tagasiside:sissekasvanud varbaküüs 07.02.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sain Teie kirja kätte! Tänan! Aga on veel üks probleem seoses saamisega süsti!!! Olen neid saand ikka hulgi ja seega ma kardan neid süste valuvaigistamiseks varbasse nagu tuld!!! Mulle on süstral varba luusse surutud ja see tunne ei olnud hea. Lisa küsimus: kas oleks võimalik süstide asemel kasutada tuimestina narkoosi;a la' 30 min??? see küsimus tundub küll kahtlane, kuid ma nii kardan. Loomulikult kui ei saa, ma tulen ikka Teie juurde: Te olete mu ainus ja ka viimane lootus; iseasi vaid kuidas see op toimub. Olen pärit ise Pärnust ja kardan kohutavalt, et kuida see op mulle mõju avaldab; tagasimineku suhtes. Tunnistan, olen väga valutundlik. Ärge mõistke mind hukka, palun!
Tänan, et Te mu kirjale täna vastasine, loodan ja ootan jube Teie juurde tulekut!!!
Virgi.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Iseenesest on võimalik ka narkoos, mida ma siiski ei soovita. Narkoosiga on see lugu, et enne narkoosi ei tohi 6 tundi süüa-juua ja ambulatoorset narkoosi on kaunis raske ajastada - võimalik et tuleb mitu tundi oodata. Ka peale narkoosi, ei saa kohe koju minna, vaid peab paar tundi lamama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Nädal tagasi ei suutnud oma kätt liigutada ja nädala möödudes kaotasin vöökohast alla poole liikumis võime

Tere,
Umbes nädal tagasi viibisin erakorralises, kuna mu peopesas tekkis kõrvetav valu tunne, mis tundidega võttis enda alla juba pool käest ning käsi muutus liikumatuks. Erakorralises öeldi, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üldkirurgia alla see mure kindlasti ei mahu. Kirjelduse järgi võiks olla tegu neuroloogilise probleemiga - närviarst oskab ehk Teid aidata.

Loe edasi

Kruk

Tere,
Pool aastat tagasi oli mul mandlioperatsioon ja pärast seda on mul lõikuse kohta tekkinud aegajalt väike pisike kõva punn, mis on valutu. See ei ole seal koguaeg lihtsalt ole täheldanud teatud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg , küsimus kõrva-nina-kurguhaiguste spetsialistile. Pole kompetentne. ise hindaksin seda limaskesta vohandiks. Midagi ohtlikku selles ei näe. Kui merelt pääsete, soovitan näidata Teid opereerinud ...

Loe edasi

Imelik punn vööst all pool

Paar aastat tagasi tekkis vööst alla poole selline punn. Tundub et oleks nagu nahk, mäletan et kunagi razeerides lõikasin sisse sinna ja nüüd aastatega on see suuremaks läinud. EI ole valulik ega midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi healoomuline nahakasvaja. Soovitan eemaldada - ise see ei kao.

Loe edasi

kas songa operatsiooniga olles haiguslehel võib käia väljas näiteks poes või üritustel jne. kas sesdus sätestab mingid kohustused?

kas songa operatsiooniga olles haiguslehel võib käia väljas näiteks poes või üritustel jne. kas sesdus sätestab mingid kohustused?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haigusleht peale operatsiooni väljastatakse selleks, et vältida tööga seotud ebasoovitavaid mõjusid taastumise ajal. Songa korral on selleks põhiliselt füüsiline koormus. Poes ja kinos käimist haiguslehel ...

Loe edasi

Valu sabakondis

Tere viimas paari kuujooksul olen tundnud valu sabakondis.Valu avaldub istumisest püsti tõusu teha tahtes ja lihtsalt istudes.Kohati on valu talumatu.5.08. 2019pöördusin oma murega perearstile,tema väitel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma ortopeedi vastuvõtule. Spina bifida ei tohiks sellist valu anda.

Loe edasi

Trauma järgne paistetus

Tere!
Festivali möllus tantsides lõin ma ühe sõbrannaga pead üsna kõvasti kokku. Minul sattus löök kulmu pihta, mis praktiliselt kohe paiste läks. Õnneks oli medpunkt kohe seal lähedal, seega turses ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega midagi olulist teha saagi kui vaid oodata. Traumat olematuks ei tee. Aeg aitab. Luumurdu saab diagnoosida vaid röntgeniga. Kui on vaid mõra ja luufragmendid seisavad omavahel hästi, siis ei tehta ...

Loe edasi

neerukasvaja

Aasta alguses diagnoositi halvaloomuline neerukasvaja. Alles käisin kompuutris, kus koldeid ei leitud, kuid lümfid suurenenud. Arst ütles, et muretseda pole vaja ja kuna ta l oli nii kiire, siis ei saanud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste mõõtmetega lümfisõlmede pärast ei tasuks muretseda - need kasvaja retsidiivile ei viita. Ka pole mesenteriaalsed lümfisõlmed iseloomulikud neerukasvaja levikule. Kui need peaksid tulevikus suurenema, ...

Loe edasi

osgood schlatteri haigus

Kas oscood schlatteri haiguse puhul peaks see muna taoline asi polvelt kaduma voi jaab sinna ikkagi vaike mühk?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väike muhk võib jääda.

Loe edasi

Moodustis naha all

Tere tekkis umbes 3 päeva tagasi täpselt hargi vahele moodustis. kolme päevaga on läinud aina suuremaks ja valulikumaks, öösel magada ei lase ja mõõdud umbes 7cm x 2.5 cm kas pöörduda perearsti poole või ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks olla mingi mädapõletik. See vajab avamist ja reeglina perearst seda ei tee - pöörduge EMO-sse.

Loe edasi

Pimesool

Tere! Tahtsin küsida et mitu nädalat või päeva pärasti laparoskoopilist pimesoole oppi võib teha trenni näiteks rattaga sõitmine,jooksmine jms.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Treeningut võite alustada siis, kui see Teile enam valu ei tee. Kui tekib valuaisting, on see liiga vara.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: