tagasiside:sissekasvanud varbaküüs 07.02.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sain Teie kirja kätte! Tänan! Aga on veel üks probleem seoses saamisega süsti!!! Olen neid saand ikka hulgi ja seega ma kardan neid süste valuvaigistamiseks varbasse nagu tuld!!! Mulle on süstral varba luusse surutud ja see tunne ei olnud hea. Lisa küsimus: kas oleks võimalik süstide asemel kasutada tuimestina narkoosi;a la' 30 min??? see küsimus tundub küll kahtlane, kuid ma nii kardan. Loomulikult kui ei saa, ma tulen ikka Teie juurde: Te olete mu ainus ja ka viimane lootus; iseasi vaid kuidas see op toimub. Olen pärit ise Pärnust ja kardan kohutavalt, et kuida see op mulle mõju avaldab; tagasimineku suhtes. Tunnistan, olen väga valutundlik. Ärge mõistke mind hukka, palun!
Tänan, et Te mu kirjale täna vastasine, loodan ja ootan jube Teie juurde tulekut!!!
Virgi.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Iseenesest on võimalik ka narkoos, mida ma siiski ei soovita. Narkoosiga on see lugu, et enne narkoosi ei tohi 6 tundi süüa-juua ja ambulatoorset narkoosi on kaunis raske ajastada - võimalik et tuleb mitu tundi oodata. Ka peale narkoosi, ei saa kohe koju minna, vaid peab paar tundi lamama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Õlaliiges

Mis asi on õla habituaalne luksatsioon täpsemalt? Kuidas seda ravitakse? Kui kaua see aega võtab? Kui kaua võtab see ravi aega? Mida see endast kujutab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Habituaalne ehk harjumuslik. Kergemal juhul saab ravida ravikehakultuuriga, raskemal juhul operatsiooniga. Operatsiooniga tegelevad ortopeedid, nende käest tuleb küsida üksikasju.

Loe edasi

Õlaliiges

Mis võib õlal katki/vigane olla või mis diagnoos võib see olla? Õlg tuleb väga tihti liigesest välja ja siis läheb ise tagasi. Isegi palliga pikka söötu on halb anda ka siis võib see juhtuda. Seda on juhtunud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellist seisundit nimetatakse habituaalseks luksatsiooniks - õlaliigese sidemed on välja veninud. Peaksite pöörduma ortopeedi poole. Arvesse tuleb ka operatiivne ravi.

Loe edasi

jalakips

Tere,

mul oli jalas mõra ja jalg pandi täna kipsi kaheks nadalaks, sooviksin teada et kas see on normaalne et ta esimesel paeval kohe sugeleb ja millega jalga sügada? Millega tuleb kips katta ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kipsi alt sügamine on problemaatiline - võib nahka vigastada. Sügelemise leevendamiseks võiks soovitada cutasepti ((apteegist saadav antiseptik) pritsimine kipsi alla. Pesemise ajaks tuleks kips katta ...

Loe edasi

Pindluu murd

4.02 2020 tehti välismaal op.
18.02 käisin perearsti vastuvõtul, et niite eemaldada. Õde sai eemaldatud ainult 1 niidi. Valu oli meeletu. Pandi uus kips.
Küsimus, kui kaua võivad õmblusniidid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Õmblusniidi eemaldatakse reeglina 2 nädalat peale operatsiooni. Mida noorem inimene, seda kiiremini toimub paranemine ja mida lähemal on haav peale seda kiiremini võib eemaldada haavaniidid. Kui niidid ...

Loe edasi

Mädanev naba ning pimesool.

Tere!
Selline mure, et ca 2 kuud on olnud paremal alakõhus valud. Olen jooksnud emo ja perearsti vahet, kes põletiku ei leidnud ning teineteise juurde saadavad. Sai kãidud kirurgi juures, kes pani ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist naba mädanikuga, mis ise avanes. Tavaliselt põhjuseks nabaväädi tsüst. MRT peaks asja selgitama. Ravi on operatiivne.

Loe edasi

Päraku lähedal asetsev munakas/punn

Tere. 2-3 päeva tekkis päraku lähistele munakas/punn, ning istuda ning kõndida oli veidike valulik. Nüüd täna (18.02.2020) peale pesemist paar tundi hiljem läks see katki. Tuleb nii peaaegu läbipaistvat ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla hemorroidi tromboosiga või päraku ümbruse mädanikuga (paraproktiit). Kummaga tegemist, peab nägema. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi

Õlaliiges

Tere

Õlad on väga palju liigesest välja läinud ja siis tagasi tulnud. Nii on juhtunud mõlemal õlal. Enamasti paremal. Mul on seda juhtunud umbes 50 korda juba. Seda juhtub väga tihti piisab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjeldate oma olukorda aga küsimust ma ei leia. Teie patoloogia kuulub ortopeedia valdkonda ja mina pelgalt üldkirurg - seega mitte ekspert.
Teil on 2 võimalust - kas hoiduda tegevustest, mille ...

Loe edasi

Sapikivide operatsiooni järgne taastumine.

Tere
Käisin 4 päeva tagasi sapikivide operatsiooni. Kohe peale operatsiooni kirjutati mind välja kodusele ravile. Siiani on hästi nõrk olla. Olen 3 korda oksendanud. Kas see on normaalne et ma ei ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris normaalne oksendamine peale operatsiooni ei ole, eriti veel 3 korda. Sooletegevuse taastamiseks võiks võtta lahtisteid. Kui paremaks ei lähe, soovitan võtta ühendust Teid opereerinud kirurgiga

Loe edasi

Põlve MRT - tulemus

Tere,

Ema sai põlvele MRT pildi ja tulemus selline:
"Kirjeldus: Leid: Luuturse sääreluu mediaalse kondüüli eesmises osas, samas 5 mm gr.2 osteokondraalne kahjustus; mujal luudes signaalimuutust ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus puudutab ortopeediat, mina üldkirurg. Ise end sellel alal eksperdiks ei pea. Minu arvamus - vajab operatsiooni.

Loe edasi

Turse oeale endooroteesirimist põlvele

Tere.14.07.2019 tehti pareme põlve endpproteseerimine.04.02.2020 tehti ka nn.manipulatsioon.Sest jalg ei toimi normaalselt .Peale seda on liikumine ikkagi valulik.Teen kõiki ette nähtud harjutusi.Kui tunnen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga. Mina olen üldkirurg ja selles küsimuses ei pea end eksperdiks. Manipulatsioonist möödas 1 nädal - ei kujuta ette, milles see seisnes. Peaksite need küsimused esitama ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: