Maksas muutumine 10.05.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mis tähendab ultrahelis.kui vaadati.et maksas parem sagar ebaühtlase kajastruktuuriga m5õdetuna MC 9.52 cm? Koldelist leidu pole. 3 kuud tagasi oli korras. Perearst 2 nądala pärast alles.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ebaühtlane struktuur eeldab, et maksakoe sees on sellest ultraheli jaoks erinevalt läbitavaid koeosiseid - kas side või rasvkoe elemente. UH-ga hindamine on siiski kaunis subjektiivne ja sellest väga suuri järeldusi teha ei tohiks. 9.52 cm tähistab maksa mõõdet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Terav valu kõhus

Neerudest kuni paremale poole on terav valu ja temperatuur ei lange alla 37,5. Tunne on, nagu maksa all on midagi, mis valu teeb. Algul oli valu paremal pool neeru juures. P.S.tunne on nagu valu liigub ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu põhjus vajaks selgitamist - tegu võib olla neerudes, maksas, sapipõies. Peaksite pöörduma perearsti poole. Alustada võiks üldanalüüsidest ja UH uuringust.

Loe edasi

Suurenend põrn

Imestan seda, et aasta tagasi Soome arstid ei leidnud mingeid pöikkusi maksas ja haimas nüüd neid on ja kolesterooli arvudes on ka pöikkusi. Olen lugend netist, et vigurijuur aitab sellisel puhul. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti pole asi katastrofaalne, aga asi vajaks uurimist. Soovitaksin pöörduda perearstile, kes siis võiks Teid saata hematoloogi konsultatsioonile. Kindlasti on keegi, kes Teie perearsti asendab puhkuse ...

Loe edasi

Sõrme põrutus

Tere! Selline küsimus, et kui tegu on lihtsalt põrutusega, kas ka sel juhul võib sõrm liigesekohalt veidi sinakaks muutuda?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sinakaks muutumine tähendab verevalumit ja see omakorda siiski kudede vigastust. Pigem on tegu liigese distorsiooniga, kuigi ka luumurdu ei saa ilma röntgenita välistada.

Loe edasi

Paistes ja punane jalg

Tere, mul oli sääreluu operatsioon 3 nädalat tagasi. Sinna on paigutatud ka metallist osa. Haav on kinni kasvanud. Muret tekitab jala kerge paistetus ja punaseks muutumine, kui karkudega käima hakkan. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kerge turse ja punetus 3 nädalat peale operatsiooni on ootuspärane. Temperatuuri selle aja peale enam esineda ei tohiks. Turse vastu soovitaksin tugisukka.

Loe edasi

hemangioom maksas

Mul on maksas kaks hemangioomi, 9,2 cm ja 5,7 cm. Seega väga suured. Kas on mõeldav need opereerida? Kas peaksin kiirustama operatsioonile minekuga? Kas allesjääv maksaosa suudab oma tööd edasi teha? Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Operatsiooni võimalikkust saab otsustada vaid peale seda, kui on teada nende paiknemise koht maksas. Hemangioom pole üldjuhul haigus, mida peaks maksast igal juhul opereerima. Operatsioonivajadus võiks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: