Sõrme naha all olev tükk 22.07.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, umbes 2 nädalat tagasi tekkis nimetissõrme (peopesast pisut ülespoole, sõrme esimene lüli) naha alla kõva tükk (ei mäleta et oleks sõrme kuskile ära löönud/ vahele jätnud), katsudes kõva ja ei liigu, tunne selline nagu katsuks sõrme luud, sõrm oli alguses paar päeva paistes ja praeguseks on lihtsalt kõvat kohta katsudes päris valus ja tundlik, käisin ka EMO-s, tehti röntgen, aga sealt öeldi et luuviga see ei ole. Mis muu see olla võiks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Võimalik ganglion aga ka traumajärgne granuloom. Et konkreetsem olla vajalik näha ja katsuda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Paksend pöidlal

Tere!
Juulist saadik on pöidlal küünest allpool paksenenud, nagu paistes olev koht. Valus ei ole olnud, kuid ära ei kao. Kas võib olla tegemist mingi põletikuga?Näib nagu naha all oleks vedelikku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla tsüstiga. Kui vaevusi ei põhjusta, pole mõtet torkida. Kui teeb häda, peaks näitama kirurgile.

Loe edasi

Muhuke koljul naha all

Tere!
Mul on mõnda aega taga peas, kuklast ülevalpool koljul tunda kõvemat munakest. Sõrme järgi võiks pakkuda 1 cm või pigem alla selle, ei liigu naha all. Otseselt ei ei valuta ja tüli ei tee, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ise katsunud ei ole, on raske öelda , millega tegu. See võib olla mingi koljuluu köbruke/luukasvis aga võib olla ka ateroom. Esimesel juhul poleks midagi vaja teha, teisel juhul oleks soovitav kirurgiliselt ...

Loe edasi

Nina kõrval, silma all olev nahast/naha all olev punni laadne asjandus.

Tervist, valge punni laadne asi on juba tülitanud mind pikemat aega. Arvan et see on seal juba olnud vähemalt pool aastat aga ära ei ole läinud. Olen proovinud ka paar korda pigistada aga edutult. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see "punn" vaevusi ei tee, pole üldse mõtet puutuda. Igal juhul iseravimist (k.a. pigistamine ja muu sarnane tegevuse) ma õigeks ei pea. Kui häirib, näidake perearstile, kes siis vajadusel suunab spetsialistile ...

Loe edasi

Naha all muna

Tere !
Tahaksin küsida sellist asja,et mul on vasaku käe kolmanda sõrme naha all mingi väike muna, sooviksin teada mis asi see on ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei riski öelda. Tegu võib olla ganglioni või võõrkeha granuloomiga.

Loe edasi

naha alune kõva tükk lõuas

Tere!
Kukkusin alalõuaga vastu posti , lõug läks siniseks ...
Sinine oli lõug c 1,5 nädalat .
Peale seda on kannatada saanud kohas naha all sõrmeotsa suurune kõva tükk.
Valus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõenäoliselt on tegu organiseeruva verevalumiga.

Loe edasi

Muhk naha alla tekkinud

Tekkinud muhk naha alla (jala siseküljele), umbes väikse sõrme otsa suurune katsudes. Umbes üks kuu tagasi tekkis, siis algul arvasin, et tegemist on sügavamal naha all asuva mädapunniga, sest sarnast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et peaksite pöörduma ortopeedi poole. Võimalik, et ka üldkirurg suudab aidata.

Loe edasi

Valge kõva tükk naha all.

Mul on päraku ja tupe vahel naha all mingi kõva tükk, natukene valge paistab. Mingeid muid hädasid pole, lihtsalt see nahaalune tükk teeb mind murelikuks.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vaja oleks seda näha ka katsuda, et midagi arvata. Soovitan pöörduda günekoloogile - sinna pole saatekirja vaja.

Loe edasi

Valulik sõlm või punn päraku aval

4 päeva tagasi tekkis valulik kühm päraku ava piirkonda. Seda pigistades on tunne nagu seal sees oleks ummistunud rasu või mingi muu kõvem kobrutav moodustis. Taolisi ummistusi on mul nahal tekkinud vahel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi ma tõesti vahet ei oska teha, kas on mädanik või põletikuline hemorroid. Mõlema puhul oleks kirurgile näitamine näidustatud - kaunis lihtsa protseduuriga saab teinekord aidata.

Loe edasi

Tükk naha all

Tere.
Tahan küsida, et mul on kõhu peal naha all selline väike tükike. Rasvkoe sees.Väike, herneterasuurune, mis peaks ette võtma? Olen suur muretseja ja pabistaja.


Ette tänades

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised tükid on tavaliselt healoomulised kasvajad: lipoomid, ateroomid või fibroomid. Mis konkreetselt, saab öelda alles peale eemaldamist histoloogilise uuringu alusel. Kuna kirjeldate nimetatud moodustist ...

Loe edasi

Lipoom?

Selja peal, naha all on hernetera suurune tugev tükk, kompamisel ebameeldivalt valulik, aga kui ei puuduta, ei anna tunda. Millega võib tegu olla?
3 a.tagasi eemaldati mul üks rasvkasvaja, aga see ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla nii ateroomi kui ka lipoomiga. Alati pole enne eemaldamist võimalik öelda, kummaga tegemist on. Mõlema ravi seisneb kirurgilises eemaldamises.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: