Pikaajalised valude põhjus paremal pool kõhus 16.04.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Milles võivad seisneda kõhuvalu põhjused? Seotus sigmasooles asetsevate divertiiklitega?
Pikemaajalised, mitte pidevad valud parempoolses kõhuosas. Olnud soolesulgus (2004).
Neerukivitõbi 09.04.2018 (6mm), väljutus 14.04.18. Eelnevad neerukivid 2006 (kivi väljutus endoskoopiliselt) ja 2016.

Väljavõtted viimasest kompuutertomograafiast (seoses neerukiviga): paremas neerus on pais, mille põhjuseks kivi (6x5x4) kusejuha lõpposas. Vasaku neeru alapooluse karikates kolm 5 mm kivi.

Sigmasooles on üksikud, põletiku tunnusteta divertiiklid??

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Põletikuta divertikuloos valu andma ei peaks. Pigem võivad Teie valud olla seoses liitelise protsessiga kõhukoopas või neerukividest. Mitme patoloogia puhul on väga raske öelda, mis on konkreetse valu põhjus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tuim kõht

Märtsi alguses hakkasin paremal pool kõhus naba kõrval ca 5 cm kaugusel tundma kerget tuimust. Praeguseks on see tuimus muutunud häirivamaks. Nt kui pluus langeb kõhule, siis ma märkan seda tunnet. Teise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Uurida tuleks nii kaua, kuni põhjus käes. Alustada võiks ultraheli uuringust, kuna see on kõige lihtsam ja mugavam. Kui sellega põhjus ei selgu, tuleks teha ka kompuuteruuring.

Loe edasi

Valu kõhus

Paremal pool.. Puusa juures on valu.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui paari tunniga vaevused ei kao, peaks kutsuma kiirabi. Põhjused võivad olla seotud vahekorraga, kuid võib olla ka lihtsalt kokkusattumus.

Loe edasi

Valu paremal poole kõhus

Tere!
Mure selline, mul on olnud juba suhteliselt pikalt valu paremal pool puusakondi juures. Kõik algas kuskil Novembris, sai käidud perearsti juures kust saadeti haiglasse sealt aga öeldi, et on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teid nägemata ei julge ma küll Teie valude põhjust kinnitada ega ümber lükata. Kuna vaevused on kestnud juba kaunis pikka aega, oleks otstarbekas teha uuringud, soovitavalt gastroenteroloogi juures ...

Loe edasi

Pimesoole operatsiooni järgne valu

Mul eemaldati pimesool 3 päeva tagasi. Praeguseks on iga hommik ja õhtu, kui rohtu võtan, paremal pool õla juures selja pool väga tugevad ja teravad valud. Kas see on normaalne? Võtan küll valuvaigisteid, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale operatsiooni valude esinemine on kahjuks paratamatu. Aja jooksul peaksid need vaibuma. Kui aga ajas valu suureneb ja kaasneb ka palavik (üle 38), on põhjus pöörduda raviasutusse, kus Teid opereeriti ...

Loe edasi

Terav valu kõhus

Neerudest kuni paremale poole on terav valu ja temperatuur ei lange alla 37,5. Tunne on, nagu maksa all on midagi, mis valu teeb. Algul oli valu paremal pool neeru juures. P.S.tunne on nagu valu liigub ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu põhjus vajaks selgitamist - tegu võib olla neerudes, maksas, sapipõies. Peaksite pöörduma perearsti poole. Alustada võiks üldanalüüsidest ja UH uuringust.

Loe edasi

Valu kõhus

Eelmisel suvel tekkis järsku kõhtu valu, terve kõht oli valu täis. Oksendasin, kõht oli lahti, palavik 37,1
Äärmiselt paha oli olla, lamasin kaks päeva, ei söönud ega joonud. Ravimitest võtsin No-spa-d, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tehtud uuringutest Teie valu põhjus ei selgu. Vahel esineb selliseid valusid peale sapipõie eemaldamist, millele ühest põhjust ei leitagi. Kui ka plaanitud MRT uuringul ei peaks valu põhjus selguma, tuleks ...

Loe edasi

Valud kõhus

Tere.
Mul on selline küsimus, et mõned kuud tagasi hakkasid paremal pool alakõhus valud. Valud tekivad just füüsilisi pingutusi tehes, näiteks jooksmisel ning valu kiirgab ka paremaase munandisse. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

vaevalt põrnas uh-s leitud kolle on Teie parema alakõhu valude põhjus. Kui seostate seda füüsilise pingutusega, võiks olla tegu algava songaga, kuigi ilma nägemata on midagi kindlat raske öelda.
Kajavaene, ...

Loe edasi

Soolte probleem?

Tere! Olen olnud pikalt depressioonis - ca 4a, millega on kaasnenud igasuguseid hädasid, 2a tagasi oli selle tulemusena pärasooles põletik. Tehti uuring, rektoskoopia vist. Sel aastal on tekkinud probleem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega on Teie hädade põhjus seotud depressiooniga. Kõiki Teie vaevusi mingi konkreetse kirurgilise haigusega siduda pole võimalik, liiatigi kui uuringutel pole midagi leitud.

Loe edasi

Jälle pimesool või midagi...

Tere, mul on üks mure, millest ma aru ei saa. Asi on nimelt selles, et ca 12 aastat tagasi diagnoosis arst peale suurt kõhulahtisust mul pimesoolepõletiku, mis aga üpris kähku möödus ja soolikas on siiani ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks ei leidnud Teie kirjast ühtegi konkreetset küsimust - kirjeldasite ainult oma tundeid-valusid. Selline järskude tugevate valude esinemine ja minestustunne ei ole iseloomulikud apenditsiidile. Ka ...

Loe edasi

valud kõhus ja seljas

2005.a veebruaris tehti mulle sapipõie operatsioon. Kuu aega kannatan nüüd valude käes mis on paremal pool küljes ja naba piirkonnas.Valu kiirgab ka kubemesse ja selga(ristluudesse).Tehti uuringuid ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teile uuringutega ei osatud öelda milles on valude põhjus, siis mina vaevalt oskan Teid kirja teel millegagi oluliselt aidata. Soovitus on uuesti arsti poole pöörduda ja rääkida, et ravi pole aidanud. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: