Põlve all muna 28.02.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Põlve all muna,vahest tekivad valud ,et ei saa magada ,vahes ei ole mitu kuud ja ss jälle valutab mitu tundi ennem magama jäämist.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pöörduma peaksite ortopeedi poole. Kirjelduse järgi on võimatu öelda, millega tegu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Muna naha all

Tere
Mul on rindkere all servas, kolmnurga all, silmaga nähtav ja käega katsudes tuntav muna. See tekkis umbes 10 aastat tagasi. Siiani pole see ei valulik olnud ega suuremaks läinud. Täna hommikul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma katsumata on raske öelda. Tegu võiks olla näiteks lipoomiga. Üldjuhul see aga valus ei ole. Soovitan näidata kõigepealt perearstrile.

Loe edasi

Muna

kõige ülemise selgroo lüli üleval kuklal (selgroo ülemisest lülist mõni millimeeter kõrgemal) naha all tugev muna, mis see on? ei valuta aga näpin seda tihti ja pigistanud ja on veidi valulikuks läinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite seda perearstile näitama. Ainult kirjelduse järgi ei oska selle muna päritolu öelda - võimalik, et tegu lihtsalt luulise kühmuga ja midagi haiguslikku ei olegi.

Loe edasi

Naha all muna

Tere !
Tahaksin küsida sellist asja,et mul on vasaku käe kolmanda sõrme naha all mingi väike muna, sooviksin teada mis asi see on ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei riski öelda. Tegu võib olla ganglioni või võõrkeha granuloomiga.

Loe edasi

muna kõrvalesta all

Muna kõrvalesta all. Ei lähe suuremaks ega valuta ka nagu pompoon seda teeb pikema aja jooksul. Et võimalik et mingi healoomulik rasvkasvaja. Ja mis vahe on rasvkasvajal ja pompoonil? Aitäh

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on kas rasvkasvaja või ateroom (rasunäärme tsüstkasvaja). Viimane võib minna põletikuliseks, mistõttu on soovitav eemaldada. Rasvakasvaja on rasva ülemäärane ladestumine mingisse piirkonda, pompoon ...

Loe edasi

põlv

Tere
Mul selline mure, et põlve juurde naha alla on tekkinud kaks väikest muna mis liiguvad naha all. Mis need olla võiksid? Põlves valu ei ole.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla nii lümfisõlmede kui ka healoomuliste kasvajaliste moodustistega, Täpsemaks määratlemiseks oleks vaja näha ja katsuda.

Loe edasi

Muna varvaste all

Algul parema jala päka all suure varba kõrval astudes valus muna, varbaid sirutades valu ja teine varvas nagu paistes, paar nädalat hiljem sama muna vasaku jala suure varba kõrval päka all. Paistes varvas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline muna võib olla põletikuline limapaun - tekib tihti nn hallux valguse (suure varba telg on pöia teljest väljapoole) korral. probleemiga peaks pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

"Muna" naha all

Avastasin seljalt ning käevarre pealt nahaaluse muna. Sooviks teada, mis asi see võiks olla ning millist ravi peaksin saama.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

nahaalune muna võib olla rasvkasvaja, olenevalt kohast, võib olla ka suurenenud lümfisõlm. rasvkasvajad eemaldatakse operatsiooni teel, suurenenud lümfisõlmed võivad tähendada paljusid haigusi, ravi väga ...

Loe edasi

Rindkerel muna

Tere
Minu elukaaslasel on rindkere all servas, kolmnurga all, silmaga nähtav ja käega katsudes tuntav muna. See tekkis tal umbes paar kuud tagasi. Palun infot, mis see olla võiks?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla kas kõhuseina song või mingi kasvaja, tavaliselt healoomuline lipoom. Selleks, et täpselt öelda, on vajalik patsienti näha ja katsuda.

Loe edasi

luumuna

Tere doktor!
Mul on põlve peal päris suur luust muna. Ta on seal olnud kuskil 10 aastat, aga nüüd hakkas valutama. Tahaksin teada, mis see selline on ja kas ma pean sellega operatsioonile minema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see muna Teile vaevusi põhjustab, siis ei näe ma teist võimalust, kui see eemaldada. Ilma nägemata ei oska ma küll öelda, millega on tegu.

Loe edasi

Schlatteri tõbi

Tere!
Kas seda haigust Eestis ka kirurgiliselt ravitakse? Kuna muna põlve peal on päris suur, siis segab see trennitegemist ja eriti põlvili olemist. Põlvili ei saagi praktiliselt olla. Lugesin, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et see on võimalik, kuigi põlve nägemata 100%-st garantiid ei saa anda. Peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: