Kubemesong 27.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Neli päeva tagasi käisin laparoskoopilisel kubemesonga operatsioonil. Eile tuli püsti jalu olles peale aevastus millega kaasnes terav valu puusakondi kõrgusel, samal poolel kus song. Peale aevastust oli mõõdukas valu veel ligi tund ja siis varsti valu peaaegu kadus, hakkas lihtsalt tuikama ja kergelt rõhuma. Kas on võimalik, et aevastades võrk seest lahti tuli ja kui kindlad need võrgu kinnitused on? Eriti imelik, et enne sain vaevu voodisse ja püsti aga peale aevastust se pole enam mingi vaev, opi järgne valu kadus ära.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Aevastusest võrk lahti tulla ei tohiks. Kõhusisese rõhu tõus (mis leiab aset ka aevastuse korral) surub võrku seestpoolt kõhuseina vastu- probleem võib tekkida vaid siis, kui võrk pole päris õige koha peal.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kubeme song ja põletiku näitajad

Tere Märtsi alguses põdesin Covid -it, mis oli üsna kerges variandis. Kuid viimasted 10 päeva on pidev palavik 37,2 -37,7 , vere analüüse olen teinud selle aja jooksul 3 korda, mis iga korraga on halvenenud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kubemesong põletikunäitajate tõusu ei anna.

Loe edasi

Kubemesong

Tere. Mul eemaldati kaks aastat tagasi emakas. Peale operatsiooni paari kuu pärast olid mul aeg-ajalt alakõhus nõrgad valud, eriti kui sool oli täitunud. Ühel hommikul oli päris tugev valu nagu oleks midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale günekoloogilisi operatsioone võib esineda tsüstotseele või rektotseele. Kubemesong peaks olema kõhu eeseinal nähtav ja palpeeritav. Soovitan pöörduda günekoloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Kubemesong

Tere!

Eelmine (19.03) nädal tehti mul songa operatsioon. Nüüd on peenis veidi paistes ja punetab. Kas see on normaalne?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris normaalne pole aga muretsemiseks põhjust samuti mitte - taandub ilma ravita.

Loe edasi

Kubemesong

Tere, mure selline, vahel vajub nagu üks munand ära, eriti kui pikalt eelmänguga tegeled, siis on vasakul pool selline valu, et ei soovi enam mingit vahekorda. Käega proovin nagu tagasi lükata munandit, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa kirjeldusest aru, kas Teil on kubemesong või on probleem munandiga. Need on kaks erinevat haigust. Igal juhul peaksite pöörduma perearstile, kes siis suunab Teid kas kirurgi või uroloogi juurde. ...

Loe edasi

Kubemesong

Tere, olen 17aastane poiss, kellel on olnud juba umb 8aastaselt vasakpoolne kubemesong. Aga nüüd hommikul ärkasin ja oli jälle sama, vasakpoolne munand on suur ja on valus katsudes ja isegi valus on käia, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song ja munandi valulikkus võivad olla ühenduses, kuid ei pruugi. Pigem siiski lamades asendis suurenenud ja valulik munand viitab millelegi muule. Kindlalt saab midagi väita vaid Teid üle vaadates

Loe edasi

Kubemesong ja ajateenistus

Tere. Mul on kubemesong, mis otseselt kaebuseid ei tekita. Kas sellest piisab, et ei peaks osalema ajateenistuses?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei piisa. Song opereeritakse ära ja peale seda saab kodumaad teenida.

Loe edasi

kubemesong

Kas on võimalik, et sool munandikotti välja jõuab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on võimalik aga ei näe põhjust, miks nii kaua peaks ootama - operatsiooniga saaks songa livideerida juba varem.

Loe edasi

kubemesong

Tere! 5 kuusel poisil tekkis kubemesong ja EMO-s seda kirurgile näidates öeldi, et tuleb teha operatsioon. Song ise oli puutudes väga valus. Küsimus siis selline, et millest tekib kubemesong? Ette tänades ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kubemesong nii noorel inimesel on kaasasündinud haigus. Lootel paiknevad munandid kõhukoopas neerude lähedal ja arengu käigus laskuvad need munandikotti. Laskudes tuleb kaasa ka kõhukelme (peritoneum), ...

Loe edasi

kubemesong

millal saaks teie vastuvõttule tulla?
mull on kubemesong mis teeb väga valu
arvan et peab opereerima

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu vastuvõtule peaksite registreerima telefonil 6171135, siis öeldakse Teile päev ja kellaaeg.

Loe edasi

Kubemesong

Kui vanalt hakatakse tegama kubemesonga operatsiooni.Minu 2 kuusel pojal on kubemesong ja arst utles,et alles 6 kuuselt ja mitte varem.Kas me peame veel 4 kuud nutma.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lastel songaoperatsiooniga ei kiirustata selle tõttu, et nn. kaasasündinud song võib arengu käigus paraneda ka ise - testise laskumisel tekkinud kõhukelme jätke mis peaks olema oblitereerunud juba sünni ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: