Õlavarreluu pea alla nihkunud ja kõõluste rebendid 08.04.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

lOlenm 16 veebruarist siiani olnud valudega ja morfiini abil liikudes,mul enne ei töötanud vasak käsi ,ründe järel ka parem ära.MIDA TEHA KUST SAADA ABI,KINDLASTI VAJA TEHA OP,ET ASI TOIMIKS EDASPIDI
KORRALIKULT,PRAEGU EI SAA PESTA,RIIETUDA,PEAD KAMMIDA,KIRJU-
TADA SÜÜA JA PAREMAL KÜLJEL MAGADA,MIDAGI TÕSTA JA KUSAGILT KÄTTE.KUST SAADA KIIRELT ABI,SEE KAROOVA TEEB ELU VÕIMATUKS,HAIGLAS PEAKS IKKA VÄLTIMATU AI OPID TÖÖTAMA.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie häda kuulub ortopeedia valdkonda ja otsuse operatsiooni vajaduse ja erakorralisuse kohta saab teha vaid ortopeed. Mina olen üldkirurg ja nende probleemidega ei tegele. Kuna olete käinud traumapunktis, siis eeldan , et ortopeed on Teie olukorraga tuttav. Koroonaviiruse epideemia ajal erakorralisi operatsioone tehakse endiselt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Õlavarreluumurd

Tervist

Kas murtud luu kohta tohiks pingutada? Ma näiteks murdsin 5 endal märtsil oma õlavarreluu ära ja nüüd ma vahel olen seda pingutanud kas see mõjutab ka midagi paranemisele?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

6 nädalat peaks rahu andma või tegema ainult spetsiaalharjutusi, mis määratud. Igasuguse tegevuse juures on vajalik jälgida, et see valu ei põhjustaks.

Loe edasi

Põlve operatsioon

Tere,
Mul juhtus aasta aega tagasi trennis õnnetus. Poomil joostes nihestasin põlve. Tehti MRT ja leiti et mul on MCL-i ja ACL-i rebend ning meniskite rebendid.
Olen käinud 2 korda operatsioonil ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja selles valdkonnas end asjatundjaks ei pea. Peaksite pöörduma ortopeedi poole, kes Teid opereerid.

Loe edasi

Õlavarreluu

Murdsin õlavarreluu. See kasvas valesti kokku, mingi 1 cm on luuotsad nihkes. Arst ütles, et kuna mul mingeid valusid, nüppe ja rannet saan normaalselt liigutada, siis funktsionaalsusele see ei mõju ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurdude paranemises ongi esmatähtis tagada funktsioonide säilumine, anatoomiline seis röntgenpildil on teisejärguline. Et Teie küsimusele vastata, oleks vaja näha nii Teid, kui ka röngenpilti. Soovitan ...

Loe edasi

Kaelalüli

Tere.
Ma ei maga ilma unerohtudeta juba pea viis aastat. Perearst krõbistab printerist välja suure rõõmuga unerohuretsepti. Olen otsinud magamatuse põhjusi Viljandi psühhiaatriahaiglast dr. Reinsalu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kaelalüli nihkumine ei saa minu teadmiste kohaselt küll unetuse põhjuseks olla. Kui kaelalülidega on probleem, peaksite pöörduma neurokirurgi poole.

Loe edasi

rasedus järgsed rebendid

Tere.

Olen noor ja mul tulid peale sünnitust päris suured rebendid. Mida teha, et neid enam ei oleks kas oskate aidata. Kas teha mingi operatsioon vöi on mingi muu moodus. olen nendega üsna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, kuhu need rebendid tulid. Rebendid tekivad sünnituse puhul tavaliselt lahklihale ja need kohe peale tekkimist tavaliselt õmmeldakse. Kuise jääb aga tegemata võib tõesti olla probleeme pärasoolega ...

Loe edasi

Epicondüliit

Sellise diagnoosi sain närviarsti juures käies,kui olin oma valutavaid käsi näidanud juba perearstile ,edasine käik oligi närviarsti juurde.Mis haigus see on ja kuidas saab seda ravida ning mis võib seda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Epikondüliit tekib ülekoormusest kõõluste kinnituskohale luul. Spordimeditsiinis tuntakse seda ka kui "tennisistide haigust". Peale tennisemängu võib põhjuseks olla ka sundasend töötamisel. Kõige parem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: