menstruatsioonitsükli häire. 02.06.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Mul on mõned endokrünoloogia probleemid, aga lõpetasin arsti juures käimist. Tablettidest kasu polnud, pigem kahju. Usun et oma jõuga saan terveks. See aasta püüdsin vähendada stresse ja töö-õppimise koormust. Usun, et organism vajab kõigest puhkust, und ja vitamiine.
Küsimus on selline. Mul normalüseerus menstruatsioonitsükkel, mida varem kunagi pole olnud. Juba paar aastat on kõik kontrolli all olnud. Ka valud kadusid ära, peaaegu ei tunnegi enam mingeid ebameeldivaid sümptomeid sellest. Ainult et ennem hakkab rind valutama.Menstruatsioon saabus iga 35 päeval.
Seekord aga läks halvasti. Mõtlesin vahepeal et jäin rasedaks. Menstruatsioon saabus 42-ale päevale ja tohutute valudega. Nagu kunagi olnud, ei saanud enam wc-st välja, olin peaaegu minestamas, vahelt lamasingi põrandal, et teadvust mitte kaotada. Tablett valust eriti ei päästnud.
Kas ma pean olema suures mures? või põhjuseks saab olla see, et olen ökki ära külmutanud ennast? Just siis, kui pidid päevad tulema suplesin Jurmala akvapargis 4 tundi järjest. Vesi kõige soojem ei olnud.
Küsin, kuna günekoloogi poole kuidagi ei saa hetkel. Ta läheb puhkusele ja odavamaid numbreid hetkel ei saa.

Irina, 25 a.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Järsku tekkinud tsüklihäire vajab siiski günekoloogi konsultatsiooni. Endokriinhaigusega siin tõenäoliselt tegemist ei ole. Pöörduda võite ka perearsti poole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Endokrinoloogia

Unustasin eelnevalt menstruatsioonitsükli häire teemale mainida täpsustuseks, et üldjuhul olen olnud terve ja olen normaalkaalus.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Seda enam (vaata eelmise küsimuse vastust!)!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: