Kas kilpnäärmega on kõik korras? 26.01.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere lugupeetud dr. Anu Ambos!
Sooviksin teada Teie arvamust. Andmed TSH 0,026mlU/L, FT4 17,1pmol/l ja TPO-Ak

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH 0,026 mIU/l on liiga madal (N 0,4-4,0), FT4 17,1pmol/l normi piires. TPO-AK vastust teie kirjas ei leidnud.
Kilpnäärmega kõik korras ei ole ja vajate lisauuringuid endokrinoloogi juures.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kas minu kilpnäärmega on kõik korras?

Kas kõik on minu kilpnäärmega korras?
umbes aasta tagasi hakkas kaal tõusma ja kui dieeti pean siis ikka kaal ei lange tuleb ainult nõrkus.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nagu tehtud hormoonanalüüsidest nähtub, on Teie kilpnäärme talitlus täiesti korras.
Kaaluprobleem kilpnäärmega ei seostu.
Tervitades,
dr. Anu ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!

Olen 38 aastane mees.
Märtsis tehtud vereproov näitas, et kilpnäärmega pole kõik korras(TSH=0.08 ;T3=5.6; Anticorps anti-TPO=230).

Paluksin praegu nõu, et kui kriitiline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme mõõduka ületalitlusega, mille põhjuseks on kilpnäärme autoimmuunne haigus. Arvan, et kannatab juuli keskpaigani oodata küll.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoon

Tere!


Kas kilpnäärmehormooni tase (TSH) 0,69 on normipärane ning muretsemiseks pole põhjust? Kas seda näitu on võimalik seostada väsimusega. Milline on TSH normaalne vahemik (st millisest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH normivahemik on 0,4-4,0 mIU/l. Niisiiis on Teie TSH täiesti korras ja seega kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsid

Tere!


Käisin täna vereproove andmas, et kontrollida, kas kilpnäärmega on kõik korras.
Tulemused olid sellised:
TSH - 3,68
fT4 - 13,67
TPO - 6,76

Perearst ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kinnitan perearsti järeldust - kõik ongi normis. Kilpnäärme talitlus on korras, autoimmuunset kilpnäärmerhaigust Teil ei ole. Seega ei saa kilpnääre kuidagi olla Teie juuste hõrenemise põhjuseks.
Loe edasi

Kas hingamisprobleem seotud kilpnäärmega?

Kui mul on mõnikord hingamisega probleeme siis, kas võib tegu olla kilpnäärmega?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt mitte.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Küsimus

Tere! Mõned aastad tagasi oli probleem kilpnäärmega (ei mäletagi, kasüle- või alatalitus). Nüüd muu probleemiga seoses vereanalüüsid (kui ma ei eksi, siis sh THS) näitasid, et kilpnääre korras. Kuigi 2 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on perearstil Teie andmetes kirjas Teie täpne diagnoos ja kas oli tegemist üle- või alatalitlusega. Kui praegu on hormoonid korras ja perearst arvab, et endokrinoloogile pöörduda ...

Loe edasi

Tere!

Olen 36 aastane naine Pärnust.Minu emal avastati kilpnäärme vähk,kui ma sündisin.Nüüd on minu õde minemas operatsioonile sama probleemiga.Olen pöördunud perearsti poole,et saada saatekiri kilpnäärme uuringuteks,kuid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õhupuudus kilpnäärmega tõenäoliselt ei seostu. Samas mõistan hästi, miks soovite kilpnääret põhjalikult kontrollida. Soovitan pöörduda endokrinoloogi tasulisele vastuvõtule. Minu teada on ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere. Olen 28 aastane, kolm aastat tagasi käisin endokrionoogi juures kontrollis ja öeldi, et kõik on korras. Viimase aasta jooksul on mul olnud kolm raseduse katkemist. Viimase( ka peetnud) raseduse määramisel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmega polnud kõik korras, tuleb ikkagi selgitada, mis nimelt. Siis selgub, kas probleem kilpnäärmega võis olla raseduste katkemise põhjuseks või mitte.
Kui on tegemist alatalitlusega, ...

Loe edasi

kipnäärme alatalitlus

kas kilpnäärme alatalitlusega on võimalik hoida kehakaalu normi piires. Toitun tervislikult ja liigun piisavalt. Samuti on sõlmed. 8 aasta vältel võtan L-Thyroxini 100.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Loomulikult on. Kui võtate adekvaatses koguses L-türoksiini, on Teie hormoonid korras ja kilpnäärme mõju kaalule välistatud. Kehtivad kõik tervisliku toitumise ja sportiku eluviisi soovitused ...

Loe edasi

hormoonid

ega ei tea kas üldse põõrdun õige arsti poole aga kuskilt peab midagi selgeks saama,nimelt 2 aastat tagasi oli põlve opp narkoosi all
2 kuud hilje hakkasid juuksed välja langema
nüüdseks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie puhul on raske ilma Teid nägemata ja uuringuid tegemata vastust anda. Kas probleemiks on liigne karvakasv või hoopis karvade väljalangus? Kui viimane, kas langevad välja üksnes juuksed ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: