolme kuu keskmine oli aga 4,72.

Perearst määras ravimi Metfaal, kui ma õigesti välja lugesin käsikirjast.

Ei ole veel rohtu välja ostnud.

Täna konsulteerisin oma vere näitajate suhtes oma raviarstist endokrinoloogiga, kes ravib ka minu kilpnäärme alatalitlust.

Ta oli üllatunud, et kolme kuu keskmine nii madal oli, ütles, et rohtu ei pea tarvitama hakkama. Samas küsis, kas mul mõnda haigust ei ole nagu näiteks aneemia. Oma teada oli hemoglobiin korras.

Olen Teilt varemgi head nõu saanud, nii et sooviksin Teilt saada kolmandat arvamust.

Kaunist suve!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Suhkurtõbe võib diagnoosida tühjakõhu veresuhkru alusel, kuid see peab olema määratud usaldusväärse meetodiga (veeniverest) ja vähemalt 2 korda järjest. Pool aastat analüüside vahet on liiga pikk aeg, uus mõõtmine peaks toimuma soovitavalt paari nädala jooksul.
Algava suhkurtõve korral võib kõrge olla just hommikune tühjakõhu veresuhkru väärtus, mis on tingitud ülemäärasest glükoositootmisest maksas. Tavaliselt on sellised patsiendid tüsedusele kalduvad ja maksa rasvväärastusega. Seega võib Teil suhkurtõbi siiski olla küll, hoolimata madalast glükeeritud hemoglobiinist. Endokrinoloog küsis aneemia kohta, kuna madal hemoglobiini väärtus annab ka ebaadekvaatselt madala glükeeritud hemoglobiini väärtuse. Veresuhkru väärtustele hemoglobiini madal tase ei mõju.
Teine asi on ravi määramine. Metformiin on ravim, mille pealiseks toimeks on maksas glükoositootmine vähendamine, seega peaks see rohi Teile sobima. Samas võite jääda ka dieetravile, kui suudate tõepoolest magusast täiesti hoiduda ja dieediga kehakaalu langetada. Kindlasti vajaksite glükomeetrit (kõik diabeetikud saavad selle tasuta), mis võimaldaks Teil oma hommikustel veresuhkrutel silma peal hoida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Sõlmed kilpnäärmes

Lp dr Anu Ambos!


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: