Valu sääres 04.09.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Mu parem jalg valutab. Näha ei ole midagi. Ainult valu. Kas tegemist võib olla veenipõletikuga? Kuna viibin neli kuud kodust eemal, siis mida saaksin teha valu leevendamiseks?
Ette tänades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Veenipõletiku puhul võiks olla midagi näha - turse, punetus. Pigem võiks olla tegu närvivaluga. Ainult sellise kirjelduse järgi midagi detailsemat öelda on raske. Võiksite võtta valuvaigisteid ja esimesel võimalusel näidata end arstile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

rasvkasvaja

Tere

Minul on reumatoidartriit ja nüüd on tekkinud rasvkasvaja kaelapiirkonda , kas mulle võib operatsiooni teha.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võib küll.

Loe edasi

Raseduse ajal ripub tupe juures midagi

Tere. Mul selline probleem, et jäin hiljuti rasedaks ja viimastel päevadel olen märganud, et tupeaugu juures või tupeaugust ripub midagi. Kas on põhjust muretsemiseks?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite end näitama günekoloogile. Seoses rasedusega on nagunii vajalik end arvele võtta.

Loe edasi

Hüppeliiges

Vigastasin 12.04 rattaga kukkudes hüppeliigest. Mind toimetati traumapunkti ning lubati kodusele ravile. Tänase päeva, 23.04, seisuga on ilma ortoosita jalale toetumine endiselt valulik ning ka ortoosiga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem ortopeediline, mina vaid üldkirurg.
Eeldan, et rötgenis luuvigastust ei olnud. 2 nädalat traumast möödas - mingi paranemine peaks olema märgatav. Alati ju tahaks, et paranemine läheks ...

Loe edasi

Põrutus

Kukkusin 1,5 kuud tagasi taburetilt rindkerega vastu parketti. EMO-s ei käinud, võtsin paar nädalat valuvaigisteid, et saaks köhida ja hingata. Ümber rindkere oli valu. Kuu hiljem hakkasin uuesti võimlema ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Raske öelda, kas 1 kuud peale traumat tekkinud vaevused on üldse traumaga seotud - võivad olla , aga ei pruugi. Võimalik, et tegu valuvaigistite võtmisest tingitud maovaevustega. Vajaksite uuringuid. Soovitaksin ...

Loe edasi

Trombi oht?

Tere! Mul on vasakul labajalal traumast tingitud närvikahjustused (varbaid peaaegu ei tunnegi). Kuskil poole aasta eest hakkasid valud veresoonte juures. Eeldan, et tegemist võib olla juba minu niisama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie esitatud kaebused ei viita trombiohule. Konkreetne närvikahjustus vereringe olukorda halvendada ei tohiks.

Loe edasi

Valud vasakul pool põrna ümbruses

Tere. Mul hakkasid tugevaid valud vasakul pool põrna ümbruses ja sellega kaasnevad ka minestamis hood. Mingi 5 a. Tagasi tehti ultraheli uuring ja öeldi et põrna on nirmust suurem ja kui valu ei tee on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie kirjelduses ei ole mulle küsimust. Kui Te ootate minult diagnoosi, siis kahjuks pole see võimalik. Kui arstid, kes on Teid näinud ja tegelenud, pole midagi leidnud, siis minul ainult nende andmete ...

Loe edasi

Valud vasakul pool põrna ümbruses

Tere. Mul hakkasid tugevaid valud vasakul pool põrna ümbruses ja sellega kaasnevad ka minestamis hood. Mingi 5 a. Tagasi tehti ultraheli uuring ja öeldi et põrna on nirmust suurem ja kui valu ei tee on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi ei oska Teid aidata - pole ühtegi konkreetset küsimust. Kui need arstid, kellega olete EMO-s kokku puutunud, pole Teie probleemile lahendust leidnud, siis mina vaevalt oskan Teid ...

Loe edasi

Veenilaiendite operatsioon

Nädal aega tagasi käisin veenilaiendite operatsioonil. Tehti paremal jalal kohaliku tuimestusega.

Alguses arst ütles, et teeb ka ultraheli enne oppi, aga õpi päeval ta seda ei teinud. Seega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik, mis kirjeldate, on operatsioonijärgselt loomulik kulg. Ultraheli tegemine primaarvarikoosi puhul midagi väga olulist diagnostikale ei lisa - operatsioon toimub ühtemoodi. Retsidiivvarikoosi puhul ...

Loe edasi

Kardia puudulikkuse operatsioon

Tere. Kardia puudulukkuse kohta tehakse ka operatsioon. Operatsiooni kohta lugesin (internetist), et pärast kardia operatsiooni ei ole inimene enam võimeline oksendama. Kas see vastab tõele? Kui sellisel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie informatsioon vastab tõele - peale reflukshaiguse raviks tehtud operatsiooni muutub oksendamine ja röhitsemine raskeks, kui mitte võimatuks. Oksendamine on organismi kaitsereaktsioon, et vabaneda ...

Loe edasi

Tsüst põlveõndlas

Tere.13 aastasel lapselapsel põlveõndlas tsüst aegajalt umbes iga 6kuu tagant valulikud muhud säärel vahel isegi varvasteni lõõb valu,Kas mingit muud ravi ei ole kui valuvaigistid ,isegi need ei aita ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Põlveõndla tsüst ja muhud säärel omavahel seotud ei ole. Põlveõndla tsüst viitab põlveliigese probleemile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: