sissekasvanud varbaküüs :(( 07.10.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline mure, et varbaküüs on sissekasvanud. Käisin arsti juures.. ja seal öeldi, et ma seda liigliha iga õhtu lükaksin ja pärast seda Duafilmiga määrida. Määrisin ära, hästi kõvasti hakkas kipitama ja 2-3 minuti pärast läks see koht valgeks. Mul on see mure juba 2 aastat umbes olnud. ja 2-el esimesel korral lõigati küüs ära, aga ikkagi kasvas sisse. Ausalt öeldes mul pole enam lootust. Ja selle liigliha lükkamine nö on liiga valus, et ma ei suuda seda korralikult teha. Ma teen kõvasti sporti ka, siit küsimus: kas trennitegemine häirib varbaküüne korraliku väljakasvamist? ..ja kui häirib, siis see tähendab seda, et ma olen peaaegu 1 aasta spordist eemal? minu jaoks tähendab see peaaegu kui ilma jalgadateda olemist. Kas tõesti see on nii suur probleem? Palun kommenteerige. Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sissekasvanud küüned on probleem paljudele - ei tapa aga elada ka ei lase. Turse ja hüpergranulatsiooni (liigliha) tõttu küünelooz muutub kitsaks ja küüs ei mahu enam küüneloozi ära. Ainult küüne eemaldamine seetõttu ei aitagi probleemi lahendada. Vajalik on küünemaatriksi osaline eemaldamine, mille tagajärjel küüs jääb kitsamaks ja hakkab loozi mahtuma. Paratamatu on ravi korral teha sporditegemises 2-3 nädalane paus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Päraka valulikkus

Tere,et selline delikaatne lugu..
Avastasin hommikul istutes päraka valulikkuse,katsudes oleks nagu mingi lisatükk seal ja kui kõvemini köhida lööb ka valu sisse,samas pidevat valu pole,aegajalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi sobiks hemorroidaaltromboosile. Alustama peaksite kindlasti perearstist, kes siis vajadusel suunab kirurgile. Varajane trombi eemaldamine kiirendab paranemist.

Loe edasi

Küüs jäi auto ukse vahele

Jätsin kuu aega tagasi oma sõrme auto ukse vahele. Kuna olen rase siis mulle rö.pilti ei tehtud ja tundub, et luu katki pole. Arst arvas et katki võib olla sõrme ots, aga see kasvab ise kinni. nüüd olen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite oma sõrme näitama kirurgile. Võimalik, et vana küüs tuleks eemaldada, et uuele ruumi teha.

Loe edasi

varbavalu

Tere.
Teine varvas sai suvel vigastada, väike puukild tekitas väiksese haava . See läks vihaseks ja varvas paiste, panin peale kompressi, paitstetus ja punetus taandus, paari päeva pärast kordus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu põhjuseid võib olla erinevaid - verevarustuse puudulikkus, liigese põletik, pehme koe infektsioon. Ilma nägemata nende vahel vahet teha pole võimalik. Soovitan näidata perearstile.

Loe edasi

Munad või kühmud vasakul jalal

Tere!Mul on küsimus minu kühmude kohta vasakul jalalabal,algselt (juba aastaid oli mul üks väga terav kont vasakul jalal,tegi valu ja isegi ei saanud teatuid kingi kanda,hiljem tekkisid sinna vesised kühmud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla kahte sorti asjaga - kas limapauna põletiku ehk bursiidiga või ganglioniga ehk kooljaluuga. Operatsioon on ainuke võimalus neist vabanemiseks, kuid ka siis on retsidiivi võimalus.

Loe edasi

Nabasong

Tere. Kaks aastat tagasi käisin nabasonga operatsioonil. Pärast operatsiooni tundus, et kõik on korras. Aga nüüd tunnen, et vasakusse külge koguneksid nagu soolikad, sellell küljel ei saa magada. Kohati ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas tegu on songa retsidiiviga või mitte, pole ilma läbivaatuseta võimalik otsustada. Kui ultraheli retsidiivi ei leia, on siiski retsidiiv vähetõenäoline. Täpsem oleks kompuuteruuring. Kui Teil songaoperatsioon ...

Loe edasi

Mesenteriaalne song??

Tere! Läksin suurte kõhuvaludega haiglasse ja mul avastati haruldane haigus mesenteriaalne song. Aga ma ei leia kuskilt internetis infot selle haiguse kohta?? Sain muidugi ka saatekirja teie juuurde 25oktoober ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõiste mesenteriaalne song all võib mõista erinevaid asju ja seda terminit tavapraktikas ei kasutata. Ilmselt on tegu sisemise songaga, mida väljast ei näe. 25. oktoober on ju õige pea - ehk siis uuringute ...

Loe edasi

Neelasin keeleneedi palli alla kas see ohtlik

Tere! Selline mure et neelasin kogemata keeleneedi palli alla koos söömise käigus kas see on ohtlik ??

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See ei ole ohtli - tuleb loomulikke teid pidi välja.

Loe edasi

ennmiski rebend vesi põlves

ennmiski rebend vesi põlves kas laserravi on soovitav seni kui vesi põlves

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg. Küsimuse peaksite esitama ortopeedile või füsioterapeudile - ennast ei pea sellel alal kompetentseks.

Loe edasi

Katkine sünnimärk

Tere, igastahes üks nädal aega tagasi vigastasin sügades oma sünnimärki,jooksis verd ning panin otsekohe plaastri peale. Nüüd on nädal aega hiljeb veerand sellest tumedam kui teine osa.Mis peaks tegama.Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui sünnimärk jääb ette ja saab vigastada, võiks selle eemaldada. Kui see oli esmakordne vigastamine, siis midagi ohtlikku selles ei ole. Tuleb lihtsalt jälgida ja hoiduda uutest vigastustest.

Loe edasi

Tere

Tere mul on selline küsimus. Pärakas natuge sees pool mingi roosakas nahavärvi või kollakas punn ei saa aru valguse käes aru eriti ,ei valuta ega midagi ei ole valus ,kui venitan pärakut laiemaks siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See valutav punn võiks olla väike nahamädanik. Anaalkanali moodustis võiks olla hemorroidaalne naharipats - soovitan näidata perearstile - diagnoosimiseks on vajalik ka katsumine.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: