sissekasvanud varbaküüs :(( 07.10.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline mure, et varbaküüs on sissekasvanud. Käisin arsti juures.. ja seal öeldi, et ma seda liigliha iga õhtu lükaksin ja pärast seda Duafilmiga määrida. Määrisin ära, hästi kõvasti hakkas kipitama ja 2-3 minuti pärast läks see koht valgeks. Mul on see mure juba 2 aastat umbes olnud. ja 2-el esimesel korral lõigati küüs ära, aga ikkagi kasvas sisse. Ausalt öeldes mul pole enam lootust. Ja selle liigliha lükkamine nö on liiga valus, et ma ei suuda seda korralikult teha. Ma teen kõvasti sporti ka, siit küsimus: kas trennitegemine häirib varbaküüne korraliku väljakasvamist? ..ja kui häirib, siis see tähendab seda, et ma olen peaaegu 1 aasta spordist eemal? minu jaoks tähendab see peaaegu kui ilma jalgadateda olemist. Kas tõesti see on nii suur probleem? Palun kommenteerige. Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sissekasvanud küüned on probleem paljudele - ei tapa aga elada ka ei lase. Turse ja hüpergranulatsiooni (liigliha) tõttu küünelooz muutub kitsaks ja küüs ei mahu enam küüneloozi ära. Ainult küüne eemaldamine seetõttu ei aitagi probleemi lahendada. Vajalik on küünemaatriksi osaline eemaldamine, mille tagajärjel küüs jääb kitsamaks ja hakkab loozi mahtuma. Paratamatu on ravi korral teha sporditegemises 2-3 nädalane paus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu Kõhus

Tere. Mul on 3 päeva juba väga ebameeldiv ja suhteliselt tugev valu kõhu piirkonnas paremal pool just nagu roiete all täpselt ja üle ei lähe.Kõhtu sealt sisse vajutades on valus selline ja vastik tunne. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parempoolne roietealune valu on kõige sagedamini seotud sapipõiega, kõne alla tulevad ka mao ja kaksteistsõrmiku probleemid. Kui valu ei kao, soovitab igal juhul perearsti poole pöörduda.

Loe edasi

Pikaajaline valu põlveliigeses

Põlvevalu jätkub pikaajalisest ravitsemisest hoolimata. Perearst saatis kirurgi vastuvõtule, sinna sai aja kiiremini kui ortopeedi omale (põlv oli hetkel turses) ja palus teha uue röntgeniülesvõtte. Eelmine ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olen üldkirurg, siis ei pea end selles küsimuses eksperdiks.
Tegu on ortopeedilise või reumaatilise probleemiga. Nende vahetegemiseks oleks vaja
rohkem informatsiooni. MRT on vajalik, ...

Loe edasi

Haav keele peal

Tere!
Noa pealt hakkas kreem põrandale kukkuma ja automaatselt refleksist tõmbasin ma selle keelega ära. Kahjuks aga lõikasin veidi keelde. Tegu pole haavaga vaid väikese kriimustusega keele otsas. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suus haavad paranevad kiiresti - nädalaga. Süüa võite mida tahate. Peale sööki soovitav suu loputamine suuloputusvedelikuga - saadaval apteegis.

Loe edasi

PÕLVE VALUD

Tere!
Paar aastat tagasi oli põlveoperatsioon, trauma tagajärjel olid põlvesidemed katki, kõige jämedam nendest tuli uuesti nn üles ehitada. Nüüd aga on juba kuu aega, kus on tekkinud meeletud valud, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda sama arsti vastuvõtule, kes Teile operatsiooni tegi. Distantsilt ei oska kuidagi aidata, kuna pole ka selle eriala -ortopeedia- mees, olen vaid üldkirurg. Seniks soovitan kanda ortoosi ...

Loe edasi

seletamatud valud

Tere mure selline et Detsembris algasid närivad valud paremas küljes-käisin soomes arsti juures tehti kopsupilt-kõik näis korras, paarnädalat hiljem hakkas imelikult nina pressima vahel ka vasakut põske. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühegi minule teada oleva kirurgilise haiguse alla Teie hädad ei mahu - ninas, põses, kurgus, rinnakus valu ja ebameeldivus, lisaks veel kõhuhädad. Soovitaksin teha veel kompuuteruuringu. Kui ka see ei ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere! Mul on olnud juba nädal aega kõhuvalu vasakul puusa kondi juures. Nüüd paari päeva jooksul on valu edasi läinud ka kopsudesse ja südamesse. Varasemalt hakkas peale söömist valutama, aga hetkel on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi pole võimalik diagnoosida. vajaksite uuringuid. Soovitan pöörduda perearsti poole.

Loe edasi

Käte suremine

Tere

Tänan vastuse eest!
5- aastat tagasi sattusin kopsuga emosse ja sealsed arstid tuvastasid ühtlasi ka insudi.
Käisin perearsti juures kes suunas mind Rapla neuroloogi juurde, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin Teil uuesti neuroloogi poole pöörduda.

Loe edasi

Kopsudes fibroos

Eelmine aasta opereeriti neerukasvaja, käisin kompuutris, arstini aega kuu, uuriksin mis tähendab Kopsutippudes fibroosi. Muidu oli kompuuter korras, koldeid ei olnud. Mul on juba aasta aega kuiv köha, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Fibroos tähendab sidekoestumist. Põletike tagajärjel kopsukoes tekkinud tihenemised/fibroos, mis erinevalt kopsukoest laseb rö-kiiri halvemini läbi. Midagi katastroofilist selles kirjelduses ei sisaldu ...

Loe edasi

Käte veresoonkond

Tere!
Oskate nõu anda, millist ravimit kasutada paremaks vereringluseks kätes?
Viimastel aastatel kui rohkelt füüsilist tööd teen surevad käed puhkeseisundis välja ja hakkavad valutama, eriti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Käte suremine pole reeglina seotud vereringehäiretega, vaid hoopis närvihädadega. Erinevalt jalgadest, kahjustuvad käte veresooned ateroskleroosist vähem. Käte suremise taga on enamasti närvide kompressioon. ...

Loe edasi

Anaalfistul

Diagnoositi anaalfistuul (ei ole enam äge ca pool aastat), väidetavalt ei ole sügav. Tehti uuringud ultraheli jne. Pandi kirja operatsioonile - lõikus üldnarkoosi all.

Internetis reklaamivad ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Anaalfistuli operatsiooni saab teha ka lokaalanesteesias, kuid kindlasti on see mugavam üldnarkoosis nii patsiendile kui ka kirurgile. Fistulite raviks on tõesti mitmeid võimalusi, laseri kasutamine vaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: