sissekasvanud varbaküüs :(( 07.10.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline mure, et varbaküüs on sissekasvanud. Käisin arsti juures.. ja seal öeldi, et ma seda liigliha iga õhtu lükaksin ja pärast seda Duafilmiga määrida. Määrisin ära, hästi kõvasti hakkas kipitama ja 2-3 minuti pärast läks see koht valgeks. Mul on see mure juba 2 aastat umbes olnud. ja 2-el esimesel korral lõigati küüs ära, aga ikkagi kasvas sisse. Ausalt öeldes mul pole enam lootust. Ja selle liigliha lükkamine nö on liiga valus, et ma ei suuda seda korralikult teha. Ma teen kõvasti sporti ka, siit küsimus: kas trennitegemine häirib varbaküüne korraliku väljakasvamist? ..ja kui häirib, siis see tähendab seda, et ma olen peaaegu 1 aasta spordist eemal? minu jaoks tähendab see peaaegu kui ilma jalgadateda olemist. Kas tõesti see on nii suur probleem? Palun kommenteerige. Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sissekasvanud küüned on probleem paljudele - ei tapa aga elada ka ei lase. Turse ja hüpergranulatsiooni (liigliha) tõttu küünelooz muutub kitsaks ja küüs ei mahu enam küüneloozi ära. Ainult küüne eemaldamine seetõttu ei aitagi probleemi lahendada. Vajalik on küünemaatriksi osaline eemaldamine, mille tagajärjel küüs jääb kitsamaks ja hakkab loozi mahtuma. Paratamatu on ravi korral teha sporditegemises 2-3 nädalane paus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Mao sopistus kõhu vahelihasse,mis aitaks

Magu sopistanud kôhu vahelihasesse

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui valu on põhjustatud vahelihase songast, siis peaks abi olema nn. maokaitserohtudest. See on ka indikaator, et valu on just sellest põhjustatud.
Konservatiivsetest meetmetest tuleks proovida ...

Loe edasi

Peale sapipõie operatsiooni

Tere!4 päeva tagasi eemaldati sapipõis laparoskoopiliselt.Nüüd mitmes päev suu kuivab ja samas on ka kibe maitse suus.On see kuidagi seotud sapipõie operatsiooniga?toitun nagu soovitati-vähe ,lahjat ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellistes aistingutes midagi ebatavalist ei ole. Kui temperatuur on normis ja iga päevaga valu väheneb, siis tuleb anda organismile aega uue situatsiooniga kohaneda.

Loe edasi

Maksarebend

3 päeva tagasi juhtus õnnetus, mille tagajärjel tekkis maksarebend. Operatsiooni ei tehtud. Olin kaks päeva haiglas ja siis lasti välja. Öeldi, et nädal kuni kaks füüsilist tööd teha ei tohi.
Kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Maksa rebendi paranemine ilma operatsioonita on parim variant. Oht on kuni kuu aja jooksul sekundaarseks verejooksuks. Soodustavad seda liiga agar füüsiline tegevus, ka minimaalsed traumad, kukkumised. ...

Loe edasi

Pahkluu

Tere, nimelt juhtus nii, et trennis(tennises) lõin kogemata reketi otsaga vastu pahkluud. Mitte kyll vãga kõvasti, aga valu oli tunda. Nüüd paar tundi hiljem on hakanud valutama see punkt, kuhu löök tuli. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Iga trauma põhjustav valu - ikkagi kudede vigastus. Mehhanismi arvestades midagi hullu olla ei tohiks. 2 päeva võiks külma peale panna, edasi soojendavad/valuvaigistavad salvid.

Loe edasi

Muna kõrva taga

Tere, umbes kaks kuud tagasi tegi mu lõualuu kraksu. Kõrva tagant, lõualuul on naha-all paista väike muna, see kaob vahest ja tuleb tagasi, ja siis kui ta on jälle suuremaks läinud, siis sõrmega katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata/katsumata ei oska midagi arvata. . Kõigepealt peaksite näitama perearstile, kes siis otsustab, kas Teie probleemi saab lahendada üldkirurg või vajate kitsama spetsialisti- näo-ja lõualuu ...

Loe edasi

Pidev valu liigestes

1995 a oli autoavarii. Hüppeliigesest alles 1/3 ja see on väljapoole kaldega. Raviarst oli dr Nõmm Regionaalhaigla luu-ja liigese septilise kirurgia osakonnas. Hüppeliigesest ülespoole 10 cm luu puudus. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie põlvede probleem võib olla seotud õlavaluga, kuid võib ka mitte olla. Reumaatiliste liigeshaiguste korral on iseloomulik just paljude liigeste haaratus. Arvestades aga Teie varem läbitehtud traumat, ...

Loe edasi

Põlved

Tere!
Mul on suur probleem põlvedega. Olen käinud 3 aastat tagasi operatsioonil ACL ja menisk, nüüd kuna mangisin vahepeal jälle korvpalli on probleemid tagasi, käisin ortopeedi juures, sain uuel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale ortopeedi poole pöördumise ei oska Teile kahjuks midagi soovitada, kuna olen pelgalt üldkirurg. Kahjuks pole alati arsti vastused meile sobivad aga nendega tuleb leppida. Kui puudub usaldus konkreetse ...

Loe edasi

Endoproteesitud

Millega on tegu?
9.mail hakkas parem põlv naksuma ja valu tegema, just sellist valu, missugust pole varem olnud. Jalale astuda ei saa. Mainin ära, et 1995 sai ühe põlve ja 2005 sai teise põlveliigesed ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja endoproteesimise küsimustes kindlasti mitte spetsialist. Ka pole ilma rö-filmi nägemata võimalik asjalikku nõu anda. Teie endoproteesid on juba 24 ja 14 aastat vastu pidanud, mis tähendab ...

Loe edasi

mul tekkis järsk valu paremasse külge roiete alla.nüüd püsti on normaalne olla aga pikali heites on valus.

mul tekkis järsk valu paremasse külge roiete alla.nüüd püsti on normaalne olla aga pikali heites on valus.
Millest selline valu paremas küljes roiete all.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Aevastamise käigus võib tekkida lihasrebend.

Loe edasi

Maksas muutumine

Mis tähendab ultrahelis.kui vaadati.et maksas parem sagar ebaühtlase kajastruktuuriga m5õdetuna MC 9.52 cm? Koldelist leidu pole. 3 kuud tagasi oli korras. Perearst 2 nądala pärast alles.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ebaühtlane struktuur eeldab, et maksakoe sees on sellest ultraheli jaoks erinevalt läbitavaid koeosiseid - kas side või rasvkoe elemente. UH-ga hindamine on siiski kaunis subjektiivne ja sellest väga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: