kas mul võib olla kõrge veresuhkur? 30.08.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere,olen mures,sest mul hakkas üks hommik pea väga ringi käima nagu ma oleksin karuselli peal.see kestis terve päev.ma ei saanud pead alla lasta ega taha lasta,siis hakkas jälle karusell.järgmisel päeval oli pisut parem,aga ikkagi keerutas veel(samuti öösel keerates).hakkasin siis jälgima,et millest see võib olla.kohvi juues hakkas jälle paha ja samuti magusa alkoholi joomisest.muud nagu ei anna tunda.vahepeal läkski üle juba,aga siis kui ma ühel õhtul magusat siidrit jõin,siis oil öösel jälle pearingid ja hommikul ka.vererõhku ma mõõtsin ja see oli korras,võibolla pisut madalam,aga mitte väga.mida te arvate?põhjus,miks ma arsti poole pole pöördunud on selles.et olen maal ja lähen arstile alles nädala pärast.aga järsku saaks ka käsimüügis mingit ravimit?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ühelegi endokriinhaigusele iseloomulikke vaevusi ma Teie kirjast ei leidnud. Kui vererõhu väärtused on korras, võib tegemist olla aju vereringehäirega või sisekõrva probleemiga. Õige on kõigepealt pöörduda perearsti vastuvõtule (tema määrab kindlasti ka veresuhkru). Seni võiks kohvist, alkoholist ja gaseeritud jookidest hoiduda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Dibeet

Tere, mul on probleem selline, et mul on kesmine veresuhkur üle 9. Samas pole mul ka peale seda ka nüüd menstruatsiooni olnud. Rase ma ka ei ole, olen teste teinud juba päris palju ja kõik negatiivsed. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas olete päris "algaja", et selliseid küsimusi küsite? Keskmine veresuhkur 9 on piisavalt "halb", kuid ei põhjusta surma, vaid näitab, et veresuhkur on piisavalt kõrge, et kahjustada Teie ...

Loe edasi

Pärilikkuse võimalus.

Kas mul võib ka olla kilpnäärmeprobleeme, kui mu ühel õel on see ära opereeritud ja teisel on seal mingid antikehad?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mitmed kilpnäärmehaigused on perekondliku eelsoodumusega ja soovitan ka Teil oma kilpnääret kontrollida (määrata hormoonid ja samad antikehad, mille tiiter on kõrge Teie õel). Seda saab korraldada ...

Loe edasi

L-Thyroksin ja billid

Tere!

Olen 21 aastane ja mul avastati kilpnäärme alatalitlus 15.aastaselt.Olen sellest ajast saadik võtnud L-Thyroksini.Praegu võtan seda 125mg. Bille olen ma võtnud 1,5 aastat. Tsh on viimsel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui TSH on viimasel ajal nii kõrge olnud, võib see tähendada kas olulist L-türoksiini aladoseerimist või vähemalt paarinädalast ravikatkestust. Vastavalt põhjusele tuleb ka käituda. Kui ravikatkestust ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalituse ravi

Mul on ravitud juba 20 aastat kilpnäärme alatalitust.Võtan iga päev 1,5 tabletti l-Tiroxin-100 . Aasta tagasi avastati mul rinnavähk.Sain keemiaravi, kiiritust ja nüüd on hormoonravi.Olen 58 aastane.Mul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastuse Teie küsimusele annab kilpnäärmehormoonide analüüs veeniverest. Seda saab teha ka perearst. Higistamine ja vererõhu tõus võivad olla seotud ka läbitehtud keemiaravi ja praeguse hormoonraviga.
Loe edasi

autoimmuunhaigus ja rasedus?

Tere!
Olen segaduses ja ei tea, kas pöörduda endokrinoloogi või günekoloogi poole.
Mulle tehti Double test, mis osutus positiivseks (kõrge hcg tase), downi risk on küllaltki kõrge. Peatselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõepoolest ei saa Te muud teha kui oodata amniotsenteesi vastust. Lohutuseks võin öelda, et enamusel positiivse Double-testiga naistest saadakse amniotsenteesil siiski loote normaalne karüotüüp ...

Loe edasi

kilpnäärne antikehad ja rasedus

Tere!
Mul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit, selle baasil kilpnäärme alatalitus, kasutan L-Thyroxini 100 mg päevas, kilpnäärme hormoonid (T4, T3) ja ka TSH olid normis. Kuid arst ütles, et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Antikehade hulka ei ole võimalik mõjutada. Kilpnäärme antikehade kõrge tiiter ei tohiks hormoonide normaalse taseme puhul küll kuidagi raseduse katkemist soodustada. Tõenäoliselt oli tegemist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: