Kas minu kilpnäärmega on kõik korras? 19.10.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kas kõik on minu kilpnäärmega korras?
umbes aasta tagasi hakkas kaal tõusma ja kui dieeti pean siis ikka kaal ei lange tuleb ainult nõrkus.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Nagu tehtud hormoonanalüüsidest nähtub, on Teie kilpnäärme talitlus täiesti korras.
Kaaluprobleem kilpnäärmega ei seostu.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ei oska enam kuskile pöörduda

Tere,

Kahtlustan,et minu kilpnäärmega võib olla midagi korrast ära.
Loodan, et väga segaselt ei seleta ning ehk oskate mind kuidagi aidata :)

Mulle on pikemat aega juba ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie näete kõri seinal täppe, peaks ka perearst neid nägema. Ma soovitan teil neid koos vaadata. Võib-olla polegi need haiguslikud. Kui aga on tegemist näiteks tonisilliidiga (mädase mandlipõletikuga), ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!

Olen 38 aastane mees.
Märtsis tehtud vereproov näitas, et kilpnäärmega pole kõik korras(TSH=0.08 ;T3=5.6; Anticorps anti-TPO=230).

Paluksin praegu nõu, et kui kriitiline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme mõõduka ületalitlusega, mille põhjuseks on kilpnäärme autoimmuunne haigus. Arvan, et kannatab juuli keskpaigani oodata küll.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnääre ja madal libiido

Tere!
Mul on kilpnääre haige, kuid tänu L-Tyroksiini võtmisele on selle talitus tasakaalus, kõik viimased TSH analüüsid on olnud normi piires. Enesetunne on mul hea, mingeid kilpnäärme ala-või ületalituse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui hormoonid on korras, ei põhjusta kilpnääre Teie organismis mingeid häireid (ka mitte libiido langust). Otsida tuleb teisi põhjuseid ja soovitan nõu pidada eelkõige günekoloogiga.
Tervitades,
Loe edasi

Kas hingamisprobleem seotud kilpnäärmega?

Kui mul on mõnikord hingamisega probleeme siis, kas võib tegu olla kilpnäärmega?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt mitte.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Tere!

Olen 36 aastane naine Pärnust.Minu emal avastati kilpnäärme vähk,kui ma sündisin.Nüüd on minu õde minemas operatsioonile sama probleemiga.Olen pöördunud perearsti poole,et saada saatekiri kilpnäärme uuringuteks,kuid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õhupuudus kilpnäärmega tõenäoliselt ei seostu. Samas mõistan hästi, miks soovite kilpnääret põhjalikult kontrollida. Soovitan pöörduda endokrinoloogi tasulisele vastuvõtule. Minu teada on ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere. Olen 28 aastane, kolm aastat tagasi käisin endokrionoogi juures kontrollis ja öeldi, et kõik on korras. Viimase aasta jooksul on mul olnud kolm raseduse katkemist. Viimase( ka peetnud) raseduse määramisel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmega polnud kõik korras, tuleb ikkagi selgitada, mis nimelt. Siis selgub, kas probleem kilpnäärmega võis olla raseduste katkemise põhjuseks või mitte.
Kui on tegemist alatalitlusega, ...

Loe edasi

kilpnäärmega probleem?

Tere doktor!
Olen Teile paar korda varem kirjutanud.
TSH 0,043 ja joodineelduvus 2%.
Vahepeal käisin kilpnäärmega ultrahelis ja andmed olid:
parem 10*12*38mm, maht 2,3ml, vasak ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie kirju õieti mäletan, oli TSH korduvalt madal, FT4 normi piires, joodi neeldumine 24t jooksul 2% ja ultraheliuuringul normileid (maht 4,8ml, struktuur ühtlane).
Selline leid ...

Loe edasi

Kas kilpnäärmega on kõik korras?

Tere lugupeetud dr. Anu Ambos!
Sooviksin teada Teie arvamust. Andmed TSH 0,026mlU/L, FT4 17,1pmol/l ja TPO-Ak

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,026 mIU/l on liiga madal (N 0,4-4,0), FT4 17,1pmol/l normi piires. TPO-AK vastust teie kirjas ei leidnud.
Kilpnäärmega kõik korras ei ole ja vajate lisauuringuid endokrinoloogi ...

Loe edasi

hormoonid

ega ei tea kas üldse põõrdun õige arsti poole aga kuskilt peab midagi selgeks saama,nimelt 2 aastat tagasi oli põlve opp narkoosi all
2 kuud hilje hakkasid juuksed välja langema
nüüdseks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie puhul on raske ilma Teid nägemata ja uuringuid tegemata vastust anda. Kas probleemiks on liigne karvakasv või hoopis karvade väljalangus? Kui viimane, kas langevad välja üksnes juuksed ...

Loe edasi

Valulikkus neelamisel

Tere.

Tunnen juba mitu nädalat neelamisel valulikkust. Valu on kõrisõlmest natuke all ja paremal pool ka vahest ka kohe kõrisõlme juures. Tunne on justkui oleks midagi neelamisel ees. Kui ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt kaelavalu kilpnäärmest tingitud ei ole. Radiojoodravi järgselt kilpnääre sidekoestub ja atrofeerub. Ei ole oma praktikas radiojoodravi saanud patsientidel näinud ühtegi subakuutset ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: