Halb enesetunne ja kilpnääre 10.03.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on probleemiks juba üle kuu aja südame rütmihäired, peavalu juba kuu aega, silmad ja pea valutavad, väsimus, jõuetus, kurnatus. Kehv mälu ja keskendumisvõime, silmad tundlikud valgusele jne. Tegin perearsti juures vereproovi ja kilpnäärme näitajaks oli TSH 0,156. Perearsti sõnul ma siiski ravi ei vaja, kuid olen mures, sest tunnen ennast ju nii halvasti ja aina halvemaks läheb. Mida see näit tähendab? Kas ravi poleks siiski vajalik?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH näit 0,156 mIU/l on minimaalselt alla normi ja ravivajadusele ei viita. Igaks juhuks võiks määrata ka FT4 ja FT3 - kaks teist kilpnäärme talitluse näitajat. Kui viimased on korras, on kilpnäärme talitlus korras ja vaevuste põhjuseid tuleb otsida mujalt. Kui ka FT4 ja FT3 on muutunud, tuleks uuringuid jätkata.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere
Olen 27aastane naine, kahe lapse ema. Esimene rasedus oli mul väga noorelt ja terve raseduse vaevas mind iiveldamine ja väga halb enesetunne. Teise raseduse ajal avastati mul kilpnäärme ületalitlus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme hormoonanalüüs on korras, siis on see korras ja ületalitlust momendil ei ole. Vaevuste põhjust tuleb otsida mujalt ja perearst on siin kõige parem nõuandja. Loomulikult ei tähenda ...

Loe edasi

Pisted kaela piirkonnas, palavik, halb enesetunne

Tere,

sooviksin teada, kui on eemaltatud täielikult kilpnääre (kilpnäärme pahaloomuline kasvaja), saan asendusravi L-Thyroxin 150 mikrogrammi. Saadud ka joodiravi, mis toimus selle aasta märtsis. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei oska sellele sümptomile kuidagi reageerida. Ei ole Teid ja Teie kaela näinud, ei tea analüüside vastuseid ... Kellegi normaalne kehatemperatuur ei ole 35,6, kuid see selleks.
Kui ...

Loe edasi

Kilpnäärme probleem?

13 aastat tagasi opereeriti mul kilpnäärme sagarad. Edasist ravi ei ole saanud.
Viimasel ajal on tekkinud närvilisus, tasakaaluhäired, mäluga on probleeme, tugev ärrituvus, kehamassi tõus, kõhukinnisus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt soovitan pöörduda oma perearsti poole, kes teeb vajadusel hormoonanalüüsid ja kilpnäärme ultraheliuuringu jääkoe mahu hindamiseks. Kui Teil oleks kilpnääre täielikult eemaldatud, ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,

sooviks natuke nõu, tegin perearsti juures vereproovi ja kilpnäärme näitaja oli piiri peal ja arsti sõnul meditsiinilist sekkumist ei ole vaja ja hetkel midagi teha ei saa, sest organism ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil tegemist kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga, kuid hormoonanalüüsid olid korras ja kilpnäärme talitlus seega normi piires.
Teie halb enesetunne, alapalavik ja ...

Loe edasi

Halb enesetunne pärast sööki

Tere ,

Olen 35 a. mees , viimase aasta jooksul on mul sagenenud kehv enesetunne pärast sööki(käte ebakindlus/värin , pulss kiireneb süda peksleb , käed muutuvad raskeks , töövõime/ keskendumisvõime ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Pean Teid kahjuks kurvastama. Niimoodi küll ühtegi haigust diagnoosida ei saa. Silma hakkab asjaolu, et vaevused tekivad pärast sööki. Võimalik on seos mao-sooletraktiga. Kilpnäärmehaiguses ...

Loe edasi

kilpnääre

tere
Ma tahtsin küsida kui halb on siis kui TSH-64,4 ja FT4-5,78

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Üsna halb. Tegemist on väljendunud kilpnäärme alatalitlusega (hüpotüreoosiga). Vajate kindlasti asendusravi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre ja halb enesetunne...

tere! minul selline mure-kael ja selg haiged juba pool aastat.käisin ultrahelis ja avastati sõlmed kilpnäärmes.midagi täpsemat hetkel ei oska öelda,sest endokrinoloogi juurde number alles augusti lõpus.kõige ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vaevustel ei ole sõlmelise kilpnäärmega tõenäoliselt mingit seost ja võite rahulikult oma korralise vastuvõtuaja ära oodata. Igaks juhuks soovitan siiski perearstile kurta ja kilpnäärme ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere! Mure on selline,et mul on 10 nädalat rasedust ja enesetunne väga halb. Avastati,et on probleem kilpnäärmes näitaja oli TSH 0,019. Arst kirjutas mulle rohu nimega Tiotil 50mg. Aga lugesin ravimi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite julgest tiotiili tarvitada. See ravim läbib minimaalselt platsentaarbarjääri ja loodet ei kahjusta. Ka annus on mõõdukas. Raseduse edenedes ületalitlus tavaliselt taandub ja viimastel ...

Loe edasi

südame pekslemine

Tere,

Aastaid tagasi diagnoositud türeotoksikoos.Viimati tehtud uuringute alusel on kilpnäärme hormoonid olnud täiesti korras v.a. autoimmunne türeoidiit s.t. antikehade tiiter on endiselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esiteks ei näe ma põhjust kelp-i tarvitamiseks. Jood Teie kilpnäärmehaigust ei paranda (loodetavasti siiski ka ei halvenda).
Kui Teie vaevuste foonil tehtud kilpnäärme hormoonuuring ...

Loe edasi

kilpnääre?

Tere. Pisut taustast: olen kogu aeg väsinud, üldine enesetunne on halb, lisaks pole 4 kuud menstruatsiooni olnud. Mul on ka stress, mis võib kõiki eelnimetatud kaebusi põhjustada. Kuid otsustasin asja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0.3699 on täiesti normaalne tulemus ja kilpnäärme mingile talitlushäirele, mis vaevusi võiks põhjustada, see ei osuta. TSH normiväärtused on 0,4-4,0 mIU/l, kuid 0,3699 jääb nii vähe normi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: