Küsimus 14.05.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist! Mul on selline mure, et paar kuud tagasi hakkas kakamisel esinema valulikkust, mõne aja pärast märkasin ka pühkimisel paberil pisut verd. Pöördusin oma murega ka perearsti poole ning edasi suunati mind rektoskoopia uuringule. Avastati pärasooles lõhe, võetud proovitükkidest midagi halba ei avastatud. Raviks kirjutati Doloproct salv. Salv aitas, kadus valu ja ka veri. Arsti lubamisel lõpetasin ka salvi kasutamise. Nüüd aga mõned nädalad hiljem on kakamine taas valusaks muutunud, aga seekord verd ei tule. Peale tualetis käimist eritub pärakust ka veidi pruunikat eritist. Kõht üldiselt kinni ei ole ja seedimise soodustamiseks tarvitan ka vastavaid looduslikke tablette. Üldiselt on valu ainult siis, kui tualetis käin, vahel aga ka siis, kui pikemat aega istun. Kas oleks veel midagi, mida ma saaksin teha just selle valu leevendamiseks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Nii Doloproct kreem kui ka küünlad on omal kohal sellise patoloogia ravis. Pärakulõhe on haigus, mis võib retsidiveeruda. Vältida kõhukinnisust ja pikaajalist istumist - palju rohkem ise teha polegi võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Jalalaba paistes.Tere

Tere, paar päeva tagasi ärkasin näriva valu peale jalalabas. Jalalaba paistes ja punane suur varvas ja liiges kuni sisemise kumeruseni. Traumat pole olnud. Vereanalüüs, põletikunäit ja kusihape korras, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi ja kirjelduse järgi pakuksin podagrat. Alati see ei ole korrelatsioonis kusihappe sisaldusega veres. Soovitaksin pöörduda reumatoloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Roideluu

Mis arst teeks roideluu operatsiooni kui mul on rindade vahelt üks roideluu väljaulatuv ja kõver, mille tõttu ka rinnad hoiavad üksteisest eemale. See on olnud mul terve elu ja olen üritanud leppida sellega, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi peaks see võimalik olema ja kõige sobilikumad spetsialistid võiksid olla rindkerekirurgid. Operatsiooni ulatuse ja maksumuse nimetamiseks oleks vaja näha deformatsiooni suurust. Arm jäbb ...

Loe edasi

Valus veresoon

Tere. Minul siis selline mure, et olin 3 nädalat tagasi peatraumaga paar päeva haiglas, paigaldati ka mitu kanüüli. Kuid nädal pärast käeseljal oleva kanüüli eemaldamist muutus üks suur veresoon kõvaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on pindmise veenipõletikuga. Pindmisest soonest trombi rebenemise ja kopsu sattumise oht on minimaalne. Süvasoonte puhul on oht suur. Peale Liotoniga määrimise võiksite ööseks teha kompressi ...

Loe edasi

Nahaalused moodustised

Viis aastat tagasi tekkis seljale (õla piirkonda) sügavale naha alla 2cm läbimõõduga moodustis. Aja jooksul on see suurenenud 5cm suuruseks ja kõrgem naha pinnast ca 1,5 cm. Katsudes kergelt valulik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised mmodustised naha all on tavaliselt lipoomid, kuigi Teie kirjeldus selle "zeleetaolisest" sisaldisest paneb selles kahtlema. Kui see on mulje katsumisel, siis jään ikka lipoomi juurde, kui olete ...

Loe edasi

Pilonidaalsiinuse operatsioon

Kui kaua võtab pilonidaaltsüsti operatsioonist paranemine, millal oleks mõistlik kooli tagasi minna ja aktiivse trenniga alustada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Enne operatsiooni on seda raske ennustada, kuna selles kohas operatsioonihaav ei parane alati ilma põletikuta. Vähemalt kuu ajaga peaksite kindlasti arvestama, enne kui tõsise trenni peale võib mõelda. ...

Loe edasi

Anaalfissuur

Tere küsimus seoses pärakulõhega. Probleem algas juba pikka aega tagasi 2015 aastal. Siis käisin ka arsti juures, tehti kolonoskoopia. Midagi ei leitud kõik oli korras, öeldi lihtsalt, et väga keeruline ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil eelmisel korral diagnoositi samade vaevuste esinedes pärakulõhe, siis on üsna töenäoline, et ka praegu vaevab Teid sama haigus.

Loe edasi

Pearinglus, survetunne peas

Tere.
2 kuud tagasi hakkasin esmakordselt tundma pearinglust ja iiveldust (mõnikord ka südame pekslemist), mis kestis lõunast peaaegu õhtuni ja kordus iga 1,5-2 nädala jooksul. Detsembri keskelt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil sellised sümptomid oleks põhjustatud kasvajast, siis need reeglina süvneksid ja ei kaoks. Mina pole ka päris õige arst Teile selles küsimuses nõu andma- peaksite pöörduma neuroloogi või neurokirurgi ...

Loe edasi

Jalg

Tere.
Mure selline.et mul parema sääremari on paistes ja valulik Põlvest kuni jalalabani kasutan valuvaigistit ja leoton 1000 geeli kolm korda päevas kuid kuidagi järgi ei taha anda.
Palviku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui selline turse tekkis järsku, võiks kahlustada süvaveeni tromboosi. Ka ülekoormus või lihaserebestus tulevad kõne alla. Põhjuse selgitamiseks peaksite end arstile näitama. Võib-olla piisab suhteliselt ...

Loe edasi

Kõhu probleemid

Tere! Olen 41 aastane naine ja mul on olnud aastaid probleeme seoses suuremal hädal käimine. Alakõhu piirkonnas on pidevad valud ja samas tunnen, et tahaks hädale minna. Aga kui lähen siis ei tule midagi. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem võiks olla tavalisest pikemas jämesooles, mis võib selle tõttu vahel pöörduda ja siis jälle tagasi pöörduda. See on vaid 1 hüpotees, mis võib aga ei pruugi tõsi olla. On ka teisi põhjuseid, kuid ...

Loe edasi

Sünnimärgi eemaldamine

Tere

Mul on olnud kaelal sünnimärk terve elu. See on 1mm nahast kõrgem ja umbes 3mm lai see oli nahaga ühte värvi ja selle sees oli must täpp mis minu meelest läks tumedamaks ajapikku. Elan ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sama küsimus juba teist korda - just vastasin.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: