Traumajärgne tüsistus. 10.01.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Umbes 10 kuud tagasi kukkusin jalgrattaga kruusateel. Alahuul seestpoolt igemetest kuni lõuaotsani lahti rebenenud. Paranes vaevaliset( puhastain peale igat söögikorda ja ka vahepeal). Peale paranemist tekkis lõua otsa pehme valulik moodustis ( 4cm lai). Küljelt vaadatuna nagu rippuv, päris inetu.
Kuhu ma peaksin pöörduma ja mis see võiks olla?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peaksite pöörduma näo- ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Sellised on olemas Tallinnas Põhja Eesti Regionaalhaiglas ja Tartus Taru Ülikooli Kliinikumis. See mis ripub on traumajärgne deformatsioon.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Traumajärgne paistetus

Tere,

Sain kukkumise tagajärjel trauma silma alla, oli ka väike haav mis ômbemist ei vajanud. Nüüd on sellest möödas ca 2,5 kuud ja silmaalune pôsesarna koha pealt endiselt turses ja tume. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

UH uuring luumurdu ei näita - selleks oleks vaja rö pilti. Kui on jäänud deformatsioon, siis võiks seda kahtlustada. tavaline põrutus ja haav peaksid selle aja peale olema juba paranenud.

Loe edasi

Paranematu (operatsioonijärgne) haavand jalal

Tere
...traumajärgne jala seisund pärast õnnetust 2007 aastal. Õnnetuse järgselt teostatud operatsioon oli esimene/viimane. Antud ajani olen saanud pereaesti poolt vastuseid, et kõik on parimas korrar, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult pildi vaatamisest on vähe, et konkreetseid soovitusi anda. Vaja oleks teada ka jala veresoonte seisundit. Kui tegemist on puuduliku arteriaalse verevarustusega, siis tuleks mingil moel seda parandada. ...

Loe edasi

Traumajärgne valu ja turse

Tere.
23.05 sattusin liiklusõnnetusse - jalgrattaga trenni tehes sõitis auto mulle ette. Autolt löögi saanud jalg on paranemas (nahavigastused ja puusa põrutus), kuid mu enda rattalt saanud jalg ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral turse on kahjuks paratamatu. Külmakompress trauma korral on kasulik 48 tundi - vädib verevalumi suurenemist. Edaspidi peaks siiski soojade kompressidega ravima - soodustab hematoomi resorbeerumist ...

Loe edasi

Traumajärgne valu

Kukkusin libedaga ja sain lihaserebendi üleval seljaosas vasakul pool ning käsi küünarnukist sirgeks ka ei lähe. Jopet selga ei saa, vaid läbi valu saan (selle rebendi tõttu), midagi eriti teha ei saa, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle kirjelduse järgi arvan, et Teie küünarnukist peaks tegema röntgenfilmi - ei saa välistada väikest murdu. Kui liigesesisest murdu õigeaegselt ei diagnoosi, võib see jäädava liigeskahjustuse põhjustada. ...

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

tere,
selline küsimus,et kas sünnimärgi eemaldamisest võib tromb tekkida.

Tänana

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et üldreeglina mitte. Kui aga tegu on väga suure sünnimärgiga, mille eemaldamise järgselt tekib haavapõletik on ka see tüsistus teoreetiliselt võimalik.

Loe edasi

Traumajärgne paistetus

Tere!

Mul probleem, mis sai alguse juba 8. juulil, nimelt sain üsna tõsiselt kassi käest randmeliigese piirkonda hammustada. Ligi poolteist kuud oli käsi liikumatult sidemes ja väga paistes. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Loomulik selline olukord ei ole, aga peale tõsist põletikku funktsiooni taastumine võib teinekord võtta kaua, iga kord täielikku funktsiooni taastumist ei pruugi saadagi, oleneb kahjustuse ulatusest. Tuleb ...

Loe edasi

Narkoos

Miks ei tohi enne narkoosi 6 tundi süüa ega juua?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mao täielikuks tühjenemiseks loetakse 6 tundi peale sööki. Täis maoga ei soovitata plaanilist operatsiooni teha, kuna oksendamise korral, mis võib narkoosirohtudest tekkida, on oht oksemasside aspiratsioonile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: