Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine 03.01.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Oleme üritanud juba pea 2 aastat teist last saada, aga siiani tulemusteta.
Põen kilpnäärme alatalitlust ja mul on ka autoimuunne türeoidiit (kui asjast õigesti aru saanud olen:)). Viimased näitajad on TSH 3,86 ja Vaba T4 20.3. Samal tasemel on TSH on olnud umbes aasta.
Netis surfates leidsin kuskilt info, mille kohaselt peaks TSH olema 1,0 ringis, et rasestumine võimalik oleks. Kas selline info peab paika?
Ette tänades

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga noortel naistel, kellel on viljastumisega probleeme, on soovitav hoida TSH väärtus vahemikus 0,4-2,5 mIU/l. Seega võiksite Te tõepoolest võtta väikeses annuses sünteetilist kilpnäärmehormooni (L-türoksiin) viljastumise soodustamiseks. Kilpnäärme alatalitlust Teil siiski ei ole ja viljastumine ei pruugi õnnestuda ka L-türoksiini võttes. Soovitan probleemi arutada oma günekoloogiga, kes annab Teile ka täpsemaid selgitusi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus

Tere
Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus. Arst ütleb, et ma ilmselt jään kogu eluks tablette võtma. Aga kas mingisugust muud ravi sellele haigusele ei ole? Nii et saaks tablettidest vabaks? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, tõepoolest on kilpnäärme alatalitlus enamasti pöördumatu seosund. Mingit muud ravi peale sünteetilise kilpnäärmehormooni olemas ei ole (ei aita ei taimed, ei vitamiinid, ei nõidus ega ...

Loe edasi

Kas kilpnäärme põletik võib olla mitterasestumise põhjus?

Tere! Mul on selline küsimus, et kas kilpnäärme põletik võib olla põhjus, miks ei saa rasestuda? Käisin paar kuud tagasi arsti juures kahtlusega, et olen rase. Tuli välja, et ei ole rase. Läksin siis perearsti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme põletiku all mõeldakse tavaliselt kroonilist autoimmuunset türeoidiiti. See on päriliku eelsoodumusega kilpnäärmehaigus, mis suurendab kilpnäärme alatalitluse (veidi ka ületalitluse) ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Mul on kilpnäärme alatlitlus. Kas võin teha kilpnäärme alatalitlusega nabaneeti?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võid teha küll. Peaasi, et võtad korralikult L-türoksiinija lased needi panna sellises kohas, kus see toimub puhtalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere! Mul avastati kilpnäärme alatalitlus.Näidud siis
SfT3 5,48
SfT4 10,0
S-TSH 10,1
S-aTPO 254
Kuidas Teie kommenteeriksite selliseid näite?Günekoloog kirjutas mulle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist põhjustatud mõõdukas kilpnäärme alatalitlus. See vajab kindlasti asendusravi, eriti silmas pidades planeeritavat või olemasolevat rasedust. ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere,

Kas on võimalik, et vanuril tuleb kilpnäärme alatalitlus iseenesest ja ta võib magada end koomasse. Teie vastust ootama jäädes...80 aastase vanuri tütar

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitlus kujuneb pika aja jooksul (kuude või aastate jooksul)tasapisi. Selle põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit, mis võib aastakümneid kulgeda varjatult ja vaevustevabalt. ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus .


Tere !


Kas kilpnäärme alatalitluse puhul võib solaariumis päevitada
ja suvel päikest võtta ?


Lugupidamisega
Asty



Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, võib.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Tere!

Käisin uuringutel ja näidud sellised:
FSH 7,25
LH 3.44
Testost 0.84
THS 23,460

Sain teada, et on kilpnäärme alatalitus. Mida ma peaksin veel teadma, selliste näitude ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 23,46 mIU/l on oluliselt normist kõrgem (norm 0,4-4,0) ja viitab tõepoolest kilpnäärme alatalitlusele. Täpsustamiseks on vajalik ka FT4 (FT3) ja antikehade määramine - tõenäoliselt selgub ...

Loe edasi

kilpnäärmealatalitlus

Kas kilpnäärmega on raskem rasedaks jääda .Mul on endal kilpnäärme alatalitlus ja olen juba tükk aega üritanud rasestuda aga ei õnnestu.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre on olemas kõikidel naistel ja enamus rasestub ...
Nali naljaks, kuid kui Teil kilpnäärme alatalitlus on asendusraviga piisavalt hästi kompenseeritud (hormoonanalüüs normis), ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere!
Nimelt diagnoositi mul kilpnäärme alatalitlus.Analüüsi näidud järgmised:FT4:13,5pmol/l; FT3:4,67pmol/l; TPO-AK:677IU/ml; TSH:8,07mIU/I
Ravi:L-Thyroxin 50mkg 1 tbl.hommikul,mida olen võtnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil diagnoositud kilpnäärme alatalitlus on minimaalne. Kuna saate nüüd veel ka asendusravi, võite tõepoolest rasestuda kasvõi kohe ilma eelnevat korduvat hormoonanalüüsi tegemata. Kui rasedus ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja rasedus

Kas kilpnäärme alatalitusega noor naine (27 aastane, haigus avastati 1999.a lõpus, kroonilise kõripõletiku tagajärg) võib rasedaks jääda? Varem rase ei ole olnud. Kui kaua võib esimest rasedust edasi lükata? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Enne kui planeerida rasedust, tasub kindlaks teha, kas peate L-türoksiini pidevalt tarvitama või mitte. Türoksiinravi ei korraldata kolesterooliväärtuste alusel, see ei ole kolesterooli langetav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: