Kannavalu entesofüüt 18.12.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, vasaku jala kannavalu tõttu olin EMO s uuringutel. Tuvastati 5 mm entesofüüt. Kas see on sama , mis kukekannus või midagi muud?
Tervitades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Põhimõtteliselt on see sama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kannavalu

Laps käis trennis ning koju tulles ütles, et jalg jäi trepi vahele kinni. Keeruline seletada, kuid ta ütles, et trepist alla tulles jäi kand trepiastme vahele kinni. Eile sinine polnud ja ütles, et veidi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Värske trauma ongi kahjuks valus. Trauma mehhanismi arvestades ja seda, et alguses käimine polnud väga valus, siis tõsist vigastust ei usu. Kuigi ainult kirja teel ilma nägemata arvamused palju ei maksa ...

Loe edasi

Valusad kannad

Tere! Minul mure oma 10 aastase poisi pärast. Nimelt olen märganud, et ta kõnnak on kuidagi kahtlane ja ise kurdab kannavalu, vahel lisaks põlvevalu. Valu ilmneb siis, kui laps on palju istunud või teinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olen üldkirurg ja tegu kaunis spetsiifilise pediaatrilis- ortopeedilise probleemiga, siis ei julge midagi muud soovitada, kui pöörduge lasteortopeedi poole. (Tallinna Lastehaiglas Mustamäel).

Loe edasi

Täpsustamata osteomüeliit

Tere. 9aastane poiss hakkas umbes 2-3 nädalat tagasi kurtma kannavalu, et astuda valus. Kuna poiss teeb pea igapäev trenni ja üldse on väga aktiivne laps, siis arvasin, et lõi äkki kuskil ära. Määrisin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu spetsiifilise lasteortopeedilise küsimusega, milles kahjuks ei ole kompetentne.
Et haigust kinnitada või välistada oleks vaja näha nii last kui ka röngenpilti. Võimalik, et osteomüeliit on ...

Loe edasi

Kannad valutavad (diagnoositud kanna luu ebaühtlane luustumine)

Tere!
Minu 10a pojal pidevalt kannad valutasid, läksime ortopeedi juurde ja seal tehti ühest kannast kompuuteruuring ning seal tuli välja, et lapsel ei ole kanna luud ühtlaselt luustunud. Küsisin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga spetsiifiline lasteortopeediline probleem, milles kahjuks ei ole pädev. Peaksite pöörduma lasteortopeedi poole. Sellised spetsialistid on olemas Tallinna Lastehaiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: