Pulseeriv tunne mao piirkonnas 23.09.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Tunnen eilsest saadik periooditi mao piirkonnas (vasakul või keskel ribide all) ebaühtlast tugevat tukslemist. Valu ei kaasne. Kas see võib olla millegi sümptom, näiteks probleemid maos või soolestikus? Ning kas oleks põhjust pöörduda arsti poole? Muid kaebusi hetkel ei esine.
Tänan.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tukslev tunne võiks viidata kõrgenenud vererõhule. Peaks perearsti poole pöörduma.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

songa võrk

Tere, mure seisneb songa võrkus. Operatsioon oli mul kuu aega tagasi. Tunnen ebameeldivust. Suurem mure seisneb saunas käimisel. Kas selle võrkuga juhtub midagi või nende klambridega, kui saun on väga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Saunaskäik songavõrku ei kahjusta. Operatsioonihaava piirkonnas ebameeldiv tunne peaks aja jooksul vähenema. Osadel inimestel täielikult see tunne kahjuks päriselt ei kao.

Loe edasi

Pulseeriv tunne ülakõhus

Tunnen ülakõhus, "kolmnurgast" natuke all pool aeg-ajalt midagi pulseerivat, kui katsun on tunda ka mingi kogum või tükk vms, mis otseselt tuksubki. Tihti on see hommikul või õhtul magama minnes. Tunnen, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see on Teil vaid tunne ja selle taga pole midagi konkreetset, siis ei näe põhjust muretsemiseks. Kahjuks ei selgu Teie kirjast, mis uuringud Teile tehtud on.

Loe edasi

Tere

Olen Teile esitanud mõned küsimused sapikivide kohta ja 12 sõrmiksoole kohta. On tekkinud veel küsimusi, et seoses palavikuga mis on siis mõni kriips üle 37. Ultraheli uuringu vastuseks oli selline, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haavandtõbi reeglöina palavikku ei anna. Havandite esinemise saab väga kergelt tõestada ka gastroskoopiaga. Peale sööki esinev kõhu puhitus pole iseloomulik sapikividele, temperatuuri esinemine on jälle ...

Loe edasi

mao song

Kuna ei saa gastroenteroloogia arstile küsimust esitada, küsin teilt: nimest pikemat aega valutas mao piirkonnas ja kuskil allpool, arst kirjutas välja rohud (valu nad ei vähendanud) ja saatis uuringule. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks Teil olla söögitoru lahi song. See aga ei tohiks pidevat valu anda - peaks valutama seoses söömisega, tühja kõhuga ei tohiks valu olla, samuti peaksid rohud kuigi palju aitama. ...

Loe edasi

Diagfragma song

Kuidas seda ära tunda ja milline on ravi- kas ainult kirurgiline?Nimelt on mul juba aastaid valu,mitte kogu aeg,paremal pool rindkere all,mis liigub ülespoole
tihti on selline tunne et pressib kõik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on tegemist diafragmaalsongaga, siis on ravi kirurgiline. Tõsi, diafragmaalsongast põhjustatud vaevusi saab leevendada ka ravimitega ja dieetreziimiga. Samal ajal songa kui sellist see ikkagi välja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: