Näsa 23.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sügasin parema käe alt ja vaatasin et seal mingi pisike nahariba, mitte suurem kui 5mm. Võtsin kinni ja tõmbasin, aga tuli välja, et see hoopis oli näsa, sest verd tuli pisikesest august üsna palju. Arm on sama suur nagu verevõtmisest jääv. Kas peaksin pöörduma nahaarsti poole oma murega?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ei näe vajadust. Paari nädalaga peaks olema paranenud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Näsa nabas

Kas peaksin nabas olevat käsna tõsiselt võtma? Iga pisiasja pärast ei taha arstile minna. Aastaid on nabas mingi näsa olnud. Vahel harva sügeleb. Viimasel ajal on hakanud tihti sügelema ja ilmselt sügamisest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui siiski häirib, peaks eemaldama. Sügelus ja veritsus pole loomulikud ilmingud. Soovitan läbi perearsti pöörduda kirurgi konsultatsioonile.

Loe edasi

Näsa rinnanibul

Tere, olen 11 nädalat rase ning mu rinnanibule on tekkinud mingi näsa (panin pildi juurde). Näitasin seda ka enda naistearstile ning ta ütles, et see on ok. Minu küsimus on, et kas seda võib ka ära eemaldada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Iseravimisega siiski tegeleda ei soovita. Mina usaldaksin Teie asemel naistearsti. Raseduse käigus tekkinud muutused võivad peale sünnitamist ja imetamist ise ära kaduda seoses hormonaalse tasakaalu muutumisega ...

Loe edasi

Nahanäsa külmutamine

Tere!

Mure selline, et reedel (15.04.16) käisin nahaarstil külmutamas nahanäsa. Olin seda sama näsa külmutanud ka kaks kuud varem, kuid siis tekkis näsale koorik peale ja see kukkus ära. Paraku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks fotot ei näe aga ega sellest palju abi ka ei oleks. Soovitan pöörduda arsti poole, kes Teie raviga tegeles.

Loe edasi

Pärakulõhe järgne näsa

Tere,

kaks kuud tagasi vaevas mind pärakulõhe, mida alguses pidasin hemorroidiks, kuna varem on esinenud väikest veritsust. Sai tehtud magnetsoojusravi (Elamed pakub), vanne ja küünlaid ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline nn. piirinäsa on pärakulõhe korral tüüpiline. See võib kaduda, vähemalt väiksemaks muutuda, kuid ei pruugi. Meditsiinilist vajadust selle eemaldamiseks ei ole. Visuaalse häirimise suhtes aitab ...

Loe edasi

sünnimärk

Tere!
Nahaarst suunas mind kirurgi juurde, et eemaldada rinnal olevad sünnimärk ja nahanäsa(nagu väike tilpnen kotike), samuti silma all olev näsa ja 5 kaelal olevat näsa.
Olen lapseootel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised protseduurid tehakse tavaliselt lokaalanesteesias. Kuigi lokaalanesteesia on raseduse ajal lubatud, ei saa ma hästi aru, miks Te peaksite neid nahakasvajaid just nüüd eemaldama. Minu soovitus ...

Loe edasi

nahal tume sünnimärgi taoline näsa

olen 20a ja mul on pea eluaeg onud kaela taga selline pruun kõrgem nahapunn, neil vist mingi nimi ka, sünnimärk see ei ole vist.
kas sellised punne on võimalik eemaldada ka mingit moodi? kes neid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliseid nahakasvajaid on võimalik eemaldada iga kirurgi juures nii polikliinikutes kui ka haiglates. Tuleb võtta perearsti saatekiri ja minna kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: