Alaseljas olev kõva punn 11.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Mõnda aega on olnud alaseljapeal imelik suhteliselt tugev, sisse kasvanud punn.
Mida olen tundnud ka 2021 suvel.otseselt ei häiri. Valu tunda pole.

Lugupidamisega

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ega pildi järgi diagnoosi ei pane. Mina soovitaksin selle moodustise kirurgilist eemaldamist ja seejärel selle histoloogilist uuringut. Siis vabanete sellest ja saate ka teada, millega tegemist. Muud moodi ma selle ravi ette ei kujuta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Jalalabal kõva punn,millega tegu?

Millest tekkib kõva moodustis?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on naha uudismoodustis/healoomuline kasvaja.. Täpsemaks määratlemiseks oleks vaja histoloogilist uuringut. Soovitan näidata perearstile.

Loe edasi

Päraku juures punn

Kas 16 aastasel võib ka tekkida hemorroid? 3 päeva tagasi tekkis punn päraku juurde. Enne seda punnitasin ka natukene häda number kahel. Punn on seest kõva ja tekitab valu. Kas on ka võimalus, et see kaob ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Juba vastatud.

Loe edasi

Päraku juures punn

Kas 16 aastasel võib ka tekkida hemorroid? 3 päeva tagasi tekkis punn päraku juurde. Enne seda punnitasin ka natukene häda number kahel. Punn on seest kõva ja tekitab valu. Kas on ka võimalus, et see kaob ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroidaalsed veenid on kõigil inimestel ja põletik seal võib samuti tekkida. Tuleb vältida kõhukinnisust. Peale tualetis käimist soovitav mitte paberiga pühkida vaid pesta leige jooksva veega ja siis ...

Loe edasi

Nina kõrval, silma all olev nahast/naha all olev punni laadne asjandus.

Tervist, valge punni laadne asi on juba tülitanud mind pikemat aega. Arvan et see on seal juba olnud vähemalt pool aastat aga ära ei ole läinud. Olen proovinud ka paar korda pigistada aga edutult. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see "punn" vaevusi ei tee, pole üldse mõtet puutuda. Igal juhul iseravimist (k.a. pigistamine ja muu sarnane tegevuse) ma õigeks ei pea. Kui häirib, näidake perearstile, kes siis vajadusel suunab spetsialistile ...

Loe edasi

Valge vistriku moodi kõva punn päraku juures

Mure ongi päraku juures asuva valge vistriku moodi punniga, selline pisike ja kõvem kui katsuda. Suuruselt kuskil pooliku riisitera suurune. Ei valuta ega sügele, ega tee muud moodi häda. Mis see vôiks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite perearstile näitama.

Loe edasi

Kintsu välisküljel kõva ja valulik punn

Tere!
Mul on selline probleem, et mu parema kintsu peale on tekkinud siuke punane, kõva ja puudutades valus punn.
Mis see olla võiks ning kas peaksin muretsema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige tõenäolisem on kas furunkel või karbunkel. Soovitan arstile näidata.

Loe edasi

Valulik punn jalal

Tervist.
Mul on selline probleem, et jalalel, põlvaõndla lähedale, on tekkinud valulik punn. Punn on kõva, punane, paistes ja katsudes kuum. Mäda hetkel ei ole nagu näha. Kuid punn on tõesti valus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata, ei oska soovitusi anda. Ei saa välistadam, et vajab ka kirurgilist sekkumist.

Loe edasi

lõua all punn

Tere mul on juba pikemat aega lõua all, natuke lõua kesk osast vaskul pool kõva punn, kui selle jaanuaris avastasin, läkin arsti juurde ja seal võeti mitmeid vere proove mis pole midagi näidanud. Aga nüüd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Et midagi arvata, peab asja nägema ja katsuma. Tegu võib olla nii kasvajaga, lümfisõlmega või tsüstiga. Kindlalt väita, millega tegemist võib alles peale nn.punni eemaldamist ja histoloogilist (mikroskoobiga) ...

Loe edasi

Kõva punn

Tere!

Mul oli lõua all paremal pool suur mädapunn mitu kuud. Nüüd on mäda kadunud, aga järgi on jäänud naha alla 0.5x0.5 cm suurune kõva moodustis. Mis asi võib see olla? Mida sellega peaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma näo-ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Ilmselt tuleb kirjeldatud moodustis eemaldada ja seejärel histoloogiliselt (mikroskoobiga) uurida - ssis saab ka selgeks, mis ta on. Võimalusi on palju. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: