lapse kõhuvalu 11.06.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mure on selline. Poiss on 7 aastane. 5 aastat tagasi opereeriti vesimunandit.
Viimasel ajal on hakanud kurtma kõhuvalu just selles piirkonnas, kus oli oparatsiooni haav. Ühel päeval oli ka palavik 38,1 kraadi, muid haigustunnuseid(nohu, köha, kurguvalu) ei olnud. Järgmisel päeval kõht valutas. Kas on võimalik, et peale sellisest operatsiooni võivad mitu aastat hiljem tekkida mingid komplikatsioonid? Või on tegemist lihtsalt stressiga(käis koolikatsetel
Ette tänades vastuse eest ja ilusat suve!





Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vesimuna operatsiooni järgselt 5 aastat hiljem on väga ebatõenäoline mingisuguse operatsiooniga seotud tüsistuse teke - iseasi, kui vaevused oleksid jäänud kohe peale operatsiooni ja kestnud siiamaani. Arvan, et tegu oli siiski operatsioonist erineva haigestumisega, ka koolistress on võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Operatsioonijärgne kaelavalu

Tere!

Kolm päeva tagasi käisin pimesoole opil, tehti siis laparaskoopiline apendektoomia. Tohtri sõnul läks kõik plaanipäraselt ja sain juba järgmise päeva hommikul koju. Kuid hommikul minu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt oli Teil operatsiooni ajal ebasobiv asend, millest kaelavalu. Peale võimlemise ja valuvaigistite midagi muud soovitada ei oska.

Loe edasi

sõrm 2 nädalad paistes ja endiselt valus

tere! kaks nädalad tagasi jäi sõrm tõsiselt uksevahele. vasaku käe teine sõrm, ehk nimetis sõrm. paari tunni pärast tekkis suur paistetus ja teisest lülist- liigesest ei saand enam liigutada. tuli ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Traumat olematuks ei tee. Sellise muljumise korral pehmete kudede vigastus on suur. Viga saavad ka närvid. Väljast määrimine kuigivõrd aitab, kuid põhiline parandaja on siiski aeg. Oluliselt midagi rohkem ...

Loe edasi

Pigistav tunne sûdames

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Loe edasi

Mida teha?

Mul tekkis silma alla korralik punnike.Aegajalt ta suurenes.Punni ümbert punetab.Perearsst saatis kirurgile,kirurg saatis kosmeetiku juurde,kosmeetik tagasi perearsti juurde,perearst....edasi.. ja tagasi.Lõpuks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina soovitaksin pöörduda erakorraliselt näo-ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Seda tuleks teha töö ajal pöördudes Regionaalhaigla EMO-sse

Loe edasi

Tugev lihasvalu peale treeningut raskusi tõstes

Tere, olukord selline- treenisin u. 250 kg traktorikummiga, oli minu teine pool trennist ja tegin harjutust mis seisneb selles, et tõstan kummi põlvede kõrgusele üles ja lasen alla (2x5), sundisin end ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igal juhul on tegu ülepingutusega. Kas see kohe rebend on, on raske öelda. Igal juhul peaks mõni aeg koormustest hoiduma - liigutusi, mis põhjustavad valu, tuleb vältida. Täpsemaks diagnostikaks peaks ...

Loe edasi

Muhk sōrmel

Tere! Vasaku käe sōrmele, sørmenukist natuke sōrme poole on tekkinud imelik muhk. Nagu mingi nahapaksend. Varvastel on sarnased moodustised kingade hōōrumisest aga käel ei saa küll hōōrdunud olla. Ei valuta ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi diagnoosi panna ei saa. Võib olla ganglion, võõrkeha granuloom, mõni nahaalune tsüstkasvaja. Kui segab, tuleks eemaldamiseks pöörduda kirurgi poole. Kui ei sega, pole põhjust puutuda - midagi ...

Loe edasi

Pärasool

Tere!

Umbes 2 ndl tagasi hakkasin pärasooles tundma pressimist,nüüd juba pea poolteist nädalat kõht pigem lahtisepoolne. Hommikul ärgates juba enne sööki on vaja minna kakale. Magamise ajal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väsimus on väga üldine sümptom, mis võib esineda iga haiguse korral, ka kasvajahaiguste korral. Teie puhul võib olla põhjuseks ka öösiti tuntav ebamugavus ja hirm, mille tõttu Te ei maga end lihtsalt korralikult ...

Loe edasi

Paised kehal

Millest tekivad paised ning mis ma peaksin tegema, kui neid tekib tihedamini?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised nahapõletikud - furunkulid või karbunkulid - tekivad inimese immuunsuse langusest teatud mikroobide suhtes. Reisil olles inimene puutub kokku tema jaoks harjumatute mikroobidega, mille suhtes ...

Loe edasi

Millega võib tegu olla (hemorroid)?

Tere. Suurem muna, mis paistab, tekkis nädal tagasi üleöö. Vahel teeb ka valu liikumisel. Kas saab ravida ilma kirurgilise sekkumiseta või peab kirurgi poole pöörduma?
Kui ilma, siis millega? Kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sügelus ja hemorroid ei pruugi teineteisega koos olla. Muna, mida kirjeldate, võib olla tromboseerunud hemorroid. Kui kohe pöörduda, saab väga lihtsa lokaalanesteesias tehtava protseduuriga - tromb eemaldada. ...

Loe edasi

Laik kurgumandlil

Tere ! kas selline laik kurgumandlil on normaalne ? tegelikkuses veidi punasem , mujal pole , oskate öelda äkki millega tegu ? Olen ka lapse ootel

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kurgumandel on lümfisõlm, mis reageerib igasugusele põletikule selles regioonis ja takistab põletiku levimist kogu organismi. Mina peaksin seda põletikureaktsiooniks. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: