Veenilaiendi põleti, tromb. 13.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Kas selline veenipõletik võib lõpuks ohtlikuks kujuneda? Tekkis järsku, algul 2 cm õhtuks juba 8 cm kõva, tihke, kuumav köis. Võtan verevedeldajat teist nädalat, määrin liotoniga, tugisukkpüksid.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Reeglina pindmiste veenide tromboflebiit kopsutüsistusi ei anna ja see ohtlik ei ole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Erüsipeelne lümfipõletik ülajäsemel

ülajäsemel on lümfipais,milles on arenenud erüsipeel.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Erüsiipel vajab antibakteriaalset ravi, eelistatud on penitsiliinirea preparaadid. Perearst võiks Teile ordineerida. Viinakompress pole kõige parem valik. Kui üldse midagi panna, siis antibakteriaalseid ...

Loe edasi

Mügarik jalal

tere ! Mure selline et paar aastat olnud kanna liigesekohas pehme muna mis aeg ajalt valutab , katsudes ka pehme ja valus pole , mllega võiks tegemist olla ? Tromb ju olla ei saa ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjrlduse järgi ei oska öelda, millega tegu. Võiks olla healoomuline kasvaja või ganglion- soovitaksin näidata kirurgile.

Loe edasi

Muna jalal

Tere , Mure selles et kas see muna jalal on normaalne vôi peaks muretsema ? kardan et tromb

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Muna jalal pole normaalne aga tromb see kindlasti ei ole. See võiks olla ganglion ehk kooljaluu. Peaksite pöörduma ortopeedi poole - enne vajalik perearsti saatekiri.

Loe edasi

Varba kramp

Mul selline mure, et suur varvas läks krampi ja siis, kui krambist välja üritasin saada, käis nõks läbi. Algul oli paar päeva valu päris suur, kuid siis kadus valu enam vähem ära ja läks paiste. Nüüd on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Krambi ajal võis tekkida lihasrebend ja sellest verevalum. Tromb varbas on väga ebatõenäoline.

Loe edasi

Tromb(id) ja jala verevarustus

Mind on viimase kolme aasta jooksul neli korda opereeritud (2x song; eesnäärme vähk; pidamatuse likvideerimiseks seadeldis ). Paraku kaasnes kõige eelnevaga ka vere "paksenemine", mis tipnes k a juuni ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveenide trombi opereerimine ei ole kaasaegsete seisukohtade järgi näidustatud - igasugune opereerimine suurendab trombi tekke võimalusi veelgi. Süvaveeni tromb aja jooksul rekanaliseerub, vere vedeldamisega ...

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

tere,
selline küsimus,et kas sünnimärgi eemaldamisest võib tromb tekkida.

Tänana

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et üldreeglina mitte. Kui aga tegu on väga suure sünnimärgiga, mille eemaldamise järgselt tekib haavapõletik on ka see tüsistus teoreetiliselt võimalik.

Loe edasi

tromb

Tervist!

Kas juhul, kui inimese (75a) jala (labajala piirkond) süvaveenis on tuvastatud tromb, mille tõttu jalg on pidevalt tugevas turses oleks tarvis teha operatsioon. Välja kirjutatud on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süvaveeni trombi opereerimine ei anna efekti võrreldes mitteopereerimisega. Reeglina tromboseerunud veen rekanaliseerub ja verevool seal taastub. Kahjustada saavad aga veenides olevad klapid, mistõttu ...

Loe edasi

veenilaiendi op. riskid

tere.
kas veenilaiendi operatsiooni peetakse ohtlikuks operatsiooniks? ja kui tõenäoline on, et selle käigus on tekkivad mingid tüsistused/probleemid vms?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendite operatsiooni ei peeta ohtlikuks operatsiooniks. Tüsistuste tekke tõenäosus on 1-2 %. Suuri probleeme ei näe.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: