Kilpnääre. Unustasin osad andmed eelnenud küsimusele 28.01.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere
Kirjutan seoses kilpnäärme probleemiga. Olen 31.a varasemalt terve naine. Alates septembrikuust kaebuseks pidev halb enesetunne, minestamine, pearinglus, südamekloppimine, muutlik vererõhk, korduvad huuleherpesed(paari kuu jooksul 4-5 korda) jne.
Alates oktoobrikuust endokrinoloogi juures ravil. Viibinud kehva enesetunde tõttu ka haiglas mõned päevad. Enesetunne oli äärmiselt kehv, mitu kuud haiguslehel.Raviks propüültiouratsiil 50mg ja vajadusel pulssi aeglustav rohi.
Analüüsid olnud järgmised:
30.sept TSH 0,03 T3 11,10 T4 28,2 ( 3 tabletti päevas)
14.okt TSH 0,01 T3 12,3 T4 37,4 (3 tabletti päevas)
6.nov TSH 0,01 T3 8,7 T4 30,2 (4 tabletti päevas)
20.nov TSH 0,02 T3 6,2 T4 19,2 (3 tabletti päevas)
11.dets TSH 0,43 T3 3,9 T4 11,2 (2 tabletti päevas)
2.jaan TSH 7,54 T3 4,59 T4 10,23 ( 0,5 tabletti päevas)
15.jaan TSH 7,52 T3 5,4 T4 9,7 ( arst otsustas ravi hetkel lõpetada ja iganädalaselt jälgimisel)
21.jaan TSH 4,05 T3 4,4 T4 9,1

Tundus, et detsembri keskel hakkasin ennast taas hästi tundma, kuid kahjuks mitte kauaks.Muret teeb taas halb enesetunne alates detsembri lõpust. Minestustunne, pearinglus, südamepaha. Kas see võib olla sel korral tingitud kilpnäärme alatalitlusest? Kas erinevad inimesed tajuvad enda jaoks normivahemikke erinevalt. Kunagi vanadest analüüsidest leidsin( kui terve olin), et TSH oli 1,8 T3 4,4 T4 13,2.

Täpsustuseks eelnenud kirjale:
Kilpnäärme ultraheli korras. Diagnoos: türotoksikoos difuusse struumaga.
Autoim. Uuringud:
Türeoidperoksüdaasivastane igg 17
Türeotropiini retseptori vastane igg negatiivne

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Lisatud info minu vastuses midagi ei muuda - jään oma nõuande juurde.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpmääre

Lapsel on kilpmääre aga tahan teada ta on ka närviline kas see on sellest kilpmäärest?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigil meil on kilpnääre, nii ka Teil endal ja Teie tütrel. Iseküsimus on, kas kilpnääre võiks olla haiguslikult muutunud ja põhjustada mingeid vaevusi. Kilpnäärme üle- või alatalitlus võib ...

Loe edasi

kilpnääre

Mida teha? Kilpnääre, paremas sargas tsüstilise sisuga sõlm dm. 20mm,paremas maht 5,33ml ja vasemas maht 9ml lstmus on 6mm,vasemast sagrast eemaldati 3mi vedelikku, need andmed 2013.See aasta käisin kontrollis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui peaks tõusma palavik ja kaela turse süvenema, tuleb minna haigla vastuvõtuosakonda (EMO-sse) kaela ultraheli tegema. Kui turse ja hellus paari päevaga taandub, pole muretsemiseks põhjust. ...

Loe edasi

Kilpnäärme tsüst

Tere

Hiljuti saatis LOR-arst mind radioloogi juurde ultraheliuuringule, kahtlusega kilpäärme suurenemine. Mõned nädalad hiljem saingi vastuse: (Vereproovid olid korras).

Kliinilised ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil ei ole põhjust kuhugi pöörduda, sest Teie kilpnääre on terve. 6mm tsüstike näärmelises organis nagu kilpnääre on normi variant ja mingeid edasisi uuringuid ega ravi ei vaja. Teie analüüsid ...

Loe edasi

Pisted kaela piirkonnas, palavik, halb enesetunne

Tere,

sooviksin teada, kui on eemaltatud täielikult kilpnääre (kilpnäärme pahaloomuline kasvaja), saan asendusravi L-Thyroxin 150 mikrogrammi. Saadud ka joodiravi, mis toimus selle aasta märtsis. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei oska sellele sümptomile kuidagi reageerida. Ei ole Teid ja Teie kaela näinud, ei tea analüüside vastuseid ... Kellegi normaalne kehatemperatuur ei ole 35,6, kuid see selleks.
Kui ...

Loe edasi

Järg eelmisele küsimusele THS

Vabandan, et jälle tülitan, aga unustasin eelmisele küsimusele lisada selle, et kui palju sõltub THS tulemus rasvasest toidust, olen kuulnud, et nii võib olla. Enne esimest korda võetud analüüsi, kus THS ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH tulemus toidu rasvasusest vms. kuigivõrd ei sõltu ja seepärast ei ole vajalik TSH-d tingimata määrata paastuverest.
Soovitan TSH-le lisaks määrata ka FT4. Kui seegi näitaja on ...

Loe edasi

asendusravi

Tere dr. Ambos,
Olen 38-aastane naine ja mul eemaldati kilpnääre täielikult. Kirurg määras esialgseks op-järgseks L-türoksiini doosiks 100mg. Samuti soovitas ta esimeseks TSH hormooni taseme kontrolli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Traditsioon erinevates kliinikutes on veidi erinev. Meie teeme esimese lõikusjärgse analüüsi 1 kuu möödudes, aga ka 2 kuu möödudes pole analüüsiga hiljaks jäädud.
100 mikrogrammi ...

Loe edasi

Kilpnääre ja kiire pulss

Unustasin lisada, et olen 46

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tänan lisainfo eest. Kõik vastuses kirja pandu jääb kehtima.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre

Olen 44. a naine.Mul tehti aasta alguses operatsioon ja eemaldati mölemad kilpnäärme sagarad. Vötan rohtusid Thyroxin 100. Mai kuu alguses käisin 2 nädalasel reisil ja unustasin rohud koju. Mis tagajärg ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tagajärjeks on kergekujuline kilpnäärme alatalitlus, mis tõenäoliselt kajastub teataval määral ka hormoonanalüüsides. Tunda võite mõõdukat väsimust, külmatunnet, näos ja kätel võivad ilmneda ...

Loe edasi

suur mure.

tere mul selline mure.vererõhk on mul pidevalt 160/100mmHg.sellega tekivad kaasa igasugused mured,tasakaalu häired,südame kloppimine(mis tekib lihtsalt ka istudes)ja peavalud.paljud on ütelnud et see tuleb ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mured tulevad nagu veidi tuttavad ette, olete vist ka varem kirjutanud.
Seega:
1. "Krae" ümber kõri ei tähenda midagi. Kilpnäärmehaiguse kinnitamiseks või välistamiseks tuleb teha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: