lapse kõhuvalu 11.06.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mure on selline. Poiss on 7 aastane. 5 aastat tagasi opereeriti vesimunandit.
Viimasel ajal on hakanud kurtma kõhuvalu just selles piirkonnas, kus oli oparatsiooni haav. Ühel päeval oli ka palavik 38,1 kraadi, muid haigustunnuseid(nohu, köha, kurguvalu) ei olnud. Järgmisel päeval kõht valutas. Kas on võimalik, et peale sellisest operatsiooni võivad mitu aastat hiljem tekkida mingid komplikatsioonid? Või on tegemist lihtsalt stressiga(käis koolikatsetel
Ette tänades vastuse eest ja ilusat suve!





Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vesimuna operatsiooni järgselt 5 aastat hiljem on väga ebatõenäoline mingisuguse operatsiooniga seotud tüsistuse teke - iseasi, kui vaevused oleksid jäänud kohe peale operatsiooni ja kestnud siiamaani. Arvan, et tegu oli siiski operatsioonist erineva haigestumisega, ka koolistress on võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Endoproteesitud

Millega on tegu?
9.mail hakkas parem põlv naksuma ja valu tegema, just sellist valu, missugust pole varem olnud. Jalale astuda ei saa. Mainin ära, et 1995 sai ühe põlve ja 2005 sai teise põlveliigesed ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja endoproteesimise küsimustes kindlasti mitte spetsialist. Ka pole ilma rö-filmi nägemata võimalik asjalikku nõu anda. Teie endoproteesid on juba 24 ja 14 aastat vastu pidanud, mis tähendab ...

Loe edasi

mul tekkis järsk valu paremasse külge roiete alla.nüüd püsti on normaalne olla aga pikali heites on valus.

mul tekkis järsk valu paremasse külge roiete alla.nüüd püsti on normaalne olla aga pikali heites on valus.
Millest selline valu paremas küljes roiete all.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Aevastamise käigus võib tekkida lihasrebend.

Loe edasi

Maksas muutumine

Mis tähendab ultrahelis.kui vaadati.et maksas parem sagar ebaühtlase kajastruktuuriga m5õdetuna MC 9.52 cm? Koldelist leidu pole. 3 kuud tagasi oli korras. Perearst 2 nądala pärast alles.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ebaühtlane struktuur eeldab, et maksakoe sees on sellest ultraheli jaoks erinevalt läbitavaid koeosiseid - kas side või rasvkoe elemente. UH-ga hindamine on siiski kaunis subjektiivne ja sellest väga ...

Loe edasi

Lapsel jalal moodustis

Tere.Millega võiks olla tegu. Arsti aja sain alles jãrgmiseks nãdalaks.Aga lapsel raske koolis käia kuna jalanõus hakkab see moodustis natuke veritsem. Apteeker arvas et pole konnasilm. Kuhu peaksin pöörduma.ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minule jääb mulje, et tegemist sissekasvanud küünega ja sellest tekkinud põletikulise liiglihaga. Teiste varvaste pealt on näha, et küüned on nurkadest lõigatud lühemaks, kui keskel. See on 1 faktoreid, ...

Loe edasi

Üks teise otsa.

Tere. Kuskil 1 kuu tagasi tekkis mul trombotiseerunud väline hemorroid. Käisin proktoloogi vastuvõtul kes ütles, et tule tagasi kui see on ära kadunud ennem tema ei saa uurida. See hakkaski juba ära kaduma ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroidid on kahjuks krooniline probleem. Isegi operatsioon ei pruugi tagada alati probleemist vabanemist kuni elu lõpuni. Mingiks ajaks annab see aga leevendust kindlasti. Tuleb vältida kõhukinnisust, ...

Loe edasi

neeruvähk

Küsimus, et kui 3 kuud tagasi eemaldati halvaloomuline kasvaja ja eilsest tunnen, et eest rinnalüli on väga valulik ja annab kuidagi tunda. Kas 3 kuuga on võimalik, et võib edasi minna luudesse ja kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

3 kuuga haiguse selline agressiivne levik on vähetõenäoline. Pigem see seotud operatsioonijärgse vähese liikumise ja lihas/närvivaluga. Paari nädalaga ei juhtu kindlasti midagi fataalset.

Loe edasi

Hemorroid

Tere, pärast sünnitust tekkus hemorroid. Sain salviga välja ravitud, kuid nüüd paar päeva tagas oli kõht pisut kinni, nagu oleks rebinud seest lõhki. Nüüd wc käies kakades tilgub verd. Kas peaks muretsema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina mitte. Kui saate oma kõhu korda, s.t. kõhukinnisusest üle ja veritsus kaob, pole uuringuteks põhjust. Kui see jääb aga püsima, siis oleks koloskoopia näidustatud.

Loe edasi

Kõvad tükid kõhus.

Tere.
Avastasin paremalt poolt roiete alt kõva moodustise ja vahel parrmas küljes on näriv valu, mis kiirgab selga. Pöördusin perearsti poole, kes saatis mind kõhukoopa ultrahelisse. Täna tehti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

UH uuringul Teie vaevuste põhjus ei selgunud, samas midagi väga hullu ka ei ole, sest muidu oleks seda UH-ga nähtud. Mida kujutavad need "tükid" kõhuseinas ei oska ilma nägemata/katsumata öelda.

Loe edasi

Istmikuluu murd.

Tere. Kas sabaluu paraneb liikumisega või on vaja voodi reziimi? Tänan!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Istmikuluu ja sabaluu on 2 ise asja. Kui mõtlete sabaluud, mis on lülisamba pikendus, siis see voodireziimi ei vaja.

Loe edasi

Valu vasakul seljas/kõhus

Tere, probleem on vasakulpool ees roidekaare all. Valu lööb aegajalt vasakule naba kõrvale ja külje lihasesse. Kuna probleem on olnud juba kuuaega siis olen täitsa hädas endaga. Perearst kirjutas refluksi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olete juba käinud paljude spetsialistide juures, siis minul Teid nägemata mingi uue teooriaga välja tulla pole võimalik. Ise toote ühe võimaliku põhjusena välja ülekoormuse ja uuringud on kõik korras, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: