Maksatsirroos 29.01.09 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

sooviksin teada, kui inimesel on maksatsirroos arenenud alkoholi kurvitarvitamisest, kas ka temale siirdatakse uus maks. Või haiguse tekkepõhjuste pärast liigub ta järjekorras tahapoole? Või kuidas see on? Ehk ma üldse eksin. Gairi

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Alkoholi tarvitamise järgselt tekkinud maksatsirroosi puhul erinevates riikides on suhtumine erinev. Paljudes riikides alkohoolikutele seda ei teha, kuna on nähtud, et need inimesed joovad ka oma uue maksa tsirroosi. Samal ajal on alkohoolse maksatsirroosi puhul siirdamise tulemused suhteliselt kõige paremad, kui välistada jätkuv alkoholi tarvitamine. Eestis on maksasiirdamist tehtud vähe, minu teada alla kümne. Kuidas on meil järjekorra pidamine, tuleks küsida Tartus dr. Toomas Väli käest

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Maksatsirroos

Tere palun antke nõu mida ja kuidas käituda?mu vanemal vennal (46a) on maksatsirroos ta on üleni kollane pole ühtegi eletat kohta kannab mähkmeid käia ei suuda ja söök alla ei lähe kas on võimalusi kõike ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lõppstaadiumis maksa tsirroos on ravitav vaid maksa siirdamisega. Sellises seisus, nagu Teie kirjeldate, on minu hinnangul tema allesjäänud elu mõned kuud. Ilma patsienti nägemata ja tagapõhja tundmata ...

Loe edasi

Vennal Maksatsirroos ei tea kas alkoholist või C hepatiidist

Tere!
Mul venna algasid probleemid u 3 kuud tagasi seede häired nägu hall kahvatu eelnevalt tarbis alkoholi 3- 4 krda nädalas mitte maani täis kuid siiski .see selleks võttis magne b 6 t terve kuuri ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kogu edastatud informatsiooni alusel võib oletada, et Teie vennal on maksa tsirroos. Selle tekkes on roll mõlemal teguril - nii alkoholil kui ka C hepatiidil. Kui tsirroosiga kaasneb juba kollasus ja vee ...

Loe edasi

Maksatsirroos

Tere!
Selle aasta alguses hakkas kaduma abikaasal (tema andmed on kirjas) isu, kõik toit oli hapu, peale magusa. Ka kõrvad hakkasid kumisema, nagu oleks lennukis. Sellega kaasnes ka , et ta ei saanud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alkohoolne maksatsirros on väga raske haigus. Olenevalt haiguse astmest, võivad muutused olla taaspöördumatud - maksakude on asendunud sidekoega. Selle haiguse ravi ei ole väga efektiivne ja kui toimib ...

Loe edasi

Hemorroidid

Tere. Umbes 1 kuu on päraku ümber olnud tugev sügelus peale WC-s käimist. Veritsust pole, ainult WC- paberil õrna vere täppi märganud. Koduarsti ABC-d lugedes seostan seda sügelust hemorroidiga ja veel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroidid võivad olla ka iseseisva haigusena ilma mingi maksapatoloogiata. Maksapatoloogia väljalülitamiseks saaks teha maksa funktsionaalsete näitajate analüüsid ja UH sonograafia maksa struktuuri hindamiseks. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: