kas pärast menstruatsiooni algust kasvab veel? 21.01.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

pikkus

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Peale menstruatsioonitsükli käivitumist suuremat pikkuskasvu lisandumist prognoosida ei saa - suguhormoonide tase on nii kõrge, et toruluude kasvutsoonid hakkavad sulguma. Mõned sentimeetrid võivad siiski veel lisanduda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

13aastase tütarlapse kasv

Tere,
mul on mure 13aastase neiu pärast, kes hetkel juba 180cm pikk ja kasvutempo ei näi raugevat. Kas võib olla tegu kasvuhormooni ületootlusega, kas on võimalik kasvu kuidagi peatada? Üldiselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda algul oma perearsti vastuvõtule ja paluda suunamist lasteendokrinoloogile. 180cm on 13-aastase tütarlapse jaoks tõepoolest üsna palju. Tütarlastel on kasvuspurt puberteedi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: