Peale pimesoole oppi 03.06.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,kas peale pimesoole oppi võib astuda seksuaalvahekorda?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Te ei täpsusta, kas tund, päev või nädal peale operatsiooni. Tund peale operatsiooni on ehk vara aga nädala pärast ei näe probleemi. Kui tahtmine on ja endale sellega haiget ei tee, siis mina ei näe vastunäidustusi ka varem- partner peaks olukorraga arvestama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesool

Pimesoole lõikus oli 01.03 ja kuni üleeilseni hakkas mul pimesoole koht, seal kus enne oppi jubedalt valutama, nii et oksendasin lausa ja kõhtu löövad täielikud valud. Valu korraks kaob ja siis tuleb tagasi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla põletikuga haava piirkonnas, aga ka liidetega haava alusi, mis põhjustab soolesulgust. Võiksite end kõigepealt näidata perearstile või kui see pole võimalik, siis pöörduma kas EMO-sse või ...

Loe edasi

Seedimine peale pimesoole operatsiooni

Tere, mul on selline probleem, et 6 päeva peale pimesoole operatsiooni on väljaheiteid on vähe ja need on helepruunid. Tahaks teada, kas see on normaalne või tuleks pöörduda arsti poole?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Operatsiooniga seoses olete kindlasri söönud tavapärasest vähem, sellest ka vähesem väljaheite kogus. Värvus sõltub toidu koostisest - liha muudab väljaheite tumedamaks.
Selle pärast arstile pöördumiseks ...

Loe edasi

Valu peale pimesoole oppi.

Tere, 3, oktoobril eemaldati mult mädane pimesool. Olin nädal aega haiglas sees kuna põletiku näitajad olid kõrged. 14. oktoobril avastasin, et haava nurgast immitseb vedeliku, sai siis emose mindud. Emos ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mädasest ussjätke põletikust paranemine võtab vahel aega. Haavast koevedeliku eritus peaks ükskord ise lõppema. Valud peaksid ka 2-3 nädalaga mööduma. Kui temperatuur on normis, siis paanikaks põhjust ...

Loe edasi

pimesoole operatsioon

kas 2 nädalat peale pimesoole operatsiooni võib tekkida iiveldus ja kõhulahtisus süües ükskõik milliseid toite. Mul on selline probleem, et jõin gaasilisemaid jooke ja sõin ja siis terve päeva midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla seotud operatsiooniga, kuid ei pruugi. Kui haigusnähud ise mööduvad, siis pigem ei ole operatsiooniga seotud.

Loe edasi

peale pimesoole operatsiooni toitumine

Kas peale pimesoole operatsiooni ma või ka mahlajäätist süüa ning mida veel võom süüa 1-2 nädalal?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üldreeglina peale apendektoomiat oleks vaja dieeti pidada vast 1-2 päeva, edasi võib süüa suhteliselt vabalt, tuleb vaid piirata korraga söödavaid koguseid ja vältida gaase tekitavaid sööke paari nädala ...

Loe edasi

Pimesool

Tere!
Käisin paar päeva tagasi pimesoole operatsioonil. Ei olnud veel lõhkenud, aga katsudes oli kõhus valus koht ja kirurg otsustas välja lõigata. "Laparoskoopiline apendektoomia" seisab haigusloo ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seljavalu võib olla ebamugavast asendist operatsiooni ajal, kui Te olite narkoosis. Lamada võite igas asendis, kuidas Teil vaid endal mugav on. Operatsiooni paranemist see ei sega. Menstruaaltsükli segiminek ...

Loe edasi

Pimesoole op menstruatsiooni ajal

Tere. Sooviks küsida, kas päevade ajal tehakse plaanilist pimesoole oppi? Ette tänades vastuse eest.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Menstruatsioon operatsiooni üldjuhul ei sega, kuigi vahel plaanilisi lõikusi selle tõttu siiski edasi lükatakse Teil võib endal olla peale operatsiooni ebamugav.

Loe edasi

pimesool aastate pärast

pimesoole op oli mul 8 a tagasi. küsimus võib olla rumal, kuid kas on teoreetiliselt või praktiliselt võimalik ,et peale suure raskuse tõstmist võib sool pimesoole koha pealt nö lahti minna? vs teisipidi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ei ole kuidagi moodi rumal. Armisong on täiesti olemas haigus, kuigi apendektoomia järgselt esineb üldiselt harva. Haav suletakse küll õmblustega aga hiljem liituvad koed armkoe moodustumisega. ...

Loe edasi

pimesool

Tere, kas peale pimesoole opi ja selle taastumist võib alles jääda seljavalu mida ennem ei ole esinenud ja tunda vehel pimesoole armi juures valu?
Ette tänades,
Liis

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Armi juures valu on mingi aja vältel paratamatu. Seljavalu võib olla tingitud lihtsalt tavalisest pikemas voodisviibimises. Otsest seost ma nendel asjadel näha ei oska. kahjuks Te ei kirjelda, kaua on ...

Loe edasi

Peale songa lõikust

Tere!
Olen 27 a ja käisin Jaanuaris kubemesonga operatsioonil. Kuna sond oli algav ja väike veelsiis operatsioon tehti ilma võrku kasutamata. Peale operatsiooni oli esimene nädal ikka väga valus. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegelikult päris normaalne selline valu peale songaoperatsiooni ei ole. Ilmselt on Teil õmbluse vahele jäänud mingi närvikiud, mis end nii kaua tunda annab. Põhjust end sportimisel tagasi hoida ei näe ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: