Varvas jäi ukse vahele 27.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere väike varvas jäi ukse vahele ja nüüd paistes.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ei näe küsimust. 24-48 tundi peale traumat peaks aplitseerima külma, et vähendada verevalumit ja turset, edasi kompressid ja teised soojusprotseduurid. Isegi kui on väikse varba murd, pole sellega suurt midagi vaja teha - aeg parandab.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sõrmetrauma

Tere.
Paaripäeva tagasi jäi pöial metallist ukse vahele, koheselt tuli ka küüs koos ümber oleva nahaga küljes, emosse ei pöördunud olen siin omal käel puhastanud ja kreemitanud. Valud käivad hooti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks traumat olematuks ei tee ja ka EMO-sse pöördumine midagi ei muudaks. Suure tõenäosusega tuleb küüs maha. Uue küüne kasvamine võtab aega pool aastat. Põhiline on vältida infektsiooni - see väljendub ...

Loe edasi

Konksus küüs

Tere!
Väiksena juhtus mul õnnetus ja keskmine näpp jäi ukse vahele. Sõrmeotsa on ambuteeritud ja küüs on konksus. Sooviks teada kas sellist asja on ka võimalik operatsiooniga parandada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kardan, et mitte, vähemalt mul endal puudub selline kogemus.

Loe edasi

II varba kesklüli proksimaalse otsa mediaalse serva murd

Tere

Peaaegu aasta tagasi (02.11.2020) rahvatantsutrennis maandusin tõstest maha, kuid õnnetuseks II ja I varvas olid risti ning maandudes jäi II varvas alla. EMOs tehti röntgen tulemusega: ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina üldkirurg, teema ortopeediline. Soovitan end näidata ortopeedile.

Loe edasi

Näpp paistes

Mure jäi näpp ukse vahele peale seda läks suht ruttu paiste ja siniseks valutab jubetalt mida teha.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

48 tundi traumast peaks vigastatud kohta jahutama + valuvaigistid. Turse ja sinakus on verevalumist. Sõrme distaalse (otsmise) lüli vigastuse puhul ka luumurru korral midagi olulist lisaks tegema ei pea. ...

Loe edasi

Küüs jäi auto ukse vahele

Jätsin kuu aega tagasi oma sõrme auto ukse vahele. Kuna olen rase siis mulle rö.pilti ei tehtud ja tundub, et luu katki pole. Arst arvas et katki võib olla sõrme ots, aga see kasvab ise kinni. nüüd olen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite oma sõrme näitama kirurgile. Võimalik, et vana küüs tuleks eemaldada, et uuele ruumi teha.

Loe edasi

Varbaküüs sinine ja natuke lahti

Natuke rohkem kui nädal aega tagasi, läks suurest varbast järgmine varvas siniseks (arvatavasti väikse saapa kandmise pärast) jätsin selle varba rahule ja mõni päev hiljem nägin, et sama jala suur varvas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite loobuma kitsast saapast. Hoidma korralikku jalgade hügieeni. Kui varvas hakkab pidevalt valutama, tekib temperatuuri tõus ja paistetus, peaksite pöörduma arsti poole.

Loe edasi

Lahtine küüs

Tere!

Küüs jäi ukse vahele ja muutus pealt siniseks, oli väga valulik ja siis lasti veri välja. Aga küüs on tagant poolt naha ja küüne liite koha pealt paistes ja valulik. Kas on võimalus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui lipendav küün hakkab segama, siis ei ole eriti suur tegu tema äravõtmine. Loodus aga korrladab selle asja ka ise ära ja pole vaja karta, et midagi valesti läheks.

Loe edasi

Näpuluu katki?

Nädal aega tagasi jäi näpp ukse vahele. Käisin haiglas õmblemas, tehti ka röntgen ja öeldi, et luuga pole midagi viga. Aga eile võeti niidid välja ja näpp ikka paistes ja liigutada on väga valus. Kahtlustan, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui rö- filmil luumurdu ei ole, siis ilmselt ikka ei ole. Ja kui ongi nii väike murd, mida näha ei ole, siis ei pea sellega midagi tegema, kuna luufragmendid seisavad nii hästi. Tuleb lihtsalt rahu anda. ...

Loe edasi

Tugev herilase nõelamise järgne mädanik käes

10 päeva tagasi nõelas herilane. Nüüd käsi mädaneb. Paise on tekkinud ka küljele. Käin erinevate kiirabiarstide juures sidumas. Dreenid on sees, et mäda väljutada. Elan valuvaigistite ja antibiootikumidega. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt korra kohtusime ka EMO-s, kus mina lasin Teile ka rö pildi teha. Pildi vaatamine jäi juba järgmisele arstile, kuna miu valvekord lõppes. Kuigi Te ise rõhutate herilase hammustust, oli Teil enna ...

Loe edasi

küünetrauma

Tere,
küsimus järgnev: ca 3 nädalat tagasi jätsin parema käe pisema sõrme auto ukse vahele. Käisin ka traumapunktis, kuid kuna luu õnneks katki pole, sai kasutatud vana head viinakompressi. Seni ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui teeb häda, on põhjus eemaldamiseks. Iseparanemine võtab aega ja on tülikas.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: