Kukkumisega viga saanud jalg 12.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kukkusin 1.jaanuaril libedaga trepil ja parema sääre sisekülg põlvest allapoole läks paiste ja potisiniseks. Määrisin Liotoniga ja väga kiiresti läks jalg ilusamaks. Välja arvatud sõrme jämedune ja pikkune vorp mis on põiki üle sääre. Arvatavasti kukkumisega trepi ääre vastu saadud koht mis enne oli vist üldise paistetuse ja sinika varjus. Algul see ei valutanud, seega määrisin edasi Liotoniga. Aga paar päeva tagasi hakkas see koht valutama, on kõva ja paistes. Olen nüüd 2 päeva apteekri soovitusel hoopis Diclac 5 geeliga määrinud aga paremaks pole läinud. Liikumisel valus ei ole, vastupidi, kui jalg on paigal siis veri nagu ei liigu ja jalg hakkab surisema ja kiskuma. Nagu oleks põlvest altpoolt kummiga kinni seotud. Saan aru et selline paranemine võibki aega võtta aga miks ta nüüd, oma nädal aega hiljem, hullemaks läks? Vahepal tundus juba et nii kiiresti paraneb.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Traumajärgne hematoom võib infitseeruda ehk mädaseks minna. See võin ka Teie juhul halvenemise põhjuseks olla. Peaksite end kõigepealt perearstile näitama - võimalik et vajate kirurgilist sekkumist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hüppeliigese sidemete rebend

Tere!
Minul küsimus selline. Nii 13-14a tagasi väänasin parema jala välja. Läksin too kord perearstile, kes pani diagnoosiks venitus ja pidin hoidma külma peal ja sain ka lühemaks perioodiks( ehk ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja ortopeedias mitte ekspert.
Hüppeliigese sidemed ja kapsel on sisuliselt samad asjad ja vigastuse korral on trauma mõlemas. Nagu Teie kirjast järeldub, on tegu nn "kroonilise traumaga" ...

Loe edasi

Mure lapse jalaga

Tere!
Laps (4.a.)hüppas eelnenud neljapäeval batuudil ja jalg läks kuidagi valesti. Hüppeliigese juurest oli paistetus suur, tormasin siis Pärnu EMOS'sse, tehti pilt ja öeldi, et hetkel murdu ei ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui pildiil murdu ei näe, siis ilmselt pole ka dislokatsiooni ehk nihet ja kui sellises situatsioonis ka see nn "nägemata" murd jääb diagnoosimata pole hullu - kokku kasvab ta nagunii. Sama on sidemetega ...

Loe edasi

Suure varba alt (jalatalla all) valu

Mul tekkis 3 päeva tagasi suure varba juures (talla all) üks koht, mis on natuke sinine ja väga valus. Kõndida on valus ning täna hakkas jalg valutama ka sääremarjade juurest.
Jala all on kõvem koht ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata raske öelda. Sinisus viitab verevalumile ja see omakorda traumale. Ka hõõrumine on trauma. Soovitaksin mõneks ajaks jalale rahu anda, kanda mugavaid jalatseid, millega vaevused kõige väiksemad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: