Tromb kõhunäärmes? 18.01.10 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Sain novembris viljatusravi(Keskhaigla). Olen 40ndates, seetõttu ilmselt ka ravimidoosid olid palju kõrgemad kui neil, kellelt hiljem IVF-i foorumi kaudu uurisin. (Gonal F, toimeaine Follitropiin Alfa 150-300 ühikut päevas ja peale embrüo siirdamist Crinone geeli, toimeaine progesteroon-progesterooni ainuüksi 180mg päevas). 25.novembriks ravi lõppes, sest pesastumist ei toimunud. 26. novembril tekkis teadvusekadu, kohin kõrvus, kiirabi fikseeris vererõhu 180/100 ja pulsi 135. Varem oli rõhk olnud normaalne. Ravisin kõrget vererõhku Metoprololiga ja olid väga rasked nädalad. Nüüdseks vererõhk normaliseerunud ja peaks olema progesteroon kehast kadunud (prolaktiininäit oli ainsana normist kõrgem, ent mitte tuhandetes), tekkinud on aga täiesti uued nähud-madala vererõhu juures ülikiire pulss, tavaliselt magamise pealt hommikupoole ööd. Ei saa kükitada, samuti magan sundasendis, poolpüsti. Perearst kahtlustas trombi ja saatis PERH-i valvearstile, kes sattus olema pahas tulus. Uuring teostati kopsuarteritele, seal trombi polnud ja mind saadeti koju. Nähud aga süvenevad.
Tean, et ma ei pruugi tõsiseltvõetavana kõlada, kui ütlen, et viimases hädas käisin ühe alternatiivmeditsiini esindaja juures, kes on 20a vältel mu lapsi väga aidanud paaril kriitilisel korral, ja ilma, et oleksin ise midagi täpsustanud, ütles tema põhjuseks olevat sellesama trombi, mille küsimuse teemaks märkisin. Kuidas oleks võimalik see diagnoos vähemalt välistada? Kästi jätta menüüst rasvane liha, kartul jm. Olin tõesti peale viimast sünnitust 6a tagasi võtnud juurde 20kg (millest haiguse ajal kaotasin 7)
Kardioloog (dr.Hedman, KH) ütles, et "miski" piitsutavat mu südant, põhjustades tahhükardiat, et süda ise polevat haige, et mis mina arvan, millega tegu olla võiks... Kahjuks ei tea, vajan väga abi.
Teie vastusele lootma jäädes.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Trombi kõhunäärmes pole mina ei oma praktikas ega ka kirjanduses kohanud. Kõhunäärme haigus on võimalik põletiku või millegi muu näol, kuid sellega pole kindlasti mitte seostatavad Teie poolt kirjeldatud vaevused.
Pole küll päris minu eriala, kuid kujutan ette, et sellised vaevused võivad olla seotud ka viljatusravis kasutatavate rohtude toimega või õigemini nende ärajätmisega. Soovitaksin pöörduda günekoloogile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hemorroidravi ajal yaz pillid

Tere, minul tekkisid 10 päeva tagasi 2 hemorroidi päraku ümbrusesse - mööbli liigutamise ja palavuse tõttu. Valutab, tuksub, punane- verd ei ole tulnud kordagi. Olen ära proovinud kõik Mastu tooted ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui hemorroidides on tekkinud põletik, võtab selle paranemine paratamatult teatud aja, ükskõik kui häid vahendeid tarvitate. Ainuke kiire lahendus on kui värskelt on tromb tekkinud, siis selle eemaldamine. ...

Loe edasi

Varba kramp

Mul selline mure, et suur varvas läks krampi ja siis, kui krambist välja üritasin saada, käis nõks läbi. Algul oli paar päeva valu päris suur, kuid siis kadus valu enam vähem ära ja läks paiste. Nüüd on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Krambi ajal võis tekkida lihasrebend ja sellest verevalum. Tromb varbas on väga ebatõenäoline.

Loe edasi

Verevalum vasakul randmel

Tere! Istusin toolil, nõjatudes vastu seljatuge ning vasak käsi rippus vabalt allapoole, kui äkki tundsin randmel tugevat valu, vaatasin siis seda ja seal oli suur ja sinine veresoon, punnis, Ajas natuke ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tromb ei tohiks anda verevalumit, pigem on tegu veresoone rebendiga. Verevalumi puhul peaks 48 tunni jooksul panema peale külma, et verevalum ei suureneks. Hiljem on soovitavad soojaprotseduurid (füsioteraapia, ...

Loe edasi

Tromb(id) ja jala verevarustus

Mind on viimase kolme aasta jooksul neli korda opereeritud (2x song; eesnäärme vähk; pidamatuse likvideerimiseks seadeldis ). Paraku kaasnes kõige eelnevaga ka vere "paksenemine", mis tipnes k a juuni ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveenide trombi opereerimine ei ole kaasaegsete seisukohtade järgi näidustatud - igasugune opereerimine suurendab trombi tekke võimalusi veelgi. Süvaveeni tromb aja jooksul rekanaliseerub, vere vedeldamisega ...

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

tere,
selline küsimus,et kas sünnimärgi eemaldamisest võib tromb tekkida.

Tänana

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et üldreeglina mitte. Kui aga tegu on väga suure sünnimärgiga, mille eemaldamise järgselt tekib haavapõletik on ka see tüsistus teoreetiliselt võimalik.

Loe edasi

Veresoonte tromb

Minu 20a-l tütrel lahustati 27.12.07 tromb vasakus jalas süstiga kõhtu.Oli haiglas
nädala ja nüüd kasutab 3kuud marevani 1,5 tabl.päevas.1x kuus kontr.verd.Millise tugevusega tugisukki ta peaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tugisukad võiksid olla keskmise survega. Lennureisile võite minna kohe, soovitav ei ole ainult kogu reisi ajal ühes asendis istuda. Selles suhtes ei ole vahet kas lennu- või bussireis. Reisi ajal tuleks ...

Loe edasi

tromb

Tervist!

Kas juhul, kui inimese (75a) jala (labajala piirkond) süvaveenis on tuvastatud tromb, mille tõttu jalg on pidevalt tugevas turses oleks tarvis teha operatsioon. Välja kirjutatud on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveeni trombi opereerimine ei anna efekti võrreldes mitteopereerimisega. Reeglina tromboseerunud veen rekanaliseerub ja verevool seal taastub. Kahjustada saavad aga veenides olevad klapid, mistõttu ...

Loe edasi

süvaveeni tomb

Tere,

Olin aasta alguses 2 nädalat haiglas, kus mul avastati süvaveeni tromb. millega seoses oli mu vasak jalg sinine ja väga jäme. Nüüd siis olen juba 2, 5 kuud söönud Marevaani. Millest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveeni tromboosi raviga tegelevad tõesti sisearstid ja sellega pole kirurgil midagi ette võtta. Arvan, et võiksite juba ka trenni teha, ujumine on sel puhul parim. Vertikaalasendis olles päeval peaksite ...

Loe edasi

süvaveeni tromb

kas on võimalik opereerida,arvestan ka riske,aga ikka olen nõus?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveenide trombe kaasajal reeglina ei opereerita - olulist vahet inimeste edasises käekäigus pole leitud, võrreldes keda on opereeritud ja keda mitte. Seega võimalik on, kui seda teha kiiresti peale ...

Loe edasi

Tromb

LP Doktor!

Suusatamisel kukkumistrauma tagajäŗjel tekkis mul põse sisse tromb 31.12.01. Nüüd on ta kogu aeg kõva ja pealt sinine nagu ümmargune kastanimuna suurune tükk põses. Väliselt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindalasti pole tegemist trombiga, vaid verevalumiga - need on erinevad asjad. Hematoom võib ka ise resorbeeruda, kuid võib ka muutuda mädanikuks või tsüstiks. Ilma Teid nägemata, ei julge väita, et peab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: