Türeotksikoosi subkliiniline vorm 14.05.07 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere päevast!
Mul on kilpnäärmega olnud väikseid probleeme juba umbes 25 aastat. Kõigepealt on diagnoositud diffuusset struumat, seejärel 1999 aastal sõlmelist toksilist struumat. Paremal suur tsüstjas sõlm , punkteeritud (7 ml + biopsia), histoloogia korras. Vasakus sagaras mitu tsüstilist sõlme. Aeg-ajalt on esinenud toksikoosi subkliiniline vorm. Mida on ravitud Tiotiliga 50mgx1. Alates jaanuarist 2007 tundsin ennast taas halvasti. Endokrinoloogi uuringutel olid järgmised tulemused: TSH=0,05 mu/l; FT=17,9. Veresuhkur 3 tundi pärast sööki 6,7 mmol/l (magus kohv). HbAlc=7,0%. Glukoosi kõvera näidud on järgmised: I - 5,9; II - 10,4; III - 6,7.
Kahe kuu möödumisel (Olen võtnud TIOTILI 50 mgx1) on analüüsid järgmised: TSH=0,095; FT=14,0; TPOAB

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tegemist on multinodulaarse toksilise struumaga. TPOAB vastust Teie meilis ei olnud, kuid igaks juhuks tuleks antikehad siiski määrata. Ravivõimalusteks on radiojoodravi või lõikus. Tiotiil aitab mingil määral ainult niikaua, kui teda tarvitate.
Suhkurtõbe esialgu Teil diagnoosida ei saa. Võimalik, et kilpnäärme ületalitlus suurendab veidi ka insuliinresistentsust. Soovitan magusatarbimist piirata.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Subkliiniline hüpotüreoos.

Tere.
Vereanalaüüs näitab: TSH- 4,74; vaba T4 - 14,0; vaba T3 - 4,81 ja TPO vastased antikehad 17.
UH näitab kilpnäärme struktuuri ebaühtlane ja hüpoehhogeenne.
Kas selliste näitude puhul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui vaevused puuduvad ja kasutate usaldusväärseid rasestumisvastaseid vahendeid, ei ole asendusravi tingimata vajalik. Jälgimine on siiski asjakohane - kord aastas tuleks TSH määrata.
Tervitades,
Loe edasi

Subkliiniline hüpotür[e]oidism

Käisin endokrinoloogi juures ning selegus, et mul on kilpnäärme alatalitus.
On soov astuda tegevteenistusse ja seose sellega sooviks teda, kas allpool toodud diagnoosid osutuvad takistuseks; ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Seda, kas olete tegevteenistuseks kõlbulik, otsustab sõjaväe meditsiinikomisjon. Kõige olulisemaks takistuseks võib osutuda hoopiski rasvumine (KMI 34,78). Kilpnäärme alatalitlus on kompenseeritud ...

Loe edasi

kilpnäärme vastased antikehad

Tere,
Minu diagnoos on krooniline autoimmuunne türeoidiit, subkliiniline hüpotüroos. L-thyroxini raviga on kerge alatalitus saanud kenasti kontrolli alla. Muret teeb aga endiselt kõrge antikehade ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge antikehade tiiter on kroonilise türeoidiidi marker, mis jääb saatma Teid kogu eluks ja raviga seda mõjutada ei ole võimalik. Kõrge antikehade tiiter ei mõjuta kuidagi fertiilsust ja ...

Loe edasi

E03 Subkliiniline Hüpotüreoos

Analüüsi tulemuses on TSH - 4,57
Et siinkohal jäi mul arusaamatuks,et mis ta täpselt üldse on.
Kas see ravitav ja kui hull haigus.
Ettetänades,
Martin.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 4,57 mUI/l on minimaalselt üle normi (norm 0,4-4,0). Iseenesest ühe näitaja alusel ja minimaalse kõrvalekalde järgi hüpotüreoosi ehk kilpnäärme alatalitlust diagnoosida ei saa. Küll vajaksite ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

Palun selgitage ,mis on krooniline türeoidiit ja sellest tingitud subkliiniline hüpotüreoos.Kas minu vereproovi näitajad on korras TSH-4,05 ft3-3,65 ft4 -11,0 ja ATA alla 10-ne.Endogrinoloog kirjutas mulle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit on pärilikust immuunsüsteemi veast tingitud kilpnäärmekoe kahjustus. Seda haigust välja ravida ei ole võimalik ja seda ei ravitagi seni, kuni kilpnäärmehormoonid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: