Alkoholi tarvitamise järgselt tingitud kõhuvalu 25.09.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Aasta tagasi pöördusin perearsti poole seoses kõhuvaluga. Nimelt tundsin peale söömist kerget iiveldust, toiduportsjonid olid vähenenud, sest tekkis kiirelt täiskõhu ja halb enesetunne. Tehtud UH kõhupiirkonnast midagi eriskumnalist ei näidanud. Loobusin alkoholist pooleks aastaks täielikult. Sümptomid vähenesid.
Ühel üritusel otsustasin tarvitada pokaali veini ning kõhuvalu oli järgmisel hommikul olemas. Siit ka küsimus, kas veini tarvitamine võib tekitada selle järgselt kõhuvalu, millest see tingitud on? Ja millele taoline kõhuvalu viidata võib ning kuhu peaksin pöörduma vajalike uuringute vms osas?

Ette tänades.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Inimeste alkoholitaluvus on erinev ja võib ka aja jooksul muutuda. Kõhunäärme põletiku korral tuleks alkoholist üldse loobuda. Ka haavandite korral tõstab alakohol mao happelisust ja võib põhjustada vaevuste ägenemist. Pöörduma peaksite perearsti poole. Selliste kaebustega, nagu Teil, teeksin mina esimesena gastroskoopia.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kõhuvalu

Tere! Teeb häda kõhuvalu all vasakul küljel. Vahel valutab, vahel ei valuta, peale alkoholi tarbimist natuke rohkem teeb valu ja nüüd on piklik õrnalt punane triip vasakule ilmunud . Lugupidamisega, K

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjeldate oma vaevusi aga küsimust kui sellist ei leia. Ainult sellise kirjelduse järgi ei oska ma küll mingit diagnoosi pakkuda, veel vähem ravi soovitada. Peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Maksatsirroos

Tere,

sooviksin teada, kui inimesel on maksatsirroos arenenud alkoholi kurvitarvitamisest, kas ka temale siirdatakse uus maks. Või haiguse tekkepõhjuste pärast liigub ta järjekorras tahapoole? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alkoholi tarvitamise järgselt tekkinud maksatsirroosi puhul erinevates riikides on suhtumine erinev. Paljudes riikides alkohoolikutele seda ei teha, kuna on nähtud, et need inimesed joovad ka oma uue maksa ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: