Põletustunne ja surin jalalabas, jalale toetudes tald ja varbad muutuvad punaseks 20.09.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Parema jala varbad 2-4 ja varvaste alt jalapäkk on turses, kuum valu ja sipelgad jalas, enne kui valuvaigisteid arst kirjutas oli tunne, et elektrit lastakse jalga. Öösiti oli valu väljakannatamatu, nüüd valuvaigistetega saan veidi magada. Jalg on eriti jäik ärgates, nagu sooned oleksid kokku tõmmanud (see on uus muutus, kahjuks veel halvemaks). Jalalaba muudab värvi. Kui toetan jalga maha, muutub jalatald ja varbad punakas siniseks, kui ülesse tõstan muutub nahavärv normaalseks. Viimased 3 nädalat on 2-4 varbaliigse kohad kogu aeg punased. Alates septembrist käin karkudega, kuna jalale on valus toetada. Siiani pole diagnoosi, kuigi käin arstide juures. Kelle poole ma pöörduma peaksin, et päriselt abi saada, haiguse kulg on süvenenud ja olukord on väljakannatamatu? Kas on võimalik ka tasulist abi saada?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kahjuks pole ma imearst, kes paugult oskaks Teile diagnoosi panna ja ravi korraldada. Üldkirurgiline see probleem ei ole, pigem ortopeediline või reumatoloogiline. Kui ortopeed pakkus neuroloogilise patoloogia hüpoteesi, siis ei saa ma täielikult välistada ka seda. Teie jutust ei selgu, kas Teid on uuritud podagra suhtes - ka see oleks üks versioon.
Arvata, et raha eest saab midagi rohkem, on väär, võib olla natuke kiiremini küll.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Jalale ilmus üle öö muhk

Jalale ilmus üle öö selline muhk, alguses oligi muhk pigem pisikene, ei pööranud tähelepanu. 7 päeva hiljem muutus see punaseks ja valulikumaks, astudes tunnen sellist tuima valu antud kohas. Muhk on u ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igal juhul mingi põletik, Pildi ja kirjelduse järgi põhjust öelda pole võimalik. Kirurgilist sekkumist ei vaja.

Loe edasi

Valu jalalabas

Tere!
Käisin pikamaajooksul. Õhtul peale seda hakkas jalalaba välisääre juurest kõndides veidi valutama. Järgmisel päeval oli jala peale toetumine ning kõndimine väga valus. Jalalaba välisääre juures ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt olete oma jalale liiga teinud. Ei saa välistada ka väsimusmurdu. Soovitan näidata ortopeedile.

Loe edasi

Kontsluu murd

Tervist, mul oli 6 nädalat tagasi kontsluumurd (taalusemurd) ja hüppeliges sai kah viga. Pandi kips kuueks nädalaks, kaks nädalat käisin karkudega, siis kolm nädalat käisin ilma karkudeta ja viimasel nädalal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Taalus on üks luu jalalabas ja selle murd on nagu luumurd ikka - luu on kahes (või enamas) tükis. Millist ortoosi valida, peaksite küsima ortopeedi käest, kes Teid kipsi pani. Soovitada oskavad ka müüjad, ...

Loe edasi

Kergkipsiga kõndima hakkamine

Tere
Peale 4. nädalat kipsi sain neljaks nädalaks kergkipsi, millega pean hakkama kõndimist ja jalale toetamist harjutama, loomulikult kargu abil. Nimelt oli mul kannaluu murd.
Kuid ma ei suuda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seda kui kaua aega läheb, sõltub Teist ja treenimisest. Mingeid spetsiaalseid harjutusi ma küll ei tea - lihtsalt proovige järjest suurema raskusega (siiski osalisega) jalale toetada. Valu endale seejuures ...

Loe edasi

Valu varvastes

Tere! Tunnen juba aastaid kõndides valu vasaku jala varvastes? päkas? Lihtsalt kõndides on valus, muidu ei valuta. Nüüd on lisandunud valule ka vasaku jala paistetus ja mõned päevad olen tundnud valu ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi arvan, et tegu siiski ortopeedilise probleemiga. Päris välistada ei saa ka vaskulaarset või neuroloogilist haigust. Soovitan küsida teist arvamust teise ortopeedi käest.

Loe edasi

Imelik arm

Tere!

Jalal (kanna siseküljel) on operatsioonijärgne arm, mis on seal olnud juba üle 20 aasta. Hiljuti tundus armi koht ebamugav ja katsudes avastasin, et arm on naha alt muutunud kõvaks, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

2 võimalust - Te kas märkasite praegu muutust, mis on seal olnud juba varem või on tõesti muutus tekkinud nüüd viimasel ajal. Kui segab, on igal juhul mõtet näidata arstile, äkki saab midagi parandada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: