põletik peale kapslivigastust jalal 18.02.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

väänasin välja jala ning see pandi kuuks ajaks kipsi. tegu pidi olema hüppeliigese juures oleva kapsli vigastusega, jalga soovitati hoida ülalpool. tekkis verevalum mis pidi olema tavaline, kuid nüüd on jalalaba peale, varvastest natuke allpool tekkinud suur punane laik - paistetus. millest see võis tekkida ja kuidas tuleks käituda?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Punane laik peaks olema verevalumi tagajärg. Algul verevalum oli sügavamates kudedes, hiljem vaju see allapoole ja muutub ka pindmiselt nähtavaks. paistetuse vastu aitab kõige paremini anda jalale rahu ja hoida võimalikult palju kehast kõrgemal.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tere, Lapsel 13 astane on põlvest natuke allpool muhk käisime traumapunktis kus öeldi et hüppeliigese põletik,Aga nüüd on juba paar nädalat möödas ja muhk pole kadunud valu enam pole kuna hoiame pidevalt külma kotti ja jääkremi jalal,

Muhk põlve all
Lapsel 13 astane on põlvest natuke allpool muhk käisime traumapunktis kus öeldi et hüppeliigese põletik,Aga nüüd on juba paar nädalat möödas ja muhk pole kadunud valu enam pole kuna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe Teie pöördumises küsimust. Ilma nägemata ei julge traumapunktis pandud diagnoosi ei kinnitada ega ümber lükata. Külma aplikatsioonist võiks loobuda. Soovitaksin pöörduda (laste)ortopeedi vastuvõtule ...

Loe edasi

kips jalal

Tere,

mul on selline mure et kaisin tana karkudega oues aga kips mis oli soki sees sai vihma ja nuud on ta pehme! kas ta kuivab ise ka nuud ara või pean laskma uue panna?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kipsi ülesanne on vigastatud koha liikumatuks muutmine. Kui kips sai märjaks ja peale kuivamist ta seda funktsiooni enam ei täida ja jalg loksub sees, peaks tegema uue kipsi. Pidage arstiga nõu - äkki ...

Loe edasi

Jalaluumurd

Tere

Murdsin hüppeliigese juures mingid luud, tehti opp ja pandi 2 plaati ja poldid sisse. Operatsioonist on hetkel möödas 5 nädalat aga jalg võrreldes teise jalaga on selline tumepunakas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil palavikku ja olulist valu ei ole, siis muretsemiseks põhjust ei näe. Eeldan, et Teil peale operatsiooni on tehtud ka kontrollpilt ja kui see on korras, siis toimub kõik plaanipäraselt.

Loe edasi

jalagade tursed

jalad on turses ,eriti kui käin, alla põlve vasak jalg läheb päevajooksu nii paiste ,et vaadates tundub -elevandijalg -kui nägin seda juunis esimest korda ,ehmatasin ära.
Kui kaua käin , siis all ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühe jala turse viitab äravoolu takistusele kas venosses- või lümfisüsteemis. Põhjused võivad olla erinevad - põletik, tromboos, kasvaja. Vajate uuringuid. Esimese asjana teeksin ultraheli uuringu jala ...

Loe edasi

Pimesoole põletik

Tere! Mul valutas kõht 4 päeva järjest, esimesed kaks päeva valutasin ja siis võtsin Ibustare ja siis enam ei ole valutanud. Pimesoole peale/juurde on siiski valus vajutada ja sellel hetkel sain ka ühel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kõhuvalu on möödunud, siis operatsioonivajadus on küsitav. Selliste kõhuvalude korralpeaksite aga pöörduma arsti poole kohe - apenditsiidi diagnoosimine ja ravi on siis palju efektiivsem.

Loe edasi

Pindmine veenitromb

Minul diagnoositi kuu aega tagasi pindmine veenitromb paremal jalal (säärelihas).
Peale seda on jalg jätkuvalt valulik, mõned päevad mööduvad ilma valudeta. Reielihasel ja säärelihasel on veresooned ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenipõletik ei ole normaalne, see on haigus. Erinevalt süvaveeni põletikust,ei ole pindmine veenitromb reeglina ohtlik.

Loe edasi

Tromboflebiit?

Tere dr. Jaan Tepp
1,5 kuud tagasi teostatud varikoos mõlemal jalal(diagn.raynand sündr. ja posttrombootiline sündr.). 10 päeva tagasi tekkis mõlemal jalal paisteus. Ühel enam, kui teisel. Paistetus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Postrombootilise sündroomi korral varkoosi operatsiooni järgne kulg ongi kahjuks tavapärasest komplitseeritum. Operatsioonihaava alune tihkenemine on pigem pehmete kudede põletik kui tromboflebiit/flebotromboos ...

Loe edasi

roospõletiku tagajärjed

Tere! Põdesin 10 kuud tagasi jalal roospõletikku, kirurgi jutu järgi II astme põletikuna, kuna tekkisid villid. Selle tulemusena on haigel piirkonnal endiselt tumedam ja enam mitte sile nahapind. Jalasäär ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Turse peale roospõletiku põdemist on kaunis tavaline. Roospõletik on naha ja nahaaluskoe põletik, kus paiknevad ka lümfiteed. Põletiku tagajäejel lümfiteed umbuvad. Aja jooksul need võivad taastuda, kuid ...

Loe edasi

jalal haavand

Kuidas ravida jalal haavandit, mis on tekkinud veresoonte lõikuse tagajärjel. ( lõigatud 84. aastal ja nüüd tekivad na´hale haavandid hüppeliigese piirkonda). Kuidas ravida ( perearsti nõu : panna peale ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kapsalehe peale lootma mina ei soovitaks jääda. Ainult ka kirja teel ei saa ma Teid õpetada seda tegema. Haavandid jalgadel on mitmesuguse geneesiga (põhjusega), millest oleneb ka ravi. Kardan, ...

Loe edasi

Konnasilmad

Tere! Nii umbes 5-6aastat tagasi oli mul mõlema jalatalla all konnasilmad. Mõlemal u. 4-8 tk. Siis opereeriti ühelt jalalt need ära. Teise jala alt kadusid need hiljem ise ära, sinna pole neid tänase ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Konnasilmadest lahtisaamine pole nii keeruline probleem, kui nende retsidiivi vältimine. Lahtisamiseks kasutatakse üldhügieenilisi jalavanne, keratolüütilisi lahuseid + mehaanilist paksenenud nahaosa eemaldamist. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: