Kas on tegemist pimesoole valuga ? 07.11.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Kasutasin täpsemalt seda meetodit, et vajutasin kolme näpuga paremale poole alakõhtu ning lasin järsku lahti, polnud mingisugust valu, aga õrnalt valutab just paremal pool alakõhu piirkonnas. Valu suundub vahepeal ka jalga ning munandite piirkonda. Kas tegemist võib olla pimesoole valuga?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Võib olla ka pimesoole valu. Endale õiget diagnoosi panna on ka arstil väga raske. Soovitan ikkagi näidata end perearstile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Peale pimesoole oppi

Tere,kas peale pimesoole oppi võib astuda seksuaalvahekorda?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Te ei täpsusta, kas tund, päev või nädal peale operatsiooni. Tund peale operatsiooni on ehk vara aga nädala pärast ei näe probleemi. Kui tahtmine on ja endale sellega haiget ei tee, siis mina ei näe vastunäidustusi ...

Loe edasi

Paremas käes on valu käe liigutamisel

Peale eaka ema tõstmist hakkas parem käsi valutama liigutamisel. Valutama hakkas järjest rohkem. Kas tegemist võib olla kasvaja siirdega käe lihastes?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna Te ei maini, et Teil oleks kuskil diagnoositud kasvaja, siis metastaatiline protsess käes on vähetõenäoline. Pigem on tegu lihaste ülekoormusest/venitusest tingitud valuga.

Loe edasi

Pimesoole operatsioon

Tere,
Mõned päevad pärast laparoskoopilist pimesoole operatsiooni vahetades plaastreid avastasin, et naba juures üleval pool on kõhu peal väike mulgustus, naha pind ei ole ühtlane. Kas see on normaalne? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa päris täpselt aru, milles küsimus. Kui asi on mingis defektis õmbluste vahel, siis see taastub kindlasti.

Loe edasi

Pimesoole op

Tere, mind huvitab pimesoole op. Kas seda tehakse ka ilma pimesoole põletikuta, et vältida pimesoole põletiku teket? Ning kas see maksab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina ilma põletikuta "pimesoole" operatsioone ei teha. Apenditsiidi kahtlusel vahel siiski ussripik eemaldatakse, kui ei saa välistada seal põletiku esinemist.

Loe edasi

Pimesoole op ja ujumine

3-lm nädalat tagasi oli pimesoole operatsioon. Kas võib minna juba ujuma?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti võite, isegi soovitav.

Loe edasi

Valu peale pimesoole operatsiooni

Tere! 21.juulil ehk siis pea 2 kuud tagasi tehti mulle pimesoole op. Nüüd paar nädalat on aeg-ajalt tunda valu selle haava kohas (kõhus sees siis). Valu tekib, kui toimetan aktiivsemalt (koristan, käin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi liidete valusse hästi ei usu - see võiks olla natuke teise iseloomuga, põhjustades kõhupuhitust ja oleks seostatav söömisega. Pigem on tegu haavas toimuvate protsessidega, armkoe formeerumise ...

Loe edasi

Kas pimesoole põletik?

Kuidas ma saan aru et pimesool on põletikus? Mul on vasakult poolt väga valus, süda ka natuke paha. Valu on vahepeal väga hull

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiit tüüpiliselt algab ebamäärease valuga kas üla või kogu kõhus, võib olla kerge iiveldus, oksendamine. valu kestes ca 4-8 tunni möödudes likaliseerub see tüüpilisse kohta paremal allkõhus. Kuna ...

Loe edasi

pimesool

oleks selline küsimus kuidas arusaada et pimesool valutab .all paremal pool on aegajalt valud .veetses on need valud kohati kõige teravamad õhtul pikali heites on ka teravad torked .kas on midagi mida ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiidi puhused valud on pigem närivad tuimad, kui torkivad. ka ei tohiks apenditsiidi valul olla seost sooletühjendamisega.
Apenditsiidi puhune valu algab enamasti pikkamööda. Algul inimene ...

Loe edasi

mure pimesoole pärast

Tere!
Täpselt poolteist aastat tagasi opereeriti mul välja pimesool, mis oli juba lõhkeda jõudnud. Nüüdseks peaks justkui kõik juba korras olema, aga ikka käivad aeg-ajalt teravad valud (võrreldav ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti pole see normaalne, kui inimesel on mingid vaevused. Iga operatsiooni järgi jäävad inimesel kõhukoopasse liited, eriti veel siis, kui tegu pn kõhukelme põletikuga nagu Teil oli. Kui aastaga pole ...

Loe edasi

Proovid enne operatsiooni ?

Tere, sooviksin informatsiooni, kas enne planeeritud pimesoole operatsiooni (kui tehakse kõik võimalikud proovid) kas tehakse ka HIV test? Nimelt tahan, teada seda sellepärast, et kahtlen oma partneris.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina HIV testi ei teha. Selle tegemiseks peaksite ise initsiatiivi näitama, s.o. paluma selle tegemist. Usun, et sellest ei keelduta.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: